Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αύριο ο γάμος της Καλομοίρας
Αύριο Κυριακή (26/09) πραγματοποιείται ο γάμος της Καλομοίρας Σαράντη με τον αγαπημένο της Γιώργο Μπούσαλη στο Long Island της Νέας Υόρκης.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια είναι πανέτοιμη να ανεβεί κυριολεκτικά τα σκαλιά της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Παύλου, στην οποία έχει βαφτιστεί κιόλας. Εκεί θα βρίσκονται βέβαια και όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Νυφικό, μπομπονιέρες, λίστα προσκεκλημένων και ό,τι άλλο συνθέτει το γαμήλιο σκηνικό βρίσκονται συνεχώς «στα χέρια» της Καλομοίρας, η οποία ενημερώνει τους θαυμαστές της για όλες τις εξελίξεις των προετοιμασιών του γάμου, μέσα από την σελίδα της στο twitter.

«Η Καλομοίρα δεν είναι καθόλου αγχωμένη. Γιατί να είναι; Είδαμε και το φόρεμα, είναι πολύ ωραίο. Δεν θέλω να σας πώ πως είναι το νυφικό της. Είναι έκπληξη! Δεν θέλω γιατί θα με σκοτώσει!», δήλωσε στο Star η μητέρα της Καλομοίρας Ελένη, που αποκάλυψε ότι αν και ο γάμος θα γίνει στη Νέα Υόρκη, θα τηρηθούν όλα τα παραδοσιακά πρότυπα της Λακωνίας, απ’όπου κατάγεται η οικογένεια Σαράντη. Θα φορέσει, στην κυριολεξία, την κουλούρα! «Θα πετάξουμε την κουλούρα. Και στην εκκλησία και στο κέντρο. Φτιάχνουμε μία κουλούρα, ένα ψωμάκι γλυκό ψωμί ωραίο, το ζαχαρώνουμε και το βάζουμε μία στο κεφάλι της νύφης και μία στο κεφάλι του γαμπρού», ανέφερε.

Ο λόγος που ο γάμος δεν τελέστηκε τελικά στην Ελλάδα ήταν το γεγονός ότι πολύ στενή συγγενής της τραγουδίστριας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οσο για το εάν η Καλομοίρα θα επισκεφθεί την Ελλάδα; Πιθανότατα μέχρι τα Χριστούγεννα να βρίσκεται back to Athens! 

http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=61646


Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε αρκετές περιοχές από τις βροχοπτώσεις που παρατηρούνται από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες. Η Πυροσβεστική δέχτηκε σχεδόν εκατό κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κυρίως από Αίγινα και Βάρη, ωστόσο προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια δημιουργήθηκαν και σε Ίλιον, Κερατσίνι και την περιοχή του Ρέντη.

Οι βροχές δημιούργησαν αυξημένη κίνηση στους δρόμους αλλά και ατυχήματα. Ουρά δυόμισι χιλιομέτρων στο ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου προς την Πελοπόννησο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί στο ύψος της Χαλυβουργικής, καθώς στο σημείο δίπλωσε νταλίκα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από την πρωινή μπόρα.

Νταλίκα δίπλωσε το πρωί και στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στη διαδρομή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το Κορωπί. Παράλληλα, η βροχή δημιούργησε κυκλοφοριακή συμφόρηση και στην κάθοδο του Κηφισού στο ύψος της Ροσινιόλ, λόγω σύγκρουσης οχημάτων.

Eξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, η Τροχαία Αττικής συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό όλο το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα και οι περισσότεροι θα χρειαστεί να ανοίξουμε ντουλάπες, αναζητώντας κάτι πιο ζεστό από τα κοντομάνικα του καλοκαιριού. Απαραίτητο αξεσουάρ του διημέρου είναι και η ομπρέλα, καθώς μπήκε απότομα τέλος στις παρατεταμένες ζέστες του Σεπτέμβρη.

Από το βράδυ του Σαββάτου, πάντως, τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες, μάλλον θα πρέπει να αφήνουμε σιγά - σιγά το μακρύ καλοκαίρι. Και καιρικώς, λοιπόν, καλό (μας) χειμώνα...

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=61647

Βόμβα Καστανίδη κατά Σανιδά για το Βατοπέδι




Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ζητεί να ερευνηθούν με έγγραφό του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης απέστειλε σχετικό έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για να εξεταστεί εάν ο κ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.


Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς
Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς
Είχε προηγηθεί έγγραφο του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, κ. Μπετενιώτη, προς τον κ. Καστανίδη, προκειμένου να πράξει τα δέοντα. Παράλληλα, ο υπ. Δικαιοσύνης απέστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τις καταθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου, αλλά και του πρώην προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών, Κυριάκου Καρούτσου.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά την άποψη που είχαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς για την υπόθεση, ο κ. Σανιδάς ήταν αρνητικός στο να σταλεί δικογραφία για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στη Βουλή.

Η επιμονή του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, να κρατήσει τη δικογραφία για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου μακριά απ’ τη Βουλή δέχθηκε πολλά πυρά, ενώ ήταν αυτή η επιμονή που είχε οδηγήσει σε παραίτηση τους εισαγγελείς Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου που είχαν χειριστεί την υπόθεση.

Η "συνάντηση κορυφής" στη Μονή Βατοπεδίου των κ.κ. Καραμανλή, Ρουσόπουλου και ηγουμένου Εφραίμ
Η "συνάντηση κορυφής" στη Μονή Βατοπεδίου των κ.κ. Καραμανλή, Ρουσόπουλου και ηγουμένου Εφραίμ
Η δήλωση, μάλιστα, που είχε σπεύσει να κάνει για παραπλανηθέντες υπουργούς και η εκτίμησή του, πως δεν υπήρχαν ευθύνες πολιτικών προσώπων, είχαν προκαλέσει την αντίδραση όχι μόνο των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης αλλά και του νομικού κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας τη στάση του κ. Σανιδά, είχε προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και πρόκληση και προσφορά για τέλεση αδικήματος. Τον κατηγορούσε πως υπονόμευσε με τις ενέργειές του τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, παρακωλύοντας τη Βουλή να ασκήσει τις εξουσίες της με στόχο την απαλλαγή των υπουργών που φέρονταν να εμπλέκονται.

Έντονη κριτική είχε δεχθεί ο κ. Σανιδάς ακόμη και από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, που διά στόματος του τότε προέδρου της Σωτ. Μπάγια είχε επισημάνει πως ήταν υποχρέωσή του να αποστείλει αμελητί τη δικογραφία στη Βουλή, για να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες, και όχι να προβεί σε αξιολόγηση των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη.

Ακόμη περισσότερο, όμως, «έκαψαν» τον κ. Σανιδά οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί που παραιτήθηκαν λόγω του ότι ο φάκελος για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου δεν εστάλη στη Βουλή. «Ο κ. Σανιδάς προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση αλλά επρόκειτο για παραπλανηθέντες υπουργούς» τόνισε στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο εισαγγελέας Ηλίας Κολιούσης.

Ο ηγούμενος Εφραίμ, με τον υπεύθυνο οικονομικών της Μόνης, μοναχό Αρσένιο
Ο ηγούμενος Εφραίμ, με τον υπεύθυνο οικονομικών της Μόνης, μοναχό Αρσένιο
Η έρευνα των δύο εισαγγελικών λειτουργών σταμάτησε, όταν έφτασαν στα ονόματα των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυ και Απ. Φωτιάδη και του τότε υφυπουργού Οικονομικών της Ν.Δ. Π. Δούκα. «Λέγαμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την έρευνα βάσει του Συντάγματος, γιατί υπήρχαν ευθύνες πολιτικών προσώπων, αλλά ο κ. Σανιδάς έμενε στη θέση του ό,τι κι αν του λέγαμε», αναφέρει ο κ. Κολιούσης. Από την πλευρά του, ο Γ. Σανιδάς αρνείται ότι συζήτησε ποτέ με κάποιον κυβερνητικό παράγοντα για το θέμα του Βατοπεδίου, χαρακτηρίζοντας ενέργεια αφροσύνης την κίνηση των δύο εισαγγελέων να παραιτηθούν.

Ο κ. Σανιδάς πρόσθεσε, μάλιστα, πως τον προσβάλλουν αναφορές ότι δήθεν με παρεμβάσεις του εμπόδισε να ερευνηθούν σκάνδαλα στη Βουλή.
http://www.zougla.gr/
Σαν σήμερα 25/9/1982: Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ.
 

Πρόγνωση καιρού για Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/09/25-2010.html



Κατάθεση γνωστής τηλεοπτικής παραγωγού


«Έπιασα τον πατέρα μου να ασελγεί σε 5χρονη!»



Ματσούκα - Σακκά στα όριά τους;


Στη σειρά «Κούκλες» του MEGA πρέπει να συνυπάρξουν σε πρώτους ρόλους τέσσερις ηθοποιοί, οι Λίνα Σακκά, Δήμητρα Ματσούκα, Ράνια Σχίζα και Μαρία Ζορμπά.



Το περιοδικό «Λοιπόν» αναφέρει πως τα «σύννεφα» έχουν πυκνώσει πάνω από τη σχέση της Λίνας Σακκά και της Δήμητρας Ματσούκα και πως η ψυχρότητα μεταξύ τους είναι εμφανής. 

Περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175755&cid=11

Θα εμφανιστεί γυμνή!


Γυμνή θα εμφανιστεί η ηθοποιός Jessica Alba στη νέα ταινία της με τίτλο «Machete».

Οι «γυμνές» σκηνές στον κινηματογράφο συνηθίζονται στις μέρες μας. Eίδηση όμως αποτελεί η γυμνή εμφάνιση της Jessica Alba, αφού πριν από έξι μήνες ορκιζόταν πως δεν θα έκανε ποτέ «γυμνό».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της σε γνωστό περιοδικό είχε δηλώσει πως δεν θα κάνει ποτέ γυμνή σκηνή, προσθέτοντας πως προέρχεται από αυστηρή, καθολική οικογένεια.

Φαίνεται όμως, πως η όμορφη «λατίνα» άλλαξε γνώμη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Robert De Niro, Steven Seagal και Lindsay Lohan.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175976&cid=11










Προκήρυξη
Η μη κερδοσκοπική εταιρεία “North Col” , σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου, διοργανώνει νυχτερινό αγώνα trail running στη Ζήρεια, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010. Το “Ziria Night Trail” έχει μήκος 15 χλμ. και θετική υψομετρική 800μ. Η εκκίνηση θα γίνει στη θέση Βαρνεβό, στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας  και ο τερματισμός στο σαλέ του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας στο Οροπέδιο Τρικάλων.

Χαρακτηριστικά Αγώνα
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα αποτελεί η νυχτερινή κίνηση. Η ιδιαιτερότητα αυτή αποτελεί πρόσκληση τόσο για τον αθλητή που δεν έχει την εμπειρία ενός νυχτερινού αγώνα, όσο και για τους έμπειρους δρομείς, ως αγωνιστική προσομοίωση για τις συνθήκες της Ροδόπης που ακολουθούν. Η διαδρομή κινείται αρχικά σε δασικό δρόμο για περίπου 700 μέτρα με ήπια ανηφορική κλίση και περνώντας από τη θέση Βαρνεβό συνεχίζει σε κατηφορικό μονοπάτι, στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Μετά από 3.1χλμ. αρχίζει μια απότομη ανάβαση σε πολύ καλογραμμένο μονοπάτι που οδηγεί στην «έξοδο» της Φλαμπουρίτσας, σε χαρακτηριστικό κιόσκι. Η διαδρομή εκτυλλίσεται πλέον σε μια κορυφογραμμή με ασαφές, δύσβατο και κακοτράχαλο μονοπάτι για 3 χλμ. ώσπου να συναντήσει κατηφορικό, πολύ καλής βατότητας μονοπάτι και να επιστρέψει στο Βαρνεβό. Από εκεί και πέρα, η διαδρομή συνεχίζεται όπως ακριβώς και στην αρχή, με τον τερματισμό να βρίσκεται μετά από την «έξοδο» της Φλαμπουρίτσας, στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου. Το χαμηλότερο υψόμετρο της διαδρομής βρίσκεται στα 1213μ. και το υψηλότερο στα 1610μ. Η διαδρομή είναι κυκλική, με τους αθλητές να τη διανύουν 1.5 φορά, ξεκινώντας με τη δύση του ήλιου, ώστε να καλύψουν το τμήμα που επαναλαμβάνεται σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού. 

Πρόγραμμα
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
16:00 – 18:30 Ώρες λειτουργίας της γραμματείας του αγώνα, στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.
18:50  Τεχνική ενημέρωση
19:00 Επιβίβαση των αθλητών στα πούλμαν και μεταφορά στην εκκίνηση (5 λεπτά)
19:15 Εκκίνηση του αγώνα με τη δύση του ηλίου.
22:30 Απονομή νικητών.
Barbecue party με μουσική και σουβλάκια, πατάτες, πίτες και αναψυκτικό ή μπύρα για κάθε αθλητή

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου
08:00 – 09:30 Πρωινό και καφές για όσους επιθυμούν στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.
10:00 Συνάντηση στο σαλέ και ομαδική πεζοπορία μέχρι την κορυφή της Ζήρειας στα 2374μ. (διάρκεια περίπου 1:45-2 ώρες) και επιστροφή το μεσημέρι στο Οροπέδιο.
Περισσότερα:http://www.zccr.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=110&Itemid=186&lang=el

Αεροσκάφος κινεί τα φτερά του για να… πετάξει
Η προσπάθεια του ανθρώπου να πετάξει χωρίς έλικες και τζετ κινητήρες δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως χρειάστηκε να περάσουν  δύο αιώνες για να κατασκευαστεί ένα ορνιθόπτερο.

Δηλαδή ένα αεροσκάφος ικανό να παραμείνει εν πτήση, με μόνη κινητήρια δύναμη την μυϊκή δύναμη του ανθρώπου.

Χρησιμοποιώντας προηγμένα υλικά  κατασκευής και τεχνογνωσία, ο 28χρονος Todd Reichert κατασκεύασε το Snowbird,το πρώτο ορνιθόπτερο που κατάφερε να παραμείνει εν πτήση.

Ο Todd Reichert είναι μαθητής  μηχανικής στο Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής του Τορόντο και κατάφερε να πετάξει για 144.78 μέτρα έθεσε τον πήχη για τις επερχόμενες πτήσεις.

Το Snowbird μπορεί να κινεί τα φτερά του όπως ακριβώς κάνουν τα πτηνά και μία μικρή  ώθηση είναι αρκετή για να ολοκληρώσει με επιτυχία την πτήση του.

Δείτε στο βίντεο την προετοιμασία αλλά και την πρώτη πτήση του ορνιθόπτερου.

http://www.star.gr/index.php?ID=perierga&Rec_ID=61596
Η Lindsay Lohan επιστρέφει στην φυλακή
Ο δικαστής Elden Fox διέταξε την Παρασκευή να τεθεί υπό κράτηση η Lindsay Lohan με την κατηγορία ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, παραβιάζοντας έτσι τους όρους υπό τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερη.

Η 24χρονη ηθοποιός «πιάστηκε» θετική στο τεστ ναρκωτικών ουσιών στο οποίο υποβλήθηκε και αυτή είναι η τρίτη φορά που η ηθοποιός οδηγείται στη φυλακή επειδή δεν τήρησε τους όρους της αναστολής της.

Το δικαστήριο του Λος Άντζελες αρνήθηκε να ορίσει εγγύηση με αποτέλεσμα η Lindsay Loxan να οδηγήθει στη φυλακή με χειροπέδες, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης της, στις 22 Οκτωβρίου.

Η ηθοποιός είχε παραδεχθεί ότι βγήκε θετικό το τεστ για χρήση κοκαΐνης και έγραψε στο Twitter : «Εργάζομαι σκληρά για να το ξεπεράσω και κάνω θετικά βήματα. Αυτό (τα αποτελέσματα του τεστ) αποτελεί πισωγύρισμα για μένα, αλλά αναλαμβάνω την ευθύνη για τις πράξεις μου και είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τις συνέπειες». 

http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=61603

Αιματηρός καβγάς συμμαθητριών για μια βρισιά στο Facebook


Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο νοσοκομείο μια 17χρονη μαθήτρια, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι στην προσπάθειά της να χωρίσει δύο συμμαθήτριές της που καβγάδιζαν έντονα έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό ξεκίνησε, όταν οι δύο φίλες της άτυχης 17χρονης, αλβανικής και ελληνικής καταγωγής αντίστοιχα, άρχισαν να λογομαχούν, εξαιτίας μιας υβριστικής ανάρτησης που έγινε στο Facebook.

Ο καβγάς ξεκίνησε έξω από το σχολείο και κατέληξε έξω από το σπίτι της 17χρονης κοπέλας από την Αλβανία. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η υπόθεση είχε λήξει, η μαθήτρια ανέβηκε στο σπίτι της, άρπαξε ένα μαχαίρι και στη συνέχεια επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον της κοπέλας, με την οποία τσακωνόταν.

Εκείνη την ώρα, μπήκε στη μέση η άτυχη συμμαθήτριά τους, η οποία και δέχθηκε μια μαχαιριά στον πνεύμονα.

Η 17χρονη δράστις συνελήφθη από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, όπου και κρατείται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175947&cid=4

Ξεκίνησε το «Σπάρταθλον»...

Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης δόθηκε η εκκίνηση σήμερα το πρωί για τον διεθνή αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον» με τη συμμετοχή 450 αθλητών απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 27 Έλληνες δρομείς.
Οι αθλητές θα τερματίσουν στην Σπάρτη μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα και θα λάβουν ως έπαθλο ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα.
Το «Σπάρταθλον» αναβιώνει την ιστορία του Αθηναίου οπλίτη Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. στάλθηκε από τον Μιλτιάδη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες για τη μάχη του Μαραθώνα. Ο Φειδιππίδης έφτασε την επομένη της αναχώρησής του από την Αθήνα και πρόλαβε να γυρίσει στην πόλη του για να την ενισχύσει στη μάχη με τους Πέρσες.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο Φειδιππίδης ήταν και...
 εκείνος που έτρεξε πίσω στην Αθήνα για να ανακοινώσει στους συμπολίτες του τη νίκη των στρατευμάτων τους, όμως αυτή η ιστορία δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχαίες πηγές. Θεωρείται, πάντως, πως έτσι προς τιμήν του καθιερώθηκε και ο Μαραθώνιος.
Οι αθλητές του «Σπάρταθλον» θα τερματίσουν στην Σπάρτη μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα και θα λάβουν ως έπαθλο ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8034.html


Σήμερα συνεχίζουμε  την ανακοίνωση των υποψήφιων του συνδυασμού μας. Πρόκειται για πρόσωπα νέα και άφθαρτα που τα διακρίνει το ήθος και η εντιμότητα. Με το πρόγραμμα μας, τη μέχρι σήμερα ασυμβίβαστη πορεία μας και με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου μας, δείχνουμε μια άλλη κατεύθυνση. Δείχνουμε το δρόμο της διαφάνειας, της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας. Σε αυτή την προσπάθειά σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, σε Ταύρο και Μοσχάτο.
 Βασίλης Σπανάκης

Μαμμωνά Ερασμία του ΓερασίμουΓεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και ζει στον Ταύρο. Αποφοίτησε το 1989 από το Γενικό Λύκειο Ταύρου. Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Φραγκούλη και έχουν 2 κόρες. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε πολυεθνική εταιρία. Είναι έφορος στα γυναικεία και παιδικά τμήματα βόλεϊ του Αιόλου.

Χατζηχρήστος Ανδρέας του ΠαναγιώτηΓεννήθηκε το 1968 και είναι κάτοικος Ταύρου. Αποφοίτησε από τη σχολή Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), όπου υπηρέτησε επί 23 χρόνια στα υποβρύχια. Γέννημα-θρέμμα Ταυριώτης, πάντα είχε ενεργή δράση στα κοινά, ιδιαίτερα σε σχέση με τον αθλητισμό. Επί 15ετία υπηρετεί τον Α.Π.Ο. ΦΩΣΤΗΡ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Όνειρό του είναι να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τα παιδιά της περιοχής μας, ώστε να έχουν ευκαιρίες να ζουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Αβραμούσης Γεώργιος του ΚωνσταντίνουΓεννήθηκε το 1964 στην Αίγυπτο από Έλληνες γονείς , τον Κωνσταντίνο & την Ορέστεια. Από το 1966 κατοικεί μόνιμα στο Μοσχάτο, όπου και πέρασε τα σχολικά του χρόνια. Υπηρέτησε την 23μηνη θητεία του στο στρατό ξηράς. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση διεθνών θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων (sales & marketing manager). Είναι παντρεμένος με την Φαίη Μώκου και έχουν μία κόρη και ένα γιο. Με αφορμή τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στα κοινά της περιοχής μας, αποφάσισε ν' ασχοληθεί ενεργά με έντονη διάθεση προσφοράς.     

Δερτιλή  Έλενα του ΧρήστουΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Μεγάλωσε και ζει στο Μοσχάτο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καβάλας και του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης. Έχει εργαστεί στην Εμπορική τράπεζα του Μοσχάτου, κάνοντας την πρακτική της άσκηση, και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και στα πληροφοριακά συστήματα. Τώρα εργάζεται ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ασχολείται με το διάβασμα, το χορό και τη γυμναστική.

Ζορμπάς Αθανάσιος του ΚωνσταντίνουΓεννήθηκε το 1977 στο Μαρούσι και μεγάλωσε στο Μοσχάτο. Είναι απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου. Έχει εργαστεί ως πωλητής στην εταιρεία Tasty Foods για 1 χρόνο, και στη συνέχεια για τέσσερα χρόνια στην επιχείρηση κατασκευής επίπλων του Δ. Κυριακόπουλου. Σήμερα είναι ως ελεύθερος επαγγελματίας (αυτοκινητιστής-ιδιοκτήτης TAXI). Είναι παντρεμένος με την Εύη Λεοντίτση και τον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη γυμναστική και τον κινηματογράφο.

Μαρκάκη Λίζα του ΚωνσταντίνουΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και μεγάλωσε στο Μοσχάτο. Έχει σπουδάσει, δραστηριοποιείται και έχει διακριθεί στο χώρο της μόδας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην πόλη μας όπου διατηρεί για πολλά χρόνια ιδιωτική επιχείρηση. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τα κοινά μέσω της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Μοσχάτου. Είναι μέλος της Εταιρίας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως και μέλος της Green Cross International. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και με εθελοντικές δραστηριότητες σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Πανοπούλου Βασιλική του ΕυάγγελουΓεννήθηκε στην Γερμανία και μεγάλωσε στο Μοσχάτο. Είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Αισθητικής. Είναι επιχειρηματίας και έχει 2 παιδιά. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κομισιόν τονίζει ότι δεν σχεδιάζει επέκταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας

Η Κομισιόν είπε την Πέμπτη ότι δεν σχεδιάζει την παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους...


 110 δισ. ευρώ.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, τόνισε ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για παράταση του προγράμματος.
Μία από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η γερμανική.
Το θέμα συζητήθηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις Βρυξέλλες, όπου όμως διατυπώθηκαν διαφωνίες από διάφορες πλευρές.
Επίσης, συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, το βράδυ της Τετάρτης.
Μιλώντας σε εκδήλωση, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης δεν πρέπει να επεκταθεί πέρα από τα τρία έτη, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην αποτυχία επιβολής δημοσιονομικής πειθαρχίας και θα αύξανε τον ηθικό κίνδυνο που ανακύπτει, όταν διασώζονται οι μη πειθαρχημένοι οφειλέτες.
Όπως υποστήριξε, αυτό με την σειρά του θα τροφοδοτούσε νέες πιέσεις στο ευρώ και θα έθετε εκ νέου σε κίνδυνο την οικονομία της Ευρωζώνης.
Από την πλευρά του, το ΔΝΤ έχει ήδη δηλώσει πως θα παρατείνει το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, εφόσον οι αγορές δεν είναι πρόθυμες να δανείσουν τη χώρα με λογικά επιτόκια και υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα έχει εφαρμοστεί το Μνημόνιο με συνέπεια.
Το συζητούμενο σενάριο παράτασης θα έχει βασικά τη μορφή της καθυστέρησης εξόφλησης του δανείου της τρόικας κατά 1-2 χρόνια, σε σχέση με τα συμφωνηθέντα βάσει του Μνημονίου.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συναινεί στην παράταση του προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας, καθώς θεωρεί πως αυτό θα αποτελούσε κακό παράδειγμα και θα ενέτεινε τις πιέσεις στην Ευρωζώνη.
Όλι Ρεν: Μόνιμος μηχανισμός μετά το 2013
«Η ευρωζώνη θα κάνει πρώτα τον απολογισμό της από την εμπειρία του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης των κρατών-μελών της και στη συνέχεια θα σκεφτεί το ενδεχόμενο κατάρτισης ενός πιο μόνιμου πλαισίου», δήλωσε την Πέμπτη ο Φινλανδός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Ζητημάτων της ΕΕ, Όλι Ρεν.
Στη διάρκεια της ομιλίας του, σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ο κ. Ρεν είπε ότι η Κομισιόν θα καταρτίσει μια ανάλυση με βάση τα διδάγματα που έχει αποκομίσει από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης και μόνο τότε θα εισηγηθεί έναν πιο «μόνιμο μηχανισμό» αντιμετώπισης των κρίσεων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το 2013.
Τέλος, ο κ. Ρεν απέρριψε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και οποιοδήποτε άλλο κράτος της ευρωζώνης.

 
Πηγή: in.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9241.html