Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ,ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης του Newsit και την Alco, μια ημέρα μετά την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη και τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...








































Περισσότερα στο:http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_7753.html
ΓΕΡΜΑΝΙΑ:ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
                                                                                       













Στο κενό έπεσε τελικά η αγωγή που είχαν καταθέσει Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές, σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την καταβολή από τη Γερμανία της χρηματοπιστωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι την απέρριψε.

Μόλις χθες δόθηκε το πράσινο φως από τη γερμανική Κάτω Βουλή για τη βοήθεια στην Ελλάδα.

Οι πέντε ευρωσκεπτικιστές υποστήριζαν ότι το πακέτο βοήθειας -από χώρες μέλη της ευρωζώνης και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- δεν είναι σύμφωνο με τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ότι θα ανοίξει τον δρόμο σε πληθωριστικές πολιτικές.

«Οι ενάγοντες δεν παρουσίασαν αδιάσειστες αποδείξεις ότι τα δικαιώματά τους, ειδικά όπως αυτά ορίζονται από το Άρθρο 14 (για το δικαίωμα ιδιοκτησίας) του βασικού νόμου (Συντάγματος), θα πληγούν σφόδρα και αμετάκλητα ως αποτέλεσμα του δανείου», αποφάνθηκε το Δικαστήριο.

Εκπρόσωπος του Δικαστηρίου δήλωσε ότι το Σώμα απομένει να αποφανθεί και για τη νομιμότητα της βοήθειας, κατόπιν αιτήματος των εναγόντων, αλλά αυτό δεν θα συμβεί σύντομα, που σημαίνει ότι η όποια απόφαση δεν θα είναι δεσμευτική, καθώς η Γερμανία προφανώς θα έχει ήδη αποδεσμεύσει τη βοήθεια προς την Αθήνα.

Τέσσερις από τους ενάγοντες (ένας νομικός, ένας πρώην επικεφαλής επιχείρησης και τρεις οικονομολόγοι) είχαν στο παρελθόν προσφύγει κατά της υιοθέτησης του ευρώ, αλλά η προσφυγή τους είχε απορριφθεί.



http://xe-blogare.blogspot.com/2010/05/blog-post_494.html
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 
ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ


Θέλουμε να πιστεύουμε οτι απο τις εργασίες που γίνονται τελικά θα λειτουργήσει σύντομα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ














Την Τρίτη 11 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μεταξύ των σταθμών Φαλήρου και Καλλιθέας, σύμφωνα...



με την ανακοίνωση του ΗΣΑΠ. Η παραπάνω δέσμευση ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασης του Δήμου Πειραιά όπου επισήμανε ότι «η κατανόηση των Πειραιωτών για μια λογική διάρκεια των έργων έχει εξαντληθεί». Η κυκλοφορία των συρμών μεταξύ των σταθμών έχει διακοπεί εδώ και μήνες εξαιτίας έργων εκσυγχρονισμού των γραμμών.

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_6317.html
"ΚΡΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ" ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΡΩΠΗ

Ενδεχόμενη πτώχευσή της θα είχε συνέπειες ανάλογες με αυτές της τράπεζας Lehman Βrothers, τόνισε χθες ο κ. Ολι Ρεν
                                                                                              



Σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα λόγω των ανησυχιών περί επέκτασης της λεγόμενης «ελληνικής κρίσης» και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 16 χωρών της ζώνης του ευρώ συνεδρίαζαν ως αργά χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες με βασικό στόχο όχι μόνο να δώσουν την τελική ευλογία τους στον μηχανισμό αρωγής για την Ελλάδα, αλλά και να συμφωνήσουν...

ως προς το τι θα πρέπει να κάνει η ευρωζώνη για να καθησυχάσει τις όλο και διογκούμενες ανησυχίες των αγορών για διάχυση της κρίσης. Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, με πρώτο τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί, έφθασαν χθες στις Βρυξέλλες αρκετές ώρες νωρίτερα πριν από την έναρξη της συνόδου, η οποία είχε τη μορφή δείπνου εργασίας, ώστε να έχουν τον χρόνο να πραγματοποιήσουν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις. Στο επίκεντρο των ανησυχιών βρίσκεται πλέον η κατάσταση στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και ως έναν βαθμό στην Ιταλία, στη Βρετανία και στην Ιρλανδία. Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών κ. Φράνκο Φρατίνι δήλωσε χθες ότι αναμένει από τη Σύνοδο Κορυφής του Εurogroup «έκτακτου χαρακτήρα αποφάσεις», ικανές να θέσουν οριστικό τέλος στις ανησυχίες των αγορών.

Αναφορικά με την Ελλάδα, ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις επίτροπος κ. Ολι Ρεν σε συνέντευξή του σε φινλανδικό περιοδικό ανέφερε ότι «ενδεχόμενη πτώχευσή της θα είχε για την παγκόσμια οικονομία συνέπειες ανάλογες με αυτές της τράπεζας Lehman Βrothers, αν όχι χειρότερες» ενώ παράλληλα επισήμανε ότι στην περίπτωση αυτή «θα κατέρρεε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η παγκόσμια οικονομία θα έμπαινε σε ύφεση».
Ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, το πρώτο δείγμα γραφής δόθηκε χθες από τη Γαλλία η οποία ανακοίνωσε ότι παγώνει για τρία χρόνια το ύψος των κρατικών της δαπανών. Πιέσεις για την υιοθέτηση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων ασκούνται πλέον και προς τις άλλες προβληματικές δημοσιονομικώς χώρες της ευρωζώνης, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ από κοινού με τον κ. Σαρκοζί προϊδέασαν χθες τους ομολόγους τους στη ζώνη του ευρώ ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας που τις διέπει θα πρέπει να ισχυροποιηθεί τόσο στην αποτρεπτική όσο και στην προληπτική πτυχή του.

Π αράλληλα τάχθηκαν υπέρ της αναμόρφωσης του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των χρηματαγορών, κυρίως δε σε ό,τι αφορά τα κερδοσκοπικά κεφάλαια υψηλού κινδύνου, καθώς και υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού οίκου οικονομικών αξιολογήσεων με ενισχυμένη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του.

Αισιόδοξος, τέλος, ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει και με το παραπάνω τους όρους που προβλέπει το σχέδιο διάσωσής της δηλώνει ο κ. Σερβάς Ντερόζ, ο βέλγος ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος ηγήθηκε του κλιμακίου που διαπραγματεύτηκε με την ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό της ΕΕ, τους όρους της συμφωνίας για τη χορήγηση της οικονομικής βοήθειας. «Το εν λόγω σχέδιο εξυγίανσης δεν έχειπροηγούμενο» δηλώνει ο κοινοτικός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι «αν όλα όσα προβλέπονται εφαρμοστούν στην πράξη, η Ελλάδα θα αναγεννηθεί τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον χρηματοπιστωτικό» .
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΙΝΘΟΥΡΑΚΗΣ για ΤΟ ΒΗΜΑ
 
 

http://greki-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_8647.html



 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ:ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΓΛΙΤΩΣΑΝ" ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

By Arvind Subramanian*
Δημοσιεύθηκε: 11:37 – 07/05/10


Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ευρώπη, το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση θα "περάσει" σύντομα από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Η αρχική χαρά για αυτό έδωσε τη θέση της σε σημαντικές ανησυχίες. Πρόκειται για λογικές ανησυχίες, μιας και τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Για το ΔΝΤ αυτό το πρόγραμμα αποτελούσε μία πολύ καλή ευκαιρία να αποδείξει ότι βρίσκεται "μπροστά". Θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει ένα πολύ καλύτερο πρόγραμμα με βασικό στόχο την ομαλή αναδιάρθρωση του χρέους. Τελικά, καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα που δεν είναι το κατάλληλο, δεν θα είναι επιτυχές και θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος για όλους.

Όταν ξεκίνησε η ελληνική κρίση η "ατάκα" τόσο της γερμανικής κυβέρνησης όσο και των περισσότερων πουριτανών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, ήταν η ακόλουθη: "Καμία χρεοκοπία, καμία διάσωση, καμία έξοδος". Οι ιδιώτες επενδυτές που είχαν στην κατοχή τους ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να έχαναν ("καμία χρεοκοπία"). Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα προστατεύονταν ("καμία διάσωση"). Και οι ευρωπαϊκές εταιρίες θα έπρεπε να μείνουν ήσυχες καθώς η Ελλάδα δεν θα υποτιμούσε το νόμισμά της ("καμία έξοδος").

Ως εκ τούτου, η μόνη πολιτική που έμεινε ήταν η εφαρμογή προγράμματος λιτότητας, με τον μέσο Έλληνα φορολογούμενο να σηκώνει όλο το βάρος. Η Ευρώπη, εν συντομία, αποφάσισε ότι πρόκειται μόνο για ελληνικό πρόβλημα.

Το πρόσφατο πρόγραμμα του ΔΝΤ άλλαξε ελαφρώς τα δεδομένα: το βάρος θα το σηκώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι (105 δισ. ευρώ) αλλά και φορολογούμενοι άλλων χωρών (40 δισ. ευρώ). Η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, μεταξύ άλλων, θα συμβάλουν -όπως οφείλουν- στη στήριξη.

Όμως, δεν συμμετέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους τεράστιο μέρος του ελληνικού χρέους. Οι φορολογούμενοι φτωχών χωρών καλούνται να συμβάλουν ώστε τα πλούσια χρηματοοικονομικά ιδρύματα να μπορούν να "τη γλιτώσουν".

Το χειρότερο είναι ότι η ουσιαστική στήριξη που προσφέρεται στις ευρωπαϊκές τράπεζες καθιστά περισσότερο πιθανή την αποτυχία του προγράμματος του ΔΝΤ. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν λύνεται μόνο με δημοσιονομική προσαρμογή. Απαιτεί αναδιάρθρωση χρέους και υποτίμηση νομίσματος. Καθώς η υποτίμηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω οδυνηρού (ως προς τα αποτελέσματά του) πληθωρισμού, η αναδιάρθρωση του χρέους μοιάζει όλο και περισσότερο με την ορθή επιλογή.


Γιατί το ΔΝΤ δέχτηκε αυτό το πρόγραμμα; Η "καλή" απάντηση είναι ότι το ΔΝΤ επιθυμούσε να δείξει πως συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις και σέβεται τις επιθυμίες της Ευρώπης και της Ελλάδας. Η "κακή" απάντηση είναι ότι το ΔΝΤ προτίμησε να δράσει ως Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και να προστατεύσει τους πλούσιους μετόχους του. Το ΔΝΤ επέβαλε σκληρά μέτρα στην Ελλάδα, γιατί το έχει ζητήσει η Γερμανία. Το ΔΝΤ δεν προχώρησε σε πρόταση για αναδιάρθρωση χρέους και ως εκ τούτου στήριξε τις ευρωπαϊκές τράπεζες, γιατί το ζήτησε η ΕΚΤ.

Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει μία χρυσή ευκαιρία για το ΔΝΤ. Εάν το ταμείο επέμενε να συμβάλουν όλοι -όχι μόνο οι Έλληνες ή οι ξένοι φορολογούμενοι-, θα είχε δημιουργήσει ένα πολύ πιο δίκαιο και πιθανόν να επιτύχει πρόγραμμα. Η αναδιάρθρωση του χρέους θα έρθει ούτως ή άλλως, αλλά θα γίνει με άτακτο και όχι με συντονισμένο τρόπο.

Ως εκ τούτου, προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε την ελληνική τραγωδία να εξελίσσεται.

* Ο κ. Arvind Subramanian είναι στέλεχος του Peterson Institute for International Economics and Center for Global Development.

ΠΗΓΗ: FT.com

http://olympia.gr/



 http://lalei-kairia.blogspot.com/2010/05/blog-post_7603.html











Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ PAVILLION ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΤΟ 45ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ

Στην τελετή έναρξη έγινε και τελετή επίδειξης καρατε απο μικρούς μαθητές διαφόρων σχολών
σε αυτό συμμετείχε και η σχολή καράτε του Μοσχάτου με την καθοδήγηση του δάσκαλου Γίωργου Αιχμαλωτίδη.














                                                                              













 


























Τι γίνεται αν η Ελλάδα κηρύξει πτώχευση

Επειδή πολλοί ρωτάτε τι θα γίνει αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε τα μέτρα του ΔΝΤ και κήρυττε πτώχευση να εξηγήσουμε απλά ότι:

Κάνει στάση πληρωμών που σημαίνει ότι όπου χρωστάει ξανακάνει διαπραγμάτευση. Καλό ακούγεται αλλά μετά για 1 αιώνα και βάλε δεν πρόκειται να μας εμπιστευθεί κανένας να μας δανείσει.

Σε περιόδους κρίσης το κράτος κλείνει τις τράπεζες ή ...βάζει όριο στις αναλήψεις χρημάτων ή απαγορεύει με φυλάκιση οποιαδήποτε κατοχή χρυσού. Γενικώς το κράτος έχει οποιαδήποτε εξουσία πάνω στα περιουσιακά στοιχεία.

Οι καταθέσεις που έχει κάποιος γίνονται λιγότερες αυτομάτως και αν μπούμε στην δραχμή γίνεται υποτίμηση και το χρήμα χάνει την αξία του!

Ακόμα μπορεί η κυβέρνηση να πει ότι όποιος έχει ποσά στις τράπεζες τα μισά τα δίνει ως φόρο στο κράτος.

Και άλλα πολλά μπορούν να γίνουν αλλά μένουμε σε αυτά. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα και μακάρι να μην ζήσουμε ποτέ την πτώχευση. Το χειρότερο σενάριο ήταν να μπούμε στο ΔΝΤ γιατί θα παρθούν μέτρα αλλά υπήρχε και άλλο ένα σενάριο πιο εφιαλτικό. Να κηρύξουμε πτώχευση.

Ίσως αυτό που κάναμε ως χώρα να ήταν το καλύτερο. Όμως το λέμε γιατί μας έφθασαν μέχρι το γκρεμό και μας είπαν ή κάθεστε για χρόνια εκεί ή πηδάτε.

Αλλά αυτοί που μας έφθασαν εκεί πρέπει να μπούνε φυλακή.


http://www.inout.gr/showthread.php?t=62025&goto=newpost
 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΚΑΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ Pink Nation Antwerp, ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ "ΟΠΑ"...




http://news-piper.blogspot.com/2010/05/blog-post_5341.html


"ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ:  ΚΑΤΑΣΤΑΦΕΙΤΕ!"

Ακολουθεί αναδημοσίευση κειμένου από την onlysand, που και εγώ με την σειρά μου το είδα στην roadartist που με εκφράζει απόλυτα.
Περισσότερο από τα ίδια τα πρωτοφανή 'μέτρα' (και τις υποψίες περί Ελλάδας-πειραματόζωου που τα συνοδεύουν), πονάει αυτό το διάχυτο αίσθημα της αδικίας - η απουσία διαφορετικής 'μεταχείρισης' (της οποίας, κατά σύμπτωση, τυγχάνουν οι προνομιούχοι της άλλης 'όχθης') όσων δενευθύνονται για την επαίσχυντη κατάντια.
Αλλά, για να τα χαρακτηρίζουν 'δίκαια', φαίνεται πως η πλειοψηφία (μας) είναι: βολεμένοι και λαμόγια, διορισμένοι διεφθαρμένοι ως το μεδούλι, ανίκανοι παρατρεχάμενοι, κολλητοί και 'ημέτεροι', ασυνείδητοι καιροσκόποι, αρπακτικά αχόρταγα, τζάμπα αισθηματίες καλοπερασάκηδες, 'παραλιακοί' μπουζουκόβιοι, ερπετά και τρωκτικά, αναίσχυντοι διαπλεκόμενοι, αξιοθρήνητοι οσφυοκάμπτες, γλυψιματίες και αναρριχώμενα παχύδερμα, αμετανόητα αναίσθητοι πλιατσικολόγοι, κατάπτυστοι υποκριτές, σπάταλοι αναιδείς καρεκλοκένταυροι, πλαστογράφοι της Ιστορίας και βιαστές του Πολιτισμού, ασύδοτοι μιζαδόροι κερδοσκόποι, ανήθικοι αδίστακτοι ληστές καταχραστές, ψεύτες, κλέφτες και ξεδιάντροποι απατεώνες, θρασύδειλοι αναξιοπρεπείς ωχαδερφιστές παρτάκηδες, οι ευωχούμενοι της συμφοράς (μας)...
- Πολλοί είναι. Πάρα πολλοί! (σχεδόν) ένας ολόκληρος λαός!...
- Μόνοι μείναμε: εσύ κι εγώ.


Εσύ, λοιπόν, μου λες ότι το έλλειμμα είναι πρωτίστως ηθικό. Πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας: ενώπιος ενωπίω, εκεί φωτίζεται η αλήθεια. Μετά τον πόνο. Έχουμε χάσει τον εαυτό μας, επειδή καλλιεργήσαμε σε υπερβολικό βαθμό το εγώ και την εύκολη ευημερία της βιτρίνας του.

Να ξεπεράσουμε την κρίση, όχι για να ξαναγίνουμε όπως πριν, αλλά για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Όταν απουσιάζουν η επίγνωση και η ευθύνη τού εαυτού, οποιαδήποτε σωτηρία εξελίσσεται αργά ή γρήγορα σε καταστροφή. Και, 'βγαίνοντας απ' το τούνελ', μια φρασούλα του Ηράκλειτου ή του Αναξίμανδρου π.χ., σαν καρφίτσα θαυματουργή να σπάσει το απόστημα - τη φούσκα της ρηχής εγωπάθειας - και να αναδυθεί το ενδιαφέρον για την αυτογνωσία. Για να αντιστοιχήσουμε, επιτέλους, τον σκοπό με το αντίκρυσμα του συναισθήματος.


Στο μεταξύ: αφού ζούμε την τραγωδία, είναι νομοτελειακή η ΚΑΘΑΡΣΗΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΔΙΑΦΑΝΕΙΑΛ Ο Γ Ο Δ Ο Σ Ι Α.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της βο(υ)λευτικής ασυλίας.
ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού τους από 300 σε 200 (προβλέπεται από το Σύνταγμα) και μείωση των μισθών τους, των επιδομάτων για συνεδριάσεις (δήθεν) επιτροπών, και των πολυτελών προνομίων των υπαλλήλων τους.
-ΑΜΕΣΗ είσοδο/εισβολή εισαγγελέων (με καθαρά χέρια) στην Βουλή και στα κιτάπια τους - κατάσχεση περιουσίας και όπου γης καταθέσεων των επιόρκων.
Ο κόσμος ζητά 'Γουδί' - άλλοι, φυλακή - κατ' άλλους, αρκεί το γιαούρτι.
Να μάθουμε, έστω, το όνομά τους - για 'κάρβουνο' και γιούχα!


"Βοηθήστε μας: Καταστραφείτε!"
(σύνθημα από τον Μάη του 68 - σ' αυτόν εδώ, του 2010)


Κείμενο: 
onlysand
Σκίτσα: Ανδρέας Πετρουλάκης, Ηλίας Μακρής
Tραγούδι: Ο εφιάλτης του Οδυσσέα,
από το "Ρόδο του Ανέμου" 

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


"ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ"

Η Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ, πρόεδρος της Αργεντινής, προειδοποίησε την Ελλάδα για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, αφού όπως υπογράμμισε, οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημε με αυτές που εφαρμόστηκαν στην Αργεντινή το 2001, τονίζοντας...



...τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα, υποστήριξε η Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ, πρόεδρος της Αργεντινής.



http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_4301.html

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ




Έχοντας πλήρη τη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί ως εκπρόσωπος των πολιτών της Αττικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατανοώντας την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έχοντας γνώση του δύσκολου αγώνα που δίνει καθημερινά ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκφράζω....



...με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα», δήλωσε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, αιτιολογώντας γιατί ψήφισε παρών σστο νομοσχέδιο για τον μηχανισμό στήριξης.

Ο Β. Οικονόμου, δηλώνει ότι θα παραμείνει εκπρόσωπος του λαού της Αττικής στο Κοινοβούλιο, ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε θέση και νόμο της κυβέρνησης.





ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΚΤΟΣ ΚΟΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ  ΚΑΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  ΤΗΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
296 ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ
172 ΝΑΙ
121 ΟΧΙ
3 ΠΑΡΩΝ
ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡΑΣ -ΣΑΚΟΡΑΦΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΡΩΝ  ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Παρών» από τους βουλευτές Δημαρά και Σακοράφα του ΠΑΣΟΚ

think politics | Πέμπτη 6 Μαΐου 2010 | 18:38
Εκτός από το «ναι» της Ντόρας Μπακογιάννη, διαρροές από τις κομματικές «γραμμές» καταγράφονται και στο ΠΑΣΟΚ. «Παρών» ψήφισαν πριν από λίγο στην ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ.Δημαράς και Σ.Σακοράφα.

http://www.newsblog.gr/?p=39198
ΝΑΙ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΑΡΩΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΑΓΩΝΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΥΠΕΡΨΗΦΗΣΤΕΙ
ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟ Η ΡΩΣΙΔΑ ΤΕΝΙΣΤΡΙΑ ΚΟΥΡΝΙΚΟΒΑ




























Η 28χρονη Ρωσίδα θα λάβει μέρος στο διπλό στο τουρνουά βετεράνων (!) με παρτενέρ την 29χρονη πρώην Νο1 Μαρτίνα Χίνγκις.
Την ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία μάνατζμεντ που τις εκπροσωπεί. Οι δύο παίκτριες έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν μαζί στο διπλό και κατέκτησαν δύο Grand Slam τουρνουά μαζί, το διπλό στο Αυστραλιανό Όπεν το 1999 και το 2002.
Αυτή θα είναι η πρώτη αγωνιστική εμφάνιση της Κουρνικόβα στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζει μόνιμα από μικρή ηλικία συμμετέχει στο WTT (World Team Tennis), μία λίγκα στην οποία επαγγελματίες και ερασιτέχνες αγωνίζονται μαζί.



http://kardimos.blogspot.com/2010/05/blog-post_7297.html




Ο ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ  ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ




Προηγούμενο δημιουργεί η απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, να παραιτηθεί του μισθού του και ναπροχωρήσει σε περικοπές και στους Αντιδημάρχους, λόγω οικονομικής κρίσης. Και λέμε δημιουργεί προηγούμενο, καθώς η επιλογή αυτή λειτουργεί ως πρόκληση και για άλλους αιρετούς άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι μοιραία θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ερώτημα των απλών πολιτών: "ο Φασούλας σταμάτησε να πληρώνεται, εσύ γιατί δεν το κάνεις;".

Σε σύσκεψη λοιπόν, όλων των Αντιδημάρχων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, συζητήθηκε και αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα περιστολής των δαπανών, του Δήμου, "ευθυγραμμιζόμενος, όπως αναφέρεται σε δήλωση του κ. Φασούλα, με τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και τις θυσίες που υποβάλλεται όλος ο ελληνικός λαός λόγω της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης". Τα πρώτα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα εξής:


1. Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας παραιτείται της Δημαρχιακής του αποζημίωσης καθώς και της αποζημίωσης για έξοδα παράστασης μέχρι τέλους του έτους.

2. Καταργούνται όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που διαθέτει η Δημοτική Αρχή και χρησιμοποιούνται από τα πολιτικά πρόσωπα. Η κίνηση θα διεξάγεται με τα προσωπικά αυτοκίνητα και με προσωπική τους δαπάνη.

3. Διακόπτεται η σύνδεση όλων των υπηρεσιακών κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται από το Δήμαρχο, το Γενικό Γραμματέα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και από τους Αντιδημάρχους.

Η ελληνική πτώχευση και η διάλυση της Ευρωζώνης

Την ώρα που 150.000 Έλληνες διαδηλωτές έλεγαν «όχι» στο διεθνές σχέδιο «διάσωσης» της χώρας, σε μια μαζική διαδήλωση με θλιβερή κατάληξη τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων της Marfin Egnatia Bank, επιφανείς οικονομολόγοι λένε το δικό τους «όχι» στα… μαθηματικά του σχεδίου διάσωσης, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί αναπόφευκτα τη χώρα σε χρεοκοπία και την Ευρωζώνη σε ισχυρές διαλυτικές πιέσεις.

Οι Γερμανοί τραπεζίτες λένε από την πλευρά τους το δικό τους «όχι» σε σενάρια παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με μέτρα που θα ισοδυναμούν με μαζική εκτύπωση χρήματος για την έξοδο της Ευρωζώνης από την παρούσα κρίση υπερχρέωσης, παρότι αυτήν ακριβώς την οδό ακολουθούν εδώ και πολύ καιρό η Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο Άξελ Βέμπερ, εκπρόσωπος της Μπούντεσμπανκ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και πιθανότερος διάδοχος του Ζαν Κλωντ Τρισέ, δήλωσε χθες σε ομιλία του στην Στουτγκάρδη, ότι «η θεμιτή επιδίωξη της αποφυγής φαινομένων μετάδοσης της κρίσης στο ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα δεν δικαιολογεί τη χρήση όλων των μέσων πολιτικής. Μέτρα που καταστρέφουν τις θεμελιώδεις αρχές της νομισματικής ένωσης και την εμπιστοσύνη των πολιτών θα ήταν εσφαλμένα και μακροπρόθεσμα θα είχαν υψηλότερο κόστος για την οικονομία».

Αυτή ήταν η δογματική απάντηση των Γερμανών τραπεζιτών στο όλο και πιεστικότερο αίτημα αρκετών παραγόντων της αγοράς, να παρέμβει η ΕΚΤ με μαζικές αγορές ελληνικών και άλλων περιφερειακών ομολόγων της Ευρωζώνης, προκειμένου να σταθεροποιήσει το σύστημα, όπως έχουν κάνει ήδη η Τράπεζα της Αγγλίας και η Fed, που δεν έχουν τις ίδιες ιδεολογικές εμμονές κατά των μέτρων μείωσης του χρέους μέσω γενναίων δόσεων πληθωρισμού, όπως έχουν για ιστορικούς λόγους οι Γερμανοί ομόλογοί τους, επειδή η Γερμανία είχε στη διάρκεια του 20ου αιώνα δύο επώδυνα επεισόδια υπερπληθωρισμού.

Πάντως, επιφανείς οικονομολόγοι απορρίπτουν τη γερμανική συνταγή της παροχής δανείων με σχετικά υψηλό κόστος στην Ελλάδα και την επιβολή ακραίας πολιτικής λιτότητας. Ο Γουίλεμ Μπούιτερ, πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμβουλος της ΕΚΤ και τώρα κορυφαίος οικονομολόγος της Citigroup, τονίζει ότι στην πραγματικότητα οι αποφάσεις της περασμένης Κυριακής δεν οδηγούν στη σωτηρία της χώρας, αλλά σε μια επώδυνη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους, που μετατίθεται χρονικά το 2011, αντί να γίνει στην παρούσα φάση.

Ο ίδιος λέει, σε σημείωμα που μοίρασε σε πελάτες της Citigroup, ότι αυτό δεν αποτελεί δική του πρόβλεψη, αλλά ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί: «μια αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση της παρούσας αξίας του έγινε αναπόφευκτη, όταν οι χώρες της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δανείσουν την Ελλάδα με κόστος 300 με 400 μονάδες υψηλότερο από την απόδοση των swaps ίδιας διάρκειας».

Κίνητρο για στάση πληρωμών…
Η απόφαση της Κυριακής είναι γεμάτη λάθη, κατά τον Μπούιτερ, καθώς η Ελλάδα υποχρεώνεται να κάνει δραματικές δημοσιονομικές περικοπές για να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, όταν πια το χρέος της θα έχει φθάσει το 150% του ΑΕΠ. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που δεχθούν τότε οι αγορές να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα με κόστος περίπου 5%, όσο θα είναι και το κόστος άντλησης χρηματοδοτήσεων από το διεθνή μηχανισμό, πάλι η χώρα θα πρέπει να πληρώνει το 7% του ΑΕΠ μόνο για τους τόκους του χρέους, με συνέπεια να οδηγείται σε οικονομική στασιμότητα διαρκείας. «Η μόνη διέξοδος θα ήταν μια μαζική έκρηξη παγκόσμιας ζήτησης για ούζο και φέτα», λέει ειρωνικά ο Μπούιτερ.

Έτσι, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι κάνουν ελκυστική για την Αθήνα τη στάση πληρωμών: ο συνδυασμός εξαιρετικά υψηλού χρέους και μηδενικών τρεχουσών δανειακών αναγκών «είναι ακριβώς οι συνθήκες που κάνουν τη στάση πληρωμών απόλυτα λογική συμπεριφορά μιας χρεωμένης χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά. Με απλά λόγια, αν η ελληνική κυβέρνηση έχει το 2013 καταφέρει να καλύπτει τα τρέχοντα έξοδά της, πλην τόκων, χωρίς να δανείζεται, για ποιο λόγο να συνεχίσει μια αδιέξοδη προσπάθεια δανεισμού για να πληρώνει τους τόκους του χρέους και να μην σταματήσει την εξυπηρέτησή του, ζητώντας… θυσίες από τους κατόχους ομολόγων;

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι αγορές θα ενσωματώσουν αυτό τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών στη στάση τους έναντι της Ελλάδας και δεν θα δανείζουν τη χώρα ούτε μετά το 2012, όπως υπολογίζουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης. Έτσι, αντί να μπορέσει η χώρα από το 2012 να επανέλθει στις αγορές για δανεισμό, θα επανέλθουν αντίθετα οι ισχυρές πιέσεις να παραταθεί επ’ αόριστον η διεθνής χρηματοδότηση, καθώς τα κόστη δανεισμού από τις αγορές θα είναι απαγορευτικά γι την Ελλάδα. Παρότι, λοιπόν, το κόστος του 5% είναι χαμηλότερο από το τρέχον κόστος δανεισμού της Ελλάδας από τις αγορές, δεν παύει να είναι εξαιρετικά υψηλό και να καθιστά μη βιώσιμη την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

Όσο περισσότερο αργήσει το αναπόφευκτο «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Μπούιτερ, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το «ψαλίδισμα»: σήμερα θα ήταν αρκετό ένα «κούρεμα» 30% για να γίνει βιώσιμη η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά θα προκαλούσε μεγάλη πίεση για «ένεση» κεφαλαίων στις γερμανικές, τις γαλλικές και τις ελληνικές τράπεζες, γι’ αυτό και δεν το δέχθηκαν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, προτιμώντας με το διεθνές σχέδιο χρηματοδότησης να μεταφέρουν ένα μέρος των βαρών από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα, για να δώσουν περιθώρια ελιγμών στο τραπεζικό σύστημα.

Όμως, το «κούρεμα» των απαιτήσεων θα είναι αναπόφευκτο και πλέον το ποσοστό του 30% δεν θα είναι αρκετό για να γίνει βιώσιμη η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. «Να περιμένετε ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση το 2011», καταλήγει στην ανάλυσή του ο Μπούιτερ, συνιστώντας ουσιαστικά στους πελάτες της Citigroup την πολιτικού της άμεσης αποχώρησης από την ελληνική αγορά ομολόγων, για να αποφύγουν τις πρόσθετες ζημιές.

Διαλυτικά φαινόμενα…
Σε μακροσκελές άρθρο του, το έγκυρο περιοδικό Risk Magazine παραθέτει πλήθος σεναρίων διάλυσης της Ευρωζώνης, υπό το βάρος της υπερχρέωσης των χωρών του Νότου. Όπως τονίζει το περιοδικό, η γερμανική συνταγή της ακραίας λιτότητας σε αυτές τις χώρες, ακόμη και αν θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τα ελλείμματα είναι πολιτικά αδιέξοδη: στην Λιθουανία, όπου εφαρμόσθηκε η ίδια συνταγή, το ΑΕΠ μειώθηκε πέρυσι σχεδόν κατά 20% και τέτοια ποσοστά ύφεσης θα προκαλέσουν την εξέγερση των πληθυσμών των χωρών του Νότου (σ.σ.: το άρθρο συντάχθηκε πριν τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα…).

Επιπλέον, τονίζει το περιοδικό, τα ακραία προγράμματα λιτότητας που επιδιώκει να επιβάλλει η Γερμανία, θα μειώσουν σε τέτοιο βαθμό το ΑΕΠ, που θα καταλήξουν βραχυπρόθεσμα σε υψηλότερους δείκτες ελλείμματος και χρέους προς το ΑΕΠ και σε υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης από τις αγορές, που θα προκαλέσουν ασφυξία στις κυβερνήσεις.

Από την άλλη πλευρά, το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας, ή της χρεοκοπίας οποιασδήποτε άλλης περιφερειακής χώρας, θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη, αφού θα προκαλούσε μαζική έξοδο κεφαλαίων από την αγορά ομολόγων. Ένα άλλο, εξίσου καταστροφικό σενάριο, θα ήταν η έξοδος χωρών με αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους τους από την Ευρωζώνη: ο Τζούλιαν Γουάισμαν, οικονομολόγος που έχει εργασθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας, αναφέρει ότι θα ήταν εξαιρετικά υψηλό το κόστος της αποχώρησης, καθώς αν επιχειρούσε η ελληνική κυβέρνηση να δραχμοποιήσει τα χρέη θα κατέστρεφε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού συστήματος και θα οδηγούσε τη χώρα σε πλήρη διεθνή απομόνωση.

Ένα άλλο σενάριο για τις χώρες με τεράστιο εξωτερικό χρέος, θα ήταν η χρήση δύο νομισμάτων: του ευρώ για τις εξωτερικές συναλλαγές και ενός εθνικού νομίσματος για τις εσωτερικές πληρωμές. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που προτείνονται για την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση υπερχρέωσης ούτε εύκολες είναι, ούτε σύντομα θα υπάρξει λύση. Όπως σημειώνει αναλυτής του Κάρνεγκι που μίλησε στο Risk Magazine, όλες οι μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών, από την κρίση της Ασίας μέχρι την τελευταία κρίση που κλιμακώθηκε με την κατάρρευση της Lehman, είχαν αρκετά στάδια και έριξαν πολλά «ντόμινο» πριν αρχίσει να ξεκαθαρίζει η έκβασή τους…
---------------------------
Πηγή: sofokleous10.gr
--------------------------
__________________

http://www.inout.gr/showthread.php?t=61910


ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ....... ΑΤΥΧΗΜΑ


Οι εκπληκτικές ιστορίες ανθρώπων που δεν... ήθελαν αλλά έγιναν πρωταθλητές !!!

Υπάρχουν αθλητές σε όλο τον κόσμο που από πολύ μικρή ηλικία ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν. Είχαν σαν όνειρο τους να γίνουν ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, να ασχοληθούν με τον στίβο κλπ. Υπάρχουν όμως και αθλητές που οδηγήθηκαν στον αθλητισμό από ...σπόντα. Από μια στιγμή που τους άλλαξε όλη την ζωή και τους έκανε να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα. Το «aek365» σας παρουσιάζει παράξενες ιστορίες μεγάλων αθλητών οι οποίοι μη μπορώντας να αποφύγουν το πεπρωμένο τους πήραν τον δρόμο του αθλητισμού.



Κρίστοφ Μέτζελντερ (Γερμανός ποδοσφαιριστής)
Η πρώτη ιστορία είναι αυτή του Κρίστοφ Μέτζελντερ, του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γερμανός αμυντικός έχει αποκαλύψει ότι ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο όταν διαπίστωσε μέσα από ένα χαρτάκι panini ότι ο Καρλ Χάιντζ Φόρστερ είναι το είδωλο του! «Βρήκα ένα χαρτάκι του Φόρστερ στον δρόμο. Ήταν το είδωλο μου το 1986 και αυτός με έκανε να συγκεντρώσω όλα τα χαρτάκια. Μετά από αυτό ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο. Να γίνω ποδοσφαιριστής γνωστός, σαν και εκείνον. Έτσι πήγα στην πρώτη μου ομάδα και ξεκίνησα την καριέρα μου».

Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ (Αιθίοπας δρομέας μεγάλων αποστάσεων)
Φοβερή είναι και η ιστορία του Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ! Γεννημένος στην Ασέλλα της επαρχίας Αρσί στην Αιθιοπία ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων μεγάλωσε σε μια φάρμα, αρκετά μακριά από το σχολείο του. Έτσι έπρεπε να τρέχει 10 χιλιόμετρα για το σχολείο κάθε πρωί και άλλα τόσα, επιστρέφοντας κάθε βράδυ στο σπίτι του. Αυτό μάλιστα συνετέλεσε και στη χαρακτηριστική στάση που έχει όταν τρέχει, με το αριστερό του χέρι λυγισμένο, σαν να κρατά τα σχολικά του βιβλία.

Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι)
Αρκετά περίεργη και συγκηνιτική είναι η ιστορία του Εμανουελ Αντεμπαγιόρ. Ο άσος από το Τόγκο δεν μπορούσε να περπατήσει μέχρι τα τέσσερα του χρόνια, όταν κάποια στιγμή συνέβη το εξής περιστατικό το οποίο διηγείται η μητέρα του: «Είχα πάει με τον γιο μου στην εκκλησία για να προσευχυθώ για εκείνον και τα πόδια του, όταν ο Εμανουελ ξαφνικά είδα μια μπάλα ποδοσφαιρου, σηκώθηκε και την κλότσησε. Μάλιστα κάποιοι ανθρώποι που βρίσκονταν την ίδια ώρα μέσα στην εκκλησία μου ειπαν ότι ο γιος μου έχει το ποδόσφαιρο στο αίμα του. Ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα να περπατάει».

Μάικλ Φελπς (Αμερικανός πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της κολύμβησης)

Ο Μάικλ Φελπς, το... όγδοο θαύμα του σύγχρονου κόσμου όπως τον αποκαλούν, έχει αποκαλύψει ότι όταν ήταν μικρός δεν ήθελε με τίποτα το νερό, καθώς το φοβόταν. Κι' όμως ο Αμερικανός κολυμβητής δέκα χρόνια μετά μετράει: 16 ολυμπιακά μετάλλια (δεύτερος πίσω από την πρώην Σοβιετική γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνινα με 18). Δεκατέσσερα χρυσά (τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία) και δύο χάλκινα μετάλλια.



Τιμ Ντάνκαν (Αμερικανός μπασκετμπολίστας Σαν Αντόνιο Σπερς)
Μπορεί ο Τιμ Ντάνκαν να είχε σαν όνειρο του ανταγωνιστεί το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης σε αγώνες Κολύμβησης (50, 100 και 400 μέτρων) ωστόσο ο τυφώνας Χιούγκο που ήρθε το 1989 του χάλασε τα σχέδια. Η μοναδική πισίνα λοιπόν που είχαν στις Νήσους Βίρτζιν, που είναι η γενέτειρα του Αμερικανού, καταστράφηκε εξαιτίας του τυφώνα, με αποτέλεσμα οι κολυμβητές να έπρεπε να κάνουν προπόνηση στον Ωκεανό. Αυτό ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο καθώς υπήρχαν αρκετοί καρχαρίες, με αποτέλεσμα ο Ντάνκαν να αφήσει την Κολύμβηση και να ψάξει για άλλο άθλημα. Το μπάσκετ τον κέρδισε και πλέον αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο, σέντερ του κόσμου...



Ρομπέρτο Ντουένιας (Ισπανός Μπασκετμπολίστας)
Ο Ρομπέρτο Ντουένιας, ο θηριώδης Ισπανός σέντερ, ύψους 2,21μ. (!), που υποχρεώθηκε να σταματήσει το μπάσκετ λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας πριν από τρία χρόνια, συνδέεται και εκείνος με μια παράξενη ιστορία, για το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ. Τον Ντουένιας λοιπόν τον ανακάλυψε ένας προπονητής, ονόματι, Μιγκελ Άνχελ σε μια στάση λεωφορείου όπου τον πλησίασε και του εξήγησε ότι μπορεί να παίξει μπάσκετ. Έτσι και έγινε. Ο πρώην διεθνής άσος ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Μόστολες το 1992 σε ηλικία 17 ετών...

Μανόλο Μαρτίνες (Ισπανός Σφαιροβόλος)

Η ιστορία του Μανόλο Μαρτίνες είναι αρκετά περίεργη καθώς ακολούθησε το άθλημα της σφαιροβολίας, έπειτα από το εξής γεγονός: Όταν ήταν λοιπόν πιτσιρικάς, είχε πετάξει μια πέτρα στο σχολείο που πήγαινε. Εκεί τον είδε ένας προπονητής ο οποιος και τον ρώτησε αν ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο συγκεκριμένο άθλημα.



http://kouventanaginetai-nikolos.blogspot.com/2010/05/blog-post_8240.html

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί όλες οι στρατιωτικές μονάδες του νομού Αττικής, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η φρούρηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων έχει αυξηθεί, ειδικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και ειδικές μονάδες, όπως προβλέπεται στα επιτελικά σχέδια είναι έτοιμες να παρέμβουν για την προστασία αυτών των μονάδων αν τυχόν δεχθούν επίθεση από διαδηλωτές ή προβοκάτορες «διαδηλωτές».



Ένα ερώτημα είναι κατά πόσον υπάρχει ενδεχόμενο να διατεθούν στρατιωτικές δυνάμεις για την τήρηση των μέτρων τάξης. Από την πλευρά του ΓΕΕΘΑ τονίστηκε με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση δραστηριοποίησης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Δεν έχει ζητηθεί, δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει έστω και ένα στέλεχος που να δεχθεί να εκτελέσει αποστολή πέραν αυτού που ορίζει το Σύνταγμα περί της αρμοδιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Για εμάς ο εχθρός βρίσκεται εκτός των πυλών και των συνόρων».


http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ  2ου  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Δίνουμε συχαρητήρια σε αυτή την  προσπάθεια των μάθητων και σε όλους τους συντελεστές της και ελπίζουμε να έχουμε πάντα τέτοιες εκθέσεις  με όλα τα  μηνήματα που περνούν σε όλους μας




































































ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΑΣΦΙΞΙΑ......


Στο τρίτο όροφο βρήκαν τον θάνατο προσπαθώντας να ξεφύγουν από το φλεγόμενο πρώτο όροφο, οι τρεις νέοι άνθρωποι.
Ανέβηκαν από...
την εσωτερική σκάλα, αλλά ήταν σαν να'πεσαν μέσα σε καμινάδα. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος...


http://nonews-news.blogspot.com/2010/05/blog-post_3779.html
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 
ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ  ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 




ΠΑΙΔΕΙΑ -  ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η σύγχρονη αντίληψη για τους στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η δημιουργία ελεύθερων, ενεργητικών και υπεύθυνων πολιτών με σκοπό την κατανόηση της εννοιολογικής δομής της κάθε επιστήμης και την εξοικείωση των μαθητών με τις διαδικασίες της επιστημονικής μεθοδολογίας, σε μια προσπάθεια απόκτησης λειτουργικών γνώσεων, ανάπτυξης νοητικών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων και καλλιέργειας θετικών στάσεων και συμπεριφορών για την κοινωνία και το περιβάλλον γενικότερα.
Δημόσια Εκπαίδευση :
·      Πρώτη Εθνική Προτεραιότητα
·      Επένδυση για το μέλλον
·      Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας
·      Αντισταθμιστική Επένδυση για το μέλλον της χώρας

Ποιο σχολείο θέλουμε;
Θέλουμε ένα σχολείο που :

·      Θα είναι σε θέση να προετοιμάσει τον ελεύθερο άνθρωπο, τον άνθρωπο που θ' αναπτύξει πρωτοβουλίες, τον άνθρωπο που θ' αγαπά τη μάθηση και τη γνώση, όχι για ωφελιμιστικούς σκοπούς μόνο, αλλά για δική του ολοκλήρωση και για ουσιαστική πνευματική δημιουργία. Ένα σχολείο δηλαδή που θα είναι σε θέση να πραγματώσει τους στόχους του.
·      Θα δίνει απαντήσεις στη σχολική αποτυχία παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών πριν αυτή καταστεί μη αναστρέψιμη.
·      Θα σέβεται τον ελεύθερο χρόνο του μαθητή ολοκληρώνοντας τις εργασίες του σ' αυτό.
·      Θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την παραπαιδεία, προσφέροντας ιδιαίτερο χρόνο ουσιαστικής προετοιμασίας του μαθητή για την επόμενη μέρα, ξένες γλώσσες, η διδασκαλία των οποίων μέσα στο σχολείο θα είναι αρκετή για να καταλήξει σε τίτλο επάρκειας, αθλητικές δραστηριότητες που θα ικανοποιούν τα ταλέντα και τις δεξιότητες των μαθητών ενώ παράλληλα θα προβλέπει δραστηριότητες για την ανάπτυξη της αισθητικής και μουσικής του καλλιέργειας.
·         Ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να λειτουργήσει, να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να αναπνεύσει τόσο ο ίδιος, όσο και οι μαθητές του, Ένα σχολείο, στο οποίο κυρίαρχη λειτουργία δεν θα είναι η μετάδοση γνώσεων, αλλά η παιδαγωγική λειτουργία. Τα παραπάνω φιλοδοξεί να πετύχει το ολοήμερο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Το σημερινό σχολείο δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες  και εδώ έρχεται η τοπική αυτοδιοίκηση .
Με στόχο να δημιουργήσει ένα σχολείο ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.
Ένα σχολείο που θα είναι ανοιχτό μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που θα ικανοποιεί, κατά προτεραιότητα, τις κοινωνικές ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας , ένα σχολείο κύτταρο πολιτισμού και δημιουργίας που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με το μαζικό αθλητισμό, που η αυλή του θα μετατραπεί σε πόλο έλξης για επικοινωνία, προβληματισμό, φυτώριο νέων ιδεών απόψεων και οραμάτων που θα ανακαλύπτει τις ανάγκες αλλά και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
Ένα σχολείο που τα παιδιά θα «μετεκπαιδεύονται», ως αυριανοί πολίτες.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

Ανοιχτό Σχολείο

Με το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας το σχολείο και η αυλή θα πρέπει να είναι προσβάσιμα στα παιδιά και τους γονείς.
Σε συνεργασία με τον ΟΝΑ, πραγματοποίηση προγραμμάτων, που θα οδηγήσουν τα παιδιά της πόλης μας  στο μαζικό αθλητισμό, ώστε να γνωρίσουν από την τρυφερή ηλικία τα οφέλη που τους προσπορίζει.
Προστασία, ανάπλαση και διαχείριση του πρασίνου στην αυλή των σχολικών κτιρίων που να οδηγεί σε ένα περιβάλλοντα χώρο χαλάρωσης και ξεκούρασης για μικρούς και μεγάλους.
Στόχος του μέτρου είναι: η κινητοποίηση των μαθητικών κοινοτήτων ώστε  να αγαπήσουν και να «προστατεύουν» το χώρο τους.

Ενίσχυση του εθελοντισμού και Ασφάλειας των παιδιών
Το μέτρο αποσκοπεί στην ενίσχυση του εθελοντισμού που αποτελεί την κορυφαία «έκφραση» Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η ενίσχυση εθελοντικών κινήσεων από γονείς και εκπαιδευτικούς θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενθάρρυση   των Πολιτών να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στις αυλές των σχολικών κτιρίων.

Αναβάθμιση των υπαρχόντων  σχολικών κτιρίων, δημιουργία νέων, υλικοτεχνική υποδομή
Στόχος του Μέτρου είναι η συστηματική και διαρκής βελτίωση της κτιριακής υποδομής των σχολικών κτιρίων ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά  και δημιουργία νέων όπως βρεφονηπιακών σταθμών, δημοτικού σχολείου στο βόρειο Μοσχάτο για να καλύψουν την όλο και αυξανόμενη ζήτηση.
Εξοπλισμός των σχολείων με Βιβλιοθήκες κλασικές και ηλεκτρονικές, διαδραστικούς πίνακες ώστε να δοθεί οι δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη γνώση όλοι οι μαθητές του δήμου μας .
Δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα σχολεία στα  άτομα με ιδικές δεξιότητες
Άμεση γενική επισκευή του 1ου Λυκείου, γυμνασίου και νυχτερινού που είναι άκρως απαραίτητη μιας και είναι ένα κτίριο της δεκαετίας του30.
Αυτό και μέσα από τη βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου με την αξιοποίηση της δημιουργικότητας και των προσωπικών τους προσδοκιών στην εργασία.

Πρωτοβάθμια Ιατρική Φροντίδα για τους μαθητές των σχολείων
Στόχος του μέτρου είναι η παροχή υπηρεσιών Προληπτικής και Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας των μαθητών.
Σύνδεση σχολείου και κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, δημιουργία δημοτικού ιατρείου, παιδοψυχολόγοι, που θα είναι πάντα διαθέσιμοι να συνδράμουν σε κάθε έκτατο και μη περιστατικό.
Οριζόντια σύνδεση του δήμου, του σχολείου με το κέντρο πρόληψης «σταθμός» ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της εξάρτησης από ουσίες, ενεργοποίηση του Συμβουλίου Παραβατικότητας .

Επιμορφωτικό πρόγραμμα Σχολών γονέων
Στόχος του μέτρου να βελτιωθεί η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.
Να βελτιωθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές κοινωνικές πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης τους
Να βελτιωθεί η επικοινωνία των γονέων στο σχολείο.
Να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και η συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στα παιδιά τους.
Να υποστηριχθεί η συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης  ενηλίκων
Στόχος του μέτρου η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευομένων ενηλίκων σε προγράμματα όπως:
Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας .
Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο.
Εξάρτηση από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά.
Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια.
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και Παιδί.
Η χρήση των Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Τέλος  η συμμετοχή των οικονομικών μεταναστών σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων ώστε να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία.
(θεωρητικό μέρος, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις).

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Στόχος του μέτρου να δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές που έχουν αδυναμίες, κενά, και ελλείψεις, αλλά και σε μαθητές που η ελληνική δεν είναι η μητρική τους γλώσσα, να τα αναπληρώσουν μέσα από τη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στο φυσικό χώρο του σχολείου κάτω από την αιγίδα του Δήμου


ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ 
Θεσμοθέτηση επικοινωνίας δήμου- εκπαιδευτικών- γονέων. Ο Δήμος θα ορίσει την «ημέρα της Παιδείας», όπου ο ίδιος ο δήμαρχος   θα απαντά σε ερωτήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων. Στόχος η άμεση ανάδειξη των προβλημάτων και η επαφή με τον Δήμο.
Δημιουργία  εκπαιδευτικής εβδομάδας, όπου θα μπορούσαν να ενταχθούν δράσεις:
Ανταλλαγής  εκπαιδευτικών εμπειριών μεταξύ  των σχολείων.
Διοργάνωσης  περιβαλλοντικών, πολιτιστικών επισκέψεων.
Φροντίδας των σχολείων, με τη βοήθεια και καθοδήγηση των υπηρεσιών του Δήμου, από τους ίδιους του μαθητές του, με στόχο οι τελευταίο να αγαπήσουν τους χώρους που τους φιλοξενούν, κ.α.
Στόχος  θα είναι, εκτός των  άλλων, να έρθουν πιο κοντά  οι νέοι πολίτες του καινούργιου Δήμου, μέσω των σχολείων.
Κατάρτιση και ένταξη των σχολικών  κτιρίων σε πρόγραμμα εξοικονόμησης  ενέργειας. Οι ταράτσες των  σχολικών κτιρίων θα μπορούσαν  να γίνουν «πράσινες ταράτσες» με προφανή, όσο και πιο άμεσα αποτελέσματα. Στόχος η ευαισθητοποίηση των νεαρών πολιτών για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και  άμεσα έσοδα από αυτή την επένδυση που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τις σχολικές επιτροπές. 
Για την επιτροπή του προγράμματος Παιδείας:
Καραβασέλας Στάθης
Σάββας Γιάννης 



http://www.nterekas.gr
ΡΙΤΣΑΡΤ ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΙΝ  ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ  ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ 
ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΗΣ

Μετά από 33 χρόνια σχέσης ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν (φωτ.) εγκατέλειψε τον σύντροφό του! Παρά τα 76 του χρόνια, ο ηθοποιός που στη χώρα μας έγινε γνωστός από τις σειρές «Σογκούν» και «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας» θέλει να αφιερωθεί στην καριέρα του.

Ο Μάρτιν Ράμπετ, εκτός από σύντροφός του, εδώ και πολλά χρόνια ήταν και ο μάνατζέρ του, γεγονός που κατά τη γνώμη του Τσάμπερλεϊν τον κράτησε πίσω στα επαγγελματικά του. Ετσι, όταν αποφάσισε ότι θέλει να τον εκπροσωπεί μια εταιρεία που θα του προσφέρει περισσότερες προτάσεις για δουλειά, ήρθε και το τέλος στη σχέση τους. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί το 1975 όταν ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν 41 και ο Ράμπετ μόλις 21 ετών.

Το 1980 αποφάσισαν να συγκατοικήσουν στην πολυτελή κατοικία τους στη Χαβάη. Από τότε, ο 56χρονος σήμερα Ράμπετ λόγω της απομάκρυνσής του από το Χόλιγουντ έχασε τις διασυνδέσεις του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπροσωπήσει επιτυχώς τον σύντροφό του. Τώρα, οι φίλοι του πρώην ζευγαριού μιλούν για οριστικό τέλος, ενώ ο Τσάμπερλεϊν έχει ήδη εγκαταλείψει το σπίτι τους και μένει πλέον στο Λος Αντζελες. Σύμφωνα με φήμες, το σπίτι στη Χαβάη πρόκειται να πουληθεί έναντι δεκαεννέα εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και αντιδικία μεταξύ των δύο πρώην συντρόφων για τα λεφτά αυτά.

espressonews
http://lydialithos.blogspot.com/2010/05/33.html
ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ


Η συνεχιζόμενη διολίσθηση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου αντικατοπτρίζει στα ταμπλό των αγορών συναλλάγματος την «απώλεια» της εμπιστοσύνης των επενδυτών σε ορισμένες ευρωπαϊκές οικονομίες.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την κρίση του χρέους στην Ελλάδα, με τον φόβο αυτό να επεκτείνεται και σε άλλες οικονομίες της ζώνης του ευρώ, ειδικά στην Ισπανία και την Πορτογαλία.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό οικονομικής αβεβαιότητας, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται στο χαμηλότερο έτους, καταγράφοντας τιμή στην ισοτιμία 1 ευρώ / 1,2954 δολάριο.
Η διολίσθηση του ευρώ προκαλεί «τρικυμία» και στις μετοχές της Ασίας, με τον δείκτη στη Σιγκαπούρη να υποχωρεί κατά -1,5% και τον δείκτη στο Χονγκ Κονγκ κατά -2,1%.

http://pontikopagida.blogspot.com/2010/05/blog-post_6884.html
ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΜΠΙΤΣ  Η ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ

                                                       Ποσότητες αργού πετρελαίου από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί στον Κόλπο του Μεξικού ενδέχεται να...
καλύψουν το Μαϊάμι Μπιτς ή τα νησιά της Βόρειας Καρολίνας, αν ενωθούν με κάποιο ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα, δήλωσε χθες Τρίτη ωκεανογράφος.

Ο Ρόμπερτ Βάιζμπεργκ, Φυσικός Ωκεανογράφος στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, δήλωσε στο πλαίσιο συνεδρίου ότι το αποκαλούμενο Ρεύμα του Κόλπου (που κινείται στον Κόλπο του Μεξικού) αναμένεται να "συνδεθεί" με την πετρελαιοκηλίδα, η οποία εξαπλώνεται.

Όταν αυτό συμβεί, σύμφωνα με τον ίδιο, το πετρέλαιο θα κινηθεί γρήγορα νοτίως, κατά μήκος των ακτών της Φλόριντα, από τα Στενά της Φλόριντα, μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας.

"Ακριβώς πότε θα εισέλθει το πετρέλαιο στο Ρεύμα του Κόλπου επιφανειακά είναι άγνωστο, αλλά φαίνεται ότι επίκειται", είπε ο Βάιζμπεργκ.

Ωστόσο, ανάλογα με τους τοπικούς ανέμους, οι νοτιοδυτικές παραλίες της Φλόριντα και οι Νήσοι Φλόριντα Κις, καθώς και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και το εύθραυστο οικοσύστημα των υγροτόπων Έβεργκλεϊντς, μπορεί να μην επηρεαστούν από την πετρελαιοκηλίδα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Κι αυτό γιατί τα μοντέλα κυκλοφορίας των ωκεανών δείχνουν ότι το πετρέλαιο κατευθύνεται προς τη θάλασσα, δια μέσω των νήσων Ντράι Τορτούγας και στη συνέχεια θα "συναντηθεί" με το Ρεύμα του Κόλπου και θα αρχίσει να κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, εξηγεί.

"Μόλις εισέλθει στα Στενά της Φλόριντα χρειάζεται μόνο μία ακόμα εβδομάδα περίπου για να πλησιάσει την περιοχή του Μαϊάμι ή του Παλμ Μπιτς και περίπου μία ακόμα εβδομάδα για να βρεθεί τόσο βόρεια όσο το ακρωτήριο Χατέρας", λέει ο Βάιζμπεργκ.


http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_269.html

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Νέα σκληρά μέτρα έως το 2014
                                                                              Οι κινήσεις της κυβέρνησης έως το 2014 και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, καταγράφονται επακριβώς "βήμα προς βήμα" στα μνημόνια συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται ο δανεισμός της Ελλάδας μέσω του μηχανισμού στήριξης. (Καταβάστε στο τέλος του άρθρου το πλήρες κείμενο των μνημονίων συνεργασίας).

Στα μνημόνια αυτά, που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνονται όλες οι αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς (π.χ. αύξηση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης και στα μη αλκοολούχα ποτά, μετάταξη του 30% τουλάχιστον των αγαθών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό, "πράσινος φόρος", κ.λπ.), οι νέες μειώσεις των δαπανών (π.χ. περικοπή επιδοτήσεων στις ΔΕΚΟ, περικοπή επιδομάτων ανεργίας), οι δραστικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας και οι άλλες διαρθρωτικές αλλαγές (π.χ. ποια "κλειστά επαγγέλματα" ανοίγουν και πώς). Είναι χαρακτηριστικό ότι προβλέπεται ακόμη και η ενδυνάμωση της θέσης του υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τα υπόλοιπα υπουργεία, τόσο κατά την φάση προετοιμασίας όσο και εκτέλεσης του προϋπολογισμού (δίνοντας στον υπουργό δικαίωμα αρνησικυρίας στις αποφάσεις για δαπάνες και στην εκτέλεσή τους), ενώ καταργείται το δικαίωμα της Βουλής να αλλάζει τα μεγέθη του προϋπολογισμού.

    Τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στον τρέχοντα προϋπολογισμό, είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, με απόδοση τουλάχιστον 1.800 εκατ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (800 εκατ. ευρώ το 2010)

    Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, στον καπνό και στο αλκοόλ, με απόδοση τουλάχιστον 1.050 εκατ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (450 εκατ. ευρώ το 2010)

    Μείωση του μισθολογίου του δημοσίου τομέα με τη μείωση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας και των επιδομάτων που καταβάλλονται σε δημοσίους υπαλλήλους, με τις καθαρές εξοικονομήσεις να ανέρχονται σε 1.500 εκατ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (1.100 εκατ. ευρώ το 2010)

    Μείωση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας που καταβάλλονται στους συνταξιούχους, με ταυτόχρονη προστασία αυτών που λαμβάνουν χαμηλότερες συντάξεις, με τις καθαρές εξοικονομήσεις να ανέρχονται σε 1.900 εκατ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (1.500 εκατ. ευρώ το 2010)

    Ακύρωση πιστώσεων του προϋπολογισμού για αποθεματικό απροβλέπτων, με στόχο την εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ

    Μείωση των υψηλότερων συντάξεων, με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (350 εκατ. ευρώ το 2010)

    Κατάργηση των περισσότερων από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού για το επίδομα αλληλεγγύης (εκτός από ένα μέρος για την ανακούφιση της φτώχειας), με στόχο την εξοικονόμηση 400 εκατ. ευρώ

    Μείωση των δημοσίων επενδύσεων κατά 500 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον ισχύοντα σχεδιασμό

    Το Κοινοβούλιο υιοθετεί, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα σταθερότητας του Ιανουαρίου 2010, ένα νόμο που θα θεσπίζει μία προοδευτική φορολογική κλίμακα για όλες τις πηγές εισοδήματος και μια οριζόντια ενιαία αντιμετώπιση του εισοδήματος που προέρχεται από εργασία και περιουσιακά στοιχεία·

    Το Κοινοβούλιο υιοθετεί, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα σταθερότητας του Ιανουαρίου 2010, ένα νόμο που θα καταργεί τις απαλλαγές και τις αυτόνομες φορολογικές διατάξεις στο φορολογικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των εισοδημάτων από τα ειδικά επιδόματα που καταβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους. Ο νόμος ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010.

    Ο προϋπολογισμός για το 2011 θα περιέχει τα ακόλουθα μέτρα (σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορούν να ληφθούν υπ' όψη μέτρα που αποφέρουν ανάλογη εξοικονόμηση ύστερα από στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ):

    Εφαρμογή του κανόνα αντικατάστασης μόνο του 20% των συνταξιοδοτούμενων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα (κυβέρνηση, δήμοι, δημόσιες επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, κρατικές υπηρεσίες και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί)

    Μείωση της ενδιάμεσης κατανάλωσης της γενικής κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010, επιπλέον της προβλεπόμενης εξοικονόμησης στο πλαίσια της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης (βλέπε επόμενο μέτρο).

    Η κυβέρνηση ξεκινά την εφαρμογή της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και την αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο τη μείωση του κόστους κατά τουλάχιστον 1.500 εκατ. ευρώ από το 2011 έως το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011.

    Μη χορήγηση της τιμαριθμικής προσαρμογής των συντάξεων, με στόχο την εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ.

    Μείωση των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από εγχώριους πόρους κατά τουλάχιστον 1.000 εκατ. ευρώ δίνοντας προτεραιότητα στα επενδυτικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια.

    Προσωρινές "εισφορές κρίσης" στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα ύψους τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το 2011, 2012 και 2013.

    Κίνητρα για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1.500 εκατ. ευρώ από το 2011 έως το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011.

    Ενεργοποίηση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών με απόδοση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το 2011 και αυξανόμενες αποδόσεις το 2012 και 2013.

    Διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ μέσω της εφαρμογής σε υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα εξαιρούνται, και μεταφορά σημαντικού ποσοστού (τουλάχιστον 30%) των αγαθών και υπηρεσιών που επί του παρόντος εμπίπτουν στη μειωμένη κανονική κλίμακα, με απόδοση 1.000 εκατ. ευρώ.

    Σταδιακή εισαγωγή "πράσινου φόρου" στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με απόδοση 300 εκατ. ευρώ στο 2011.

    Συλλογή εσόδων από αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από πώληση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από δικαιώματα.

    Διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, με στόχο την αποκόμιση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ επιπρόσθετα έσοδα.

    Αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση (τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ).

    Συλλογής του ειδικού φόρου τέλους για ημιυπαίθριους χώρους (τουλάχιστον 800 εκατ. το χρόνο).

    Αύξηση φόρου στα είδη πολυτελείας, με απόδοση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.

    Ο προϋπολογισμός θα ορίσει αναλυτικά ανώτατα όρια εξόδων για κάθε υπουργείο, για την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με το στόχο για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης. Αυτό αφορά επίσης και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2012-2013.    

    Στον προϋπολογισμό για το 2012 θα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής μέτρα:

    - Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα επιπροσθέτως του κανόνα της μίας πρόσληψης ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις. Αυτό θα επιτρέψει εξοικονόμηση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ.

    - Ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά, συνολικής απόδοσης τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

    - Συνέχιση της επέκτασης της βάσης για τον φόρο ακίνητης περιουσίας με την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών απόδοσης τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ πρόσθετων εσόδων.

    - Συνέχιση της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.

    - Αναστολή στις ονομαστικές αυξήσεις συντάξεων.

    - Συνέχιση της αύξησης της αποτελεσματικότητας των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών, με στόχο τη συλλογή τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ επιπλέον.

    - Μείωση των επιδοτήσεων σε δημόσιες επιχειρήσεις κατά τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσής τους.

    - Επιδόματα ανεργίας με κριτήρια τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ.

    - Η εξασφάλιση επιπρόσθετων εσόδων από την αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 225 εκατ. ευρώ από την πώληση αδειών και 400 εκατ. ευρώ από δικαιώματα.

    - Περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ με την εφαρμογή του κανονικού συντελεστή για αγαθά και υπηρεσίες που τώρα υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, στοχεύοντας την συλλογή τουλάχιστον επιπλέον 300 εκατ. ευρώ.    

    Για τα "κλειστά επαγγέλματα", στα μνημόνια επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση θα προτείνει νομοθεσία για την άρση των περιορισμών σε αυτά, συμπεριλαμβανομένων:

    του νομικού επαγγέλματος, να άρει περιττούς περιορισμούς για ελάχιστη αμοιβή, την ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης, γεωγραφικούς περιορισμούς σχετικά με το πού μπορούν οι δικηγόροι να δρουν στην Ελλάδα

    του φαρμακευτικού επαγγέλματος, σχετικά με τον περιορισμό του αριθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους

    του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος, σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή, περιορισμό στον αριθμό των συμβολαιογράφων, γεωγραφικούς περιορισμούς σχετικά με το πού μπορούν οι συμβολαιογράφοι να δρουν και την ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης  αρχιτέκτονες, σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή  μηχανικοί, σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή  ορκωτοί λογιστές, σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή

   

    Για τις δραστικές αλλαγές που θα επέλθουν στο συνταξιοδοτικό σύστημα, επισημαίνεται ότι το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητά του. Η μεταρρύθμιση θα σχεδιαστεί σε στενή διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, και η εκτιμώμενη επίπτωσή της στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα θα επικυρωθεί από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι παράμετροι του συστήματος θα εξασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία, όπως καθορίζεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

    Απλούστευση του κατακερματισμένου συστήματος συντάξεων με τη συγχώνευση των υφιστάμενων συνταξιοδοτικών ταμείων σε τρία ταμεία και θέσπιση ενός ενιαίου νέου συστήματος για όλους τους τωρινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους. Οι νέοι καθολικώς δεσμευτικοί κανόνες για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις εισφορές, τους κανόνες συσσώρευσης και την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων πρέπει να εφαρμόζονται κατ' αναλογία προς όλους από την 1η Ιανουαρίου 2013

    Εισαγωγή ενός ενιαίου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, ακόμη και για τις γυναίκες στο δημόσιο τομέα (σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2011), που θα ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο του 2013

    Σταδιακή αύξηση της ελάχιστης ανταποδοτικής περιόδου για συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη από 37 σε 40 έτη ως το 2015

    Τροποποίηση του τύπου απονομής σύνταξης στο ανταποδοτικό σχήμα για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των εισφορών που καταβάλλονται και των παροχών που λαμβάνονται, με το ποσοστό συσσώρευσης να περιορίζεται σε ένα μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1,2%, και οι συντάξεις να τιμαριθμοποιούνται

    Εισαγωγή ενός αυτόματου μηχανισμού προσαρμογής όπου, κάθε τρία χρόνια αρχίζοντας το 2020, θα αυξάνει τις (ελάχιστες και νομοθετημένες) ηλικίες συνταξιοδότησης ανάλογα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά τη συνταξιοδότηση

    Επέκταση για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών από τα τελευταία πέντε έτη στο σύνολο του εργασιακού βίου (διατηρώντας τα κεκτημένα δικαιώματα)

    Μείωση του ανώτατου ορίου στις συντάξεις

    Εισαγωγή ενός εγγυημένου εισοδήματος βασισμένου σε εισοδηματικά κριτήρια για τους ηλικιωμένους (πάνω από το νομοθετημένο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης), για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, συμβατό με τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών

    Μέτρα για τον περιορισμό της πρόσβασης στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Ειδικότερα, η αύξηση της ελάχιστης ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης στα 60 έτη από την 1η Ιανουαρίου 2011, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επάγγελμα και εκείνων με 40 χρόνια εισφορών. Κατάργηση των ειδικών κανόνων για τους ασφαλισμένους πριν από το 1993 (με παράλληλη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων). Ουσιαστική αναθεώρηση του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

    Μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών (κατά 6% ετησίως) για τα άτομα που συνταξιοδοτούνται μεταξύ των ηλικιών 60 και 65, με περίοδο συνεισφορών μικρότερη των 40 ετών

    Εισαγωγή αυστηρότερων όρων και τακτική επανεξέταση της πλήρωσης των προϋποθέσεων για τις συντάξεις αναπηρίας.

    Όσον αφορά, τέλος, στην αγορά εργασίας, στα μνημόνια επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τη σχετική νομοθεσία για την προστασία της εργασίας, παρατείνοντας την περίοδο μαθητείας για νέες θέσεις εργασίας στο ένα έτος, μειώνοντας το συνολικό επίπεδο αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης και διασφαλίζοντας ότι το καθεστώς αποζημίωσης θα είναι το ίδιο για ειδικευμένους και ανειδίκευτους εργάτες, αυξάνοντας το ελάχιστο όριο ενεργοποίησης των κανόνων μαζικών απολύσεων ειδικά για μεγάλες επιχειρήσεις και διευκολύνοντας τη χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και ημιαπασχόλησης.

περισσότερα στην πηγή:http://www.express.gr/news/finance/298907oz_20100504298907.php3