Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Δεν έχει χρόνο το κορίτσι


Η Kelly Brook σε πρόσφατη συνέντευξή της στην Daily Telegraph θέλησε να ενημερώσει τον ανδρικό πληθυσμό πως το πρόγραμμά της είναι βαρύ και δεν έχει χρόνο για σχέση.

«Είμαι ακόμα single», είπε η επιτυχημένη ηθοποιός και πρόσθεσε: «Δεν ψάχνω για σχέση αυτή την περίοδο. Είμαι πολύ απασχολημένη με την δουλειά μου. Επίσης διαβάζω και για ένα έργο έκπληξη, που θα είμαστε μόνο γυναίκες, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα μέχρι στιγμής».

Παρόλα αυτά, η Kelly πρόσφατα παραδέχτηκε πως της αρέσει να είναι μόνη της γιατί έχει την ελευθερία της και μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως για παράδειγμα να ταξιδέψει!

Για αυτό αγόρια μην κάνετε όνειρα!
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202869&cid=11

Έδωσαν τέλος στις φήμες


Η Ελένη Μενεγάκη έδωσε τέλος στις φήμες που την ήθελαν να είναι στα μαχαίρια με την κουμπάρα της, Νατάσα Θεοδωρίδου, καθώς χθες το βραδύ την επισκέφτηκε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται.

Ευδιάθετη και πάρα πολύ όμορφη έκατσε σε ένα από τα πρώτα τραπέζια και διασκέδασε με τις επιτυχίες της λαϊκής τραγουδίστριας. Η Νατάσα έσκυψε και φίλησε την Ελένη και δεν έλειψαν τα καλά λόγια και τα χαμόγελα.

Στο πλευρό της Ελένης ήταν καλοί φίλοι και συνεργάτες.

Πηγή φωτογραφιών NPD
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202959&cid=11

Που πήγαν οι καμπύλες της;


Μπορεί η Eva Mendes να έγινε διάσημη για το χυμώδες στιλ και τις θελκτικές της καμπύλες όμως, όπως φαίνεται σιγά -σιγά, υποκύπτει στα πρότυπα του Χόλιγουντ που θέλουν τις γυναίκες πολύ αδύνατες.

Η 36χρονη Λατίνα σταρ, στην προώθηση της νέας της ταινίας «The Other Guys» στην Μαδρίτη, εμφανίστηκε εμφανώς αδυνατισμένη, φορώντας ένα στενό πράσινο φόρεμα Prada που άφηνε ακάλυπτους τους ώμους και τα μπράτσα της.
Η όμορφη ηθοποιός που έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη δημόσια εικόνα της, δηλώνει «αγανακτισμένη» από την πίεση που της ασκείται να είναι σέξι σε όποιον ρόλο κι αν παίξει.

«Αν και εγώ είμαι υπεύθυνη για την εικόνα που βγάζω, απογοητεύομαι γιατί δεν θέλω να χαρακτηρίζομαι μόνο ως σέξι. Σίγουρα θα ήταν καλό για την ματαιοδοξία μου, όμως θα προτιμούσα να χαρακτηρίζομαι για την εξυπνάδα μου και την αίσθηση του χιούμορ που διαθέτω».
Η Eva επιμένει πως, παρά την εντυπωσιακή της εμφάνιση, στην πραγματικότητα έχει τις ίδιες ανασφάλειες όπως κάθε άλλη γυναίκα, ειδικά όταν πρέπει να γδυθεί μπροστά στο φακό.
Ωστόσο, αποφεύγει να κάνει αρνητικές σκέψεις, ενώ αποκαλύπτει ότι «δούλεψε» σκληρά προκειμένου να αγαπήσει τον εαυτό της.

Πηγή:star.gr
http://www.zougla.gr/

Η Ινδή καλλονή με τις τέλειες αναλογίες


Η 29χρονη σταρ του Bollywood Amrita Rao διεκδικεί επάξια τη δική της θέση ανάμεσα στις πιο σέξι παρουσίες της ινδικής βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Η Amrita ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο. Οι παραγωγοί κινηματογραφικών μόλις την ανακάλυψαν είδαν, της πρότειναν να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία.

Εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι έχει και μόρφωση και καλλιέργεια, καθώς διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας.
http://www.zougla.gr/

Ταχύτερος ο Χάμιλτον στα ελεύθερα δοκιμαστικά


Συντάκτης:
  • AlphaTV News Team
  • 12/11/2010 19:19
Νωρίτερα, στην 1η περίοδο ο Φέτελ είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, που μπορούσε να δώσει εκείνη την ώρα η πίστα. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά έβρεξε σήμερα το πρωί εδώ στην έρημο. Μια βροχή που υποχρέωσε τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν στην αρχή της 1ης περιόδου ενδιάμεσα ελαστικά! Συνολικά η 1η περίοδος κύλησε χωρίς απρόοπτα, αλλά μόλις τα φώτα άναψαν άρχισαν και οι αψιμαχίες. Ο Χάμιλτον κινήθηκε άκομψα εναντίον της HRT του Μπρούνο Σένα, όταν ο Βραζιλιάνος τον ανάγκασε να βγει εκτός πίστας, για να τον αποφύγει. Ο Μάσα σταμάτησε 25 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα παροχής καυσίμου στην F10.
Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος και με τη μέση και με την πολύ μαλακή γόμα. Οι RB6 όσο κι αν προσπάθησαν οι πιλότοι της, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να βρεθούν επικεφαλής του πίνακα των χρόνων. Αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Αλόνσο, που έδειξε να έχει βρει τα πατήματά του στο Yas Marina Circuit. Όπως και να έχει, αύριο αναμένεται μια συναρπαστική μάχη για τις κατατακτήριες δοκιμές. Η απευθείας μετάδοση του ALPHA από τη Yas Marina ξεκινά το Σάββατο στις 14:30.
http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Sports

Οι προτάσεις που έχει στα χέρια της η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων -και όπως όλα δείχνουν θα υιοθετηθούν- δεν αναφέρονται καθόλου στις ευθύνες, πολιτικές και οικονομικές, των μέχρι σήμερα ηγεσιών του ΜΤΣ και του υπουργείου Αμυνας, παρά επικεντρώνονται στο πώς θα μαζέψουν χρήματα αυξάνοντας τις εισφορές, μειώνοντας τις αποδόσεις και καταργώντας προνόμια.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αλλάξει άρδην το υπάρχον σκηνικό σε ό,τι αφορά το ΜΤΣ. Ο υπουργός ή ο αναπληρωτής θα ανακοινώσει σειρά οικονομικών μέτρων με στόχο τη διάσωση του Ταμείου, ενώ από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, χιλιάδες μερισματούχοι θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του Ταμείου αλλά και των πολιτικών ηγεσιών που το οδήγησαν στη χρεοκοπία.
«Το θέμα συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο. Η Ενωση θα αξιοποιήσει κάθε ένδικο μέσο. Καλούμε όλους να συστρατευτούν στον αγώνα μας», δήλωσε στην «Ε» μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ανεξάρτητης Ενωσης Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων. Για να προλάβει τις εξελίξεις το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επιταχύνει τις διαδικασίες και εντός των επομένων ημερών θα ανακοινώσει λύση που, μεταξύ άλλων, προβλέπει: την αύξηση κατά τουλάχιστον 1% των εισφορών που πληρώνουν οι εν ενεργεία ένστολοι, τη μείωση κατά τουλάχιστον 15% για το επόμενο έτος και κατά 25% για το 2012 του μερίσματος που δικαιούνται οι απόστρατοι, την κατάργηση προνομίων που αφορούν τα δικαιώματα συζύγων και τέκνων μερισματούχων και τον επανακαθορισμό των όρων λειτουργίας του επιδόματος που δικαιούνται τα παιδιά των ενστόλων (ΒΟΕΑ). Επίσης, μέρισμα θα δικαιούνται οι ένστολοι αφού κλείσουν το 53ο ή 55ο έτος της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από το πότε έχουν αποστρατευτεί.
Οι προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου, στον βαθμό που έχουν αφεθεί να διαρρεύσουν, το μόνο που προκάλεσαν είναι την έντονη αντίδραση των αξιωματικών, κατά κύριο λόγο των εν ενεργεία. Και αυτό διότι, όπως λένε, την ώρα που οι μισθοί τους μειώθηκαν δραματικά -και αναμένεται να μειωθούν κι άλλο- και τα επιδόματα καταργούνται, η πολιτική ηγεσία θα επιβάλει αύξηση των κρατήσεών τους υπέρ του ΜΤΣ, συρρικνώνοντας περαιτέρω τις καθαρές αποδοχές τους.




Δεν τους δίνει το δικαίωμα να επιλέξουν εάν θέλουν ή όχι να μετέχουν στο ΜΤΣ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ασφαλιστικός φορέας και, τέλος, διότι για μία ακόμη φορά οι υπεύθυνοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί, που είτε «έφαγαν» είτε κακοδιαχειρίστηκαν τα χρήματα του Ταμείου, δεν θα τιμωρηθούν. Αρκετοί είναι οι εν ενεργεία αξιωματικοί που ζητούν την παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα ώστε να κατονομαστούν οι «ένοχοι».
Διαφορετική είναι η εκτίμηση της ηγεσίας του Ταμείου, η οποία υποστηρίζει ότι:
* Το ΜΤΣ δεν έχει καταρρεύσει.
* Εχει πρόβλημα ρευστότητας, έχει όμως και σημαντική ακίνητη περιουσία που το υπερκαλύπτει.
* Δεν έχει αγοράσει δομημένα ομόλογα.
* Οι μισθώσεις ακινήτων δεν έχουν γίνει με προνομιακούς όρους σε κανένα από τα κτίρια.
* Τα μερίσματα του δ' τριμήνου του έτους πληρώθηκαν.
* Το υπουργείου Δικαιοσύνης έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς το ΜΤΣ.
Οσο για τους λόγους που οδήγησαν το ΜΤΣ στη σημερινή οικονομική κατάσταση, με υποχρεώσεις της τάξεως των 370 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, η ηγεσία του Ταμείου θεωρεί ότι οφείλονται:
* Στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας αντί στην αναζήτηση λύσεων αποδοτικότερης εκμετάλλευσής της.
* Στην αύξηση κατά 61% στο μέρισμα που δόθηκε την περίοδο 2001-2005 χωρίς παράλληλη αύξηση των εισφορών.
* Σε πράξεις και παραλείψεις αρμοδίων που ζημίωσαν ή δεν αντιμετώπισαν εγκαίρως την κατάσταση.
Ενας άλλος τομέας που έχει εξαγριώσει τους ένστολους, είτε είναι εν ενεργεία είτε σε αποστρατεία, είναι η άρνηση του ΜΤΣ να πληρώσει, ως οφείλει, το βοήθημα στα παιδιά τους, όταν αυτά συμπληρώνουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Αυτό οδήγησε χθες τον πρώτο απόστρατο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς η κόρη του ζήτησε να πάρει το βοήθημα, αλλά η απάντηση που πήρε εγγράφως από το ΜΤΣ ήταν ότι: «Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι αιτήσεις των δικαιούχων τέκνων ικανοποιούνται σταδιακά ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Ταμείου, με σειρά προτεραιότητας (...) Μέχρι σήμερα έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί μέχρι τον μήνα Σεπτέμβριο του 2008 λόγω έλλειψης ρευστότητας του Ταμείου». Οπως έχει προκύψει από έρευνα που έγινε για το πού πήγαν τα λεφτά του (υποτιθέμενου) ξεχωριστού ταμείου για το βοήθημα, έχει αποδειχθεί ότι το ποσό που προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο για το βοήθημα μεταφέρθηκε παρανόμως στο Ταμείο για να πληρωθούν τα μερίσματα - με αποτέλεσμα και τα δύο να μείνουν άδεια. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=223355

Καλή μας Ιρλανδία καληνύχτα!...

Από τον Γιώργο Σαρρή
 http://giorgossarris.blogspot.com/  
Υπάρχει άραγε κανείς που να μην καταλαβαίνει τι πρόκειται να γίνει;
Ολη η Ευρώπη που έζησε το δράμα της Ελλάδας και την τραγική κατάληξη στην αγκαλιά του ΔΝΤ σίγουρα φαντάζεται τη συνέχεια. Με τα Ιρλανδικά spreads να αγγίζουν τις 700 μ.β. -και επομένως το επιτόκιο δανεισμού από τις αγορές να  "πετάει" στο 9%- τί άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς εκτός από μια πορεία ανάλογη με αυτήν της Ελλάδας.
Μόνο που η πραγματικότητα της Ιρλανδίας είναι πολύ διαφορετική από την δική μας.
Πρωτα-πρώτα το κατα κεφαλήν εισόδημα (όσο αυτό σημαίνει κατι ουσιαστικό) στις 2 χώρες έχει...
 τεράστια διαφορά..
Στην Ελλάδα είναι κοντά στις 30000Ε ενώ στην Ιρλανδία στις 45500Ε!!
Μα η τέως πτωχή Ιρλανδία θα πείτε; Και όμως.
Η παλιότερα  περιφρονημένη αγροτική Ιρλανδία ήταν μια από τις χώρες όπου έγινε ένα από τα οικονομικά πειράματα της μοντέρνας οικονομίας και τώρα μελετώνται οι συνέπειες πάνω από τα ερείπια.
Ενώ μέχρι το 1995 περίπου ήταν μια από τις τελευταίες οικονομίες της Ευρώπης και η ντροπή του παλιού Ην. Βασιλείου, ξαφνικά αποφάσισε να αλλάξει ρότα.Βαζοντας πλώρη για την ένταξη στο ενιαίο νόμισμα, αποφάσισε συνολική αλλαγή στη δομή της οικονομίας της.
Θεσπίζοντας μεγάλης κλίμακας φορολογικές ελαφρύνσεις προς όλους τους πιθανά ενδιαφερόμενους, έγινε γρήγορα ένας ελκυστικός φορολογικός παράδεισος, προσελκύοντας με ευκολία επενδύσεις από εταιρείες που ως γνωστο έχουν ως μόνη πατρίδα το κέρδος. Η μέχρι πρότινος  αγροτική και ολίγον τουριστική Ιρλανδία μετατράπηκε σε μια ανερχόμενη βιομηχανική δύναμη, αφού όλοι έτρεχαν να εγκαταστήσουν μονάδες εκεί εκμεταλλευόμενοι τη χαμηλή φορολογία.
Με αυτό τον τρόπο η Ιρλανδία κατάφερε γρήγορα να δημιουργήσει μέσω εξαγωγών βιομηχανικών προιόντων, ένα πολύ θετικό εμπορικό ισοζύγιο,με 30% των εργαζομένων να απασχολείται στη βιομηχανία που έφτασε στο σημείο να πρσφερει το 50% περίπου του ΑΕΠ!
Φυσικά σαν επακόλουθο άρχισαν να μαζεύονται στη χώρα τράπεζες ή ανάλογες εταιρείες "τραπεζικών" και "επενδυτικών" υπηρεσιών.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ήταν πού άρχισε μεσα σε μια πανευρωπαική αλλά και παγκόσμια χρηματιστηριακή ευφορία να χαλαρώνει σε επικίνδυνο βαθμό το πλαίσιο λειτουργίας των αγορών με κεντρική κατεύθυνση από τις ΗΠΑ και τον Α.Γκρηνσπαν της FED.
Ετσι στην Ιρλανδία που ήδη είχαν δοθεί κίνητρα για την είσοδο τραπεζών και εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει, ειδικά από τη στιγμή που η χώρα μπήκε σε πορεία ένταξης στο ευρώ μετά το 2000.Τα γνωστά μας subrimes άρχισαν να κάνουν θραύση στην αγορά, ενώ όλες οι τράπεζες και οι παρατράπεζες κατέφευγαν σε εξωτερικό δανεισμό για αγορά περίεργων "προιόντων"- συμβολαίων που έδιναν βραχυπρόθεσμα τεράστιες αποδόσεις  στους "επενδυτές" τους.
Αυτό σε συνδυασμό με τη σταθερότητα που προσφερε στο οικονομικο περιβάλλον το ευρώ(π.χ στον πληθωρισμό) έφερε κι άλλες "επενδύσεις" και περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ(η Ιρλανδία έχει ΑΕΠ ανάλογο με το Ελληνικό με λιγότερο από μισό πληθυσμό!)Αυτό δε σημαίνει οτι το Ελληνικό ΑΕΠ είναι μικρό αλλά οτι το Ιρλανδικό ηταν πολύ μεγάλο.
Κάπου λοιπόν στη μέση της δεκαετίας όλοι μιλούσαν για το Ιρλανδικό θαύμα!
Φυσικά η διόγκωση του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα (σχεδόν 10πλασιασμός!) δεν γινόταν να μην έχει παρενέργειες.Οι τράπεζες τρέφονται από την πώληση δανείων και η Ιρλανδοί έπρεπε να δανειστούν μεχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο.Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ο υπερδανεισμός για αγορές σπιτιών και κατανάλωση, ο 10πλασιασμός των τιμών των κατοικιών και η ολοφάνερη υπερβολή μεσα σε ελάχιστα χρόνια 8 στα 10 Ιρλανδικά σπίτια να είναι  ιδιόκτητα!
Ολα λοιπόν πήγαιναν καλά μέχρι το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων στην Αμερική.
Τότε όλη η ευφορία εξαφανίστηκε και το γνωστό ντομινο της καταστροφής δήλωσε έντονα το παρόν του.
Η ξαφνική εμφάνιση επισφαλειών στις διάφορες εταιρείες δανείων(φυσικα αναμενόμενη στους γνωρίζοντες),  έφερε ξαφνικές χρεοκοπίες που φυσικά επηρρέασαν τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα και γρήγορα μόλυναν την πραγματική οικονομία. Κλείσιμο δεκάδων εταιρειών, φυγή επιχειρήσεων που είχαν εμπλακεί στο πανηγύρι, εμφάνιση ανεργίας, αδυναμία αποπληρωμής των δανείων για σπίτια κ.λ.π.Ύστερα ο φαύλος κύκλος ξανάρχιζε απειλώντας και παρασύροντας τα πάντα.
Η Ιρλανδική κυβέρνηση προσπαθώντας να διασώσει την κατάσταση, εθνικοποίησε τις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που δεν μπορούσαν να επιβιώσουν, δίνοντας 10άδες δις ευρώ όπως έκανε και η Ισλανδία φορτώνοντας βέβαια το κόστος στην οικονομία και στις πλάτες των υπερδανεισμένων Ιρλανδών.
Ακολούθησε η πίεση για λήψη μέτρων, που λόγω των αρκετά υψηλών εισοδημάτων μπορεί να μην προκάλεσε αντιδράσεις έφερε όμως επιβράδυνση και στη συνέχεια ύφεση .
Το αποτελεσμα ήταν η περαιτέρω συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα, η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και έτσι η δήλωση πριν από λίγες μέρες της αδυναμίας πληρωμών από την ΑNGLO-IRISH. Όπως ξέρουμε η τράπεζα έκανε  πρόταση αναδιάρθρωσης του χρέους της στους δανειστες της, που τους καλούσε να δεχτούν την αποπληρωμή του 20%(!!!) της αξίας του χρεους της με κρατικά ομόλογα η ακόμη μικρότερου ποσοστού με μετρητά (δηλ. ανταλλαγή ομολόγων της τράπεζας με κρατικά ομόλογα στό 20% της ονομασικής αξίας των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους ή τίποτα!).
Αυτό βέβαια είχε ένα άρωμα κρατικής χρεοκοπίας αφού η Αnglo-Irish ανηκει πλέον στο κράτος.
Ετσι μεσα σε λίγες μέρες είδαμε τα Ιρλανδικά spreads να εκτοξεύονται στις 685 μονάδες και όλη την Ευρώπη να περιμένει με αγωνία την εξέλιξη, αφού τουλάχιστον Ισπανια και Πορτογαλία, μοιάζουν να είναι τα επόμενα πιθανά θύματα.
Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ με τα συμβόλαια πλέον στα χέρια ετοιμάζουν βαλίτσες για το Δουβλίνο και τα κοράκια ακονίζουν τα νύχια τους.
Καλή μας Ιρλανδία καληνύχτα.











http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_9199.html






H ANATOMIA ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ...

Ρεπορτάζ : Έλλη Ισμαηλίδου
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Η απόλυτη πρωταγωνίστρια των εφετινών εκλογών είναι αναμφίβολα η αποχή. Πολιτικοί, εταιρείες δημοσκοπήσεων και κάθε είδους αναλυτές προσπαθούν να την ερμηνεύσουν, να την αιτιολογήσουν, ενίοτε δε να οικειοποιηθούν τα μηνύματά της προς όφελος...
των πολιτικών τους θέσεων. Κι όμως, οι αιτίες της αποχής είναι τόσες όσοι και οι απέχοντες! Παρά τον διακαή πόθο μας για απόλυτες απαντήσεις και μονοσήμαντες έννοιες, τα εκατομμύρια Ελληνες που δεν πήγαν να ψηφίσουν είναι φορείς της δικής τους, ξεχωριστής ιδεολογίας. Ενα κοινό στοιχείο τούς ενώνει: η απέχθεια για ένα πολιτικό σύστημα που έχει πάψει να τους εκφράζει. Η 24χρονη Ολια Κορακίδου από τη Θεσσαλονίκη βλέπει το σύνολο των πολιτικών της Ελλάδας με χρώματα άκρως μελανά. «Υπό τις παρούσες συνθήκες, κανένα κόμμα δεν εκφράζει εμάς τους νέους, κανείς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες μας, ούτε εμπνέει την εμπιστοσύνη μας» λέει στο «Βήμα». Η ίδια είχε αρχικά σκοπό να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για να ρίξει άκυρο ή λευκό, εν τέλει όμως αποφάσισε να μην ψηφίσει καν και προτίμησε να... κοιμηθεί έπειτα από ένα πολυήμερο ταξίδι. Φανερώνει, άραγε, η στάση της αδιαφορία ή έλλειψη πολιτικής βούλησης; «Σίγουρα όχι! Βολεύει τα κόμματα να ισχυρίζονται ότι οι νέοι “αδιαφορούν” ή είναι “απολιτίκ”. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι αν προτίμησα να κοιμηθώ αντί να ψηφίσω, είναι επειδή είμαι πεπεισμένη ότι οι εκλογές δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα! Ισως θα έπρεπε να αναρωτηθούν ποιος φταίει για αυτό...» αντιτείνει. «Το χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί που προκάλεσαν την αποχή τσακώνονται σήμερα για το πώς θα τη μεταφράσουν προς το συμφέρον τους! Εμείς απαντούμε ότι δεν απείχαμε από αδιαφορία, αλλά για να μεταφέρουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα» αναφέρει ο κ. Νικήτας Καραγιάννης, 49 ετών, ο οποίος ψηφίζει στο Αιγάλεω, και εφέτος, για πρώτη φορά στη ζωή του, αποφάσισε να μην προσέλθει στην κάλπη. «Σκεφτείτεμόνοότι όλοι εμείς που δεν ψηφίσαμε, με τα ποσοστά της αποχής μας... βγάζουμε κυβέρνηση. Αν αυτό δεν είναι μήνυμα, τότε τι είναι;» καταλήγει. Γ ια άλλους, η αποχή αποτελεί το μόνο μέσο αντίδρασης ενάντια στον ίδιο τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά τον «Καλλικράτη». «Στο παρελθόν σκεφτόμουν ότι οι τοπικές εκλογές δεν είναι σαν τις βουλευτικές. Οσο διεφθαρμένο και αν ήταν το πολιτικό σύστημα, μπορούσα να βρω ανάμεσα στους υποψηφίους της πόλης ανθρώπους με αρχές και αξίες, οι οποίοι δεν είχαν μολυνθεί από τη μικροκομματική νοοτροπία» σχολιάζει η κυρία Κλαίρη Βαλάση, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η οποία ψηφίζει στη Θήβα. «Μετά τον “Καλλικράτη” χάθηκε κάθε έννοια Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το κομματικό σύστημα έχει καταλάβει το τοπίο, όπως ακριβώς και την κεντρική πολιτική σκηνή. Υπό αυτές τις συνθήκες και εν μέσω κρίσης, αντιλήφθηκα ότι δεν άξιζε καν να δώσω... τα χρήματα για τη βενζίνη που χρειαζόμουν για να φτάσω ως τη Θήβα!» σχολιάζει με νόημα. «Οι εφετινές εκλογές έχουν απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τον αληθινό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο μόνος τρόπος να δείξουμε την αποδοκιμασία μας είναι να απέχουμε» σχολιάζει ο 25χρονος κ. Κώστας Μπούτσορας, άνεργος ιατρός από τη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος πιστεύει ότι όλα είναι αλληλένδετα στο πολιτικό μας σύστημα, καθώς «η πολιτική του μνημονίου και η μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” υπηρετούν την ίδια λογική. Συνεπώς, αν θέλουμε να αντισταθούμε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την οργάνωση μας στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές. Σίγουρα όχι με τη συμμετοχή μας σε αυτές τις εκλογές που νομιμοποιούν μια πολιτική που καταστρατηγεί το δικαίωμά μας στη ζωή» καταλήγει. «Προτιμώ να πάω για ψάρεμα» «Από τις εκλογές δεν βγαίνει τίποτα» δηλώνει ο εικονιζόμενος κ. Τάσος Ζαχαρόπουλος (δεξιά). Αντιθέτως, από τη θάλασσα βγαίνουν... πιο σημαντικά πράγματα, όπως ο ροφός επτά κιλών, τον οποίο αλίευσε σε μια φθινοπωρινή εξόρμηση με ψαροτούφεκο O κ. Τάσος Ζαχαρόπουλος, τεχνολόγος-πολιτικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, θα προτιμήσει αύριο το... ψαροτούφεκο αντί για την κάλπη. «Την περασμένη εβδομάδαπήγα να ψηφίσω με την ελπίδα να στηρίξω έναν από τους μικρότερους συνδυασμούς, μήπως και απαλλαγούμε επιτέλους από την κατάρα του δικομματισμού. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά» σχολιάζει μιλώντας προς «Το Βήμα». Ετσι, στις αυριανές επαναληπτικές εκλογές, ο κ. Ζαχαρόπουλος έχει αποφασίσει να πάει για ψάρεμα και να απέχει από μια ψηφοφορία που, όπως δηλώνει, «ήταν μια απ΄ τα ίδια, με ανθρώπους που δεν με εκφράζουν, ούτε μπορούν να αφουγκραστούν τα προβλήματα της πόλης και της περιφέρειας. Γιατί, λοιπόν, να χάσω την ημέρα μου για μια παντελώς αδιέξοδη διαδικασία; Πιο εποικοδομητικό θα είναι να πάω για ψαροτούφεκο, τόσο από σωματικήόσο και από πνευματική άποψη» αναφέρει, τονίζοντας ότι για τον ίδιο το ψαροτούφεκο είναι κάτι σαν... διαλογισμός. «Είσαι μόνος σου εσύ, η θάλασσα και το θήραμα. Ηρεμείς, βρίσκεις τον εαυτό σου και ταυτόχρονα αθλείσαι» σημειώνει. Στην ερώτηση, άλλωστε, τι θα κάνει αν ο καιρός δεν είναι καλός, ο φανατικός ψαράς είναι κατηγορηματικός: «Δεν με επηρεάζει. Αν έχει συννεφιά, ή ακόμη και βροχή, θα βουτήξω σε πιο ρηχά νερά- εξαιρετική ευκαιρία να βγάλω χταπόδια!».

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/h-anatomia.html
Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της 
Super League
Το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 10ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 
Τούμπας 19.30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ NOVA
Παγκρήτιο 17.15 Εργοτέλης-Ολυμπιακός NOVA
Κέρκυρας 17.15 Κέρκυρα-Ξάνθη NOVA
Νέας Σμύρνης 15.00 Πανιώνιος-Ατρόμητος NOVA
ΟΑΚΑ 19.30 Παναθηναϊκός-Λάρισα NOVA

ΔΕΥΤΕΡΑ 
Αστέρα Τρίπολης 17.15 Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα NOVA
Δημοτικό Σερρών 19.30 Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Β.NOVA
Καυτανζόγλειο 19.30 Ηρακλής-Αρης NOVΑ

http://www.star.gr/sports/68410
Νέες έρευνες για τον εντοπισμό 37χρονης Γαλλίδας στον Όλυμπο
Νέα επιχείρηση αναζήτησης της 37χρονης Γαλλίδας υπηκόου στον Όλυμπο ξεκινάει και πάλι αύριο, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου σούπερ-πούμα.

Οι έρευνες είχαν διακοπεί τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τις έρευνες θα παρακολουθήσουν από κοντά και οι γονείς της αγνοουμένης.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/68374
Lindsay Lohan: εμφανώς πιο υγιής μετά την 
περιπέτεια της
Εμφανώς πιο υγιής και αδύνατη εμφανίστηκε η Lindasy Lohan που τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε κλινική αποτοξίνωσης εξαιτίας της περιπέτειας της με τα ναρκωτικά.
Η 24χρονη ηθοποιός, συναντήθηκε για δεύτερη φοράμέσα σε μια μόλις εβδομάδα με τον πατέρα της Michael, με τον οποίο απεκατέστησαν πρόσφατα τις σχέσεις τους. H ηθοποιός «εκμεταλλεύτηκε» την άδεια που της έδωσε η κλινική Betty Ford Clinic για να τον επισκεφθεί στο σπίτι που μένει στην Καλιφόρνια.
Η Lohan, φορούσε ένα μαύρο κολάν, ροζ μακριά ζακέτα και μαύρα μποτάκια, είχε τα μαλλιάτης πιασμένα κότσο ψηλά, ενώ έδειχνε νααπολαμβάνειδεόντως τη συντροφιά του πατέρα της, η οποία μάλλον της είχε λείψει. Το ίδιο και ο πατέρας της που χαμογελούσε συνεχώςδείχνοντας πολύ ευτυχισμένος και ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη.
Πατέρας και κόρη, συναντήθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή, όταν η 24χρονη κάλεσε τον πατέρα της να την επισκεφθεί μέσα στη κλινική ως ένδειξη συμφιλίωσης και αποκατάστασης των τεταμένων σχέσεων τους.
http://www.star.gr/life_style/68330

Η Angelina Jolie σαν άλλος Oliver Stone


Δεν της φαίνεται πως δεν έχει σκηνοθετήσει ξανά, η Angelina Jolie έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και προχωράει με γρήγορο ρυθμό τα γυρίσματα του πολεμικού δράματος στο Estergom της Ουγγαρίας.

Γεμάτη αυτοπεποίθηση και με ξεκάθαρο όραμα για την ταινία της, οργανώνει τους ηθοποιούς και τους ζητάει συγκεκριμένα πράγματα.

 

Η πρώτη της ταινία είναι μια ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται εν μέσω του Γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, όταν μια Βόσνια ερωτεύεται έναν Σέρβο στρατιώτη.

Η Jolie εκτός από την σκηνοθεσία, έχει γράψει το σενάριο και είναι συμπαραγωγός μαζί με τον Tim Headington, τον παραγωγό του «The Tourist». 
http://www.zougla.gr/

Βροχές, νεφώσεις και καταιγίδες


Η Αττική θα είναι συνεφιασμένη με παροδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξει γενικά ηλιοφάνεια και μόνο στη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παροδικά συννεφιασμένα με αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά. 
http://www.zougla.gr/

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

TO BE CONTINUED... COMING SOON IN 3-4 MONTHS







Η Renault κατέκτησε τον τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα… φορτηγών


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Αν νομίζετε ότι αγώνες διεξάγονται μόνο με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες είναι σίγουρο πως γελιέστε. Στην Ευρώπη ζει και… βασιλεύει το πρωτάθλημα φορτηγών που παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον εξαιτίας του πλούσιου θεάματος που προσφέρουν οι τράκτορες – τέρατα, που λαμβάνουν μέρος.

Τη φετινή περίοδο η Renault Trucks - MKR Technology ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αγώνων φορτηγών τερματίζοντας στην κορυφή του βάθρου, έχπντας κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο. Το ισπανικό γκραν πρι σηματοδότησε μία θριαμβευτική κατάληξη της σεζόν με ένα μοναδικό αποτέλεσμα που μεταφράστηκε σε τρεις θέσεις στο βάθρο και μία πρωτιά στη βαθμολογία με διαφορά 27 βαθμών από τον δεύτερο.

Αυτός ο τίτλος -  ο πρώτος για τη Renault Trucks – είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την γαλλική εταιρία και αυτό διότι πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχε καν σαν αγωνιστική ομάδα. Ένα επίτευγμα το οποίο καταξιώνει όλη τη δουλειά των οδηγών, μηχανολόγων και μηχανικών, όπως και τις βελτιώσεις που έγιναν στα φορτηγά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.


Πάρτε μία γεύση από αγώνα με… φορτηγά
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202276&cid=12