Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

2-1 τη Σίτι με εκπληκτικό γκολ του Ρούνεϊ. Αφεντικό του Μάντσεστερ και της Πρέμιερ Λιγκ η Γιουνάιτεντ

Το εκπληκτικό ψαλιδάκι του Γουέιν Ρούνεϊ στο 78’ έκρινε το ντέρμπι του Μάντσεστερ, που βρήκε νικήτρια τη Γιουνάιτεντ με 2-1 στο «Όλντ Τράφορντ». Η Άρσεναλ με τον φορμαρισμένο Φαν Πέρσι να σκοράρει δύο φορές επικράτησε με 2-0 της Γουλβς και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ.

Ο Ολλανδός επιθετικός ξεκίνησε να σκοράρει την 1η Ιανουαρίου, στο παιχνίδι με την Μπέρμιγχαμ. Έκτοτε, μετράει 10 γκολ και πλέον είναι από τους πιο «καυτούς» στράικερ στην Πρέμιερ Λιγκ.
Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις… γκέλες μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Γουίγκαν στο «Άνφιλντ». Ο Πορτογάλος Ραούλ Μεϊρέλες μπορεί να σκόραρε το πέμπτο του τέρμα στα τελευταία έξι παιχνίδια και το τρίτο διαδοχικό, ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Ο Σωτήρης Κυργιάκος παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο.
Στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ, που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής το μεσημέρι του Σαββάτου, τη στιγμή που η βασιλική οικογένεια του Κατάρ ετοιμάζει πρόταση μαμούθ για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον επιβεβαίωσε σε ένα ακόμα παιχνίδι πως είναι αφεντικό της πόλης. Χωρίς να πιάσει μεγάλα επίπεδα απόδοσης νίκη τη συμπολίτισσα Σίτι με 2-1 και διατήρησε την παράδοση που την θέλει να έχει χάσει μόλις μία φορά από τη συγκεκριμένη αντίπαλο στο «Όλντ Τράφορντ» στα τελευταία 26 παιχνίδια! 
Ο Κάρλος Τέβεζ ήταν και πάλι το πρόσωπο του αγώνα, καθώς σε κάθε επαφή του με τη μπάλα αποδοκιμάζονταν, ενώ αντίθετα στα πρώτα λεπτά του αγώνα αποθεώθηκε ο Πατρίς Εβρά για το δυνατό μαρκάρισμα που έκανε πάνω σρον Αργεντινό.
Πρωταγωνιστής του αγώνα βέβαια ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς δεν ήταν μόνο αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αλλά διότι πέτυχε και το γκολ της χρονιάς. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Νάνι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο επιθετικός των γηπεδούχων με εκπληκτικό ψαλιδάκι διαμόρφωσε το 2-1, πετυχαίνοντας το 6ο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Σίτι.
Νωρίτερα, ο Νάνι στο 41’ είχε νικήσει στο τετ α τετ τον Χαρτ κάνοντας το 1-0 κι ενώ νωρίτερα ο Σίλβα έχασε μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Η είσοδος του Τζέκο στο 60’ έδωσε ώθηση στη Σίτι, η οποία μετά το σουτ του Βόσνιου και την κόντρα στην πλάτη του Σίλβα έφτασε στην ισοφάριση.
Η βαθμολογία στην κορυφή: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 57, Άρσεναλ 53, Μάντσεστερ Σίτι 49, Τότεναμ 47, Τσέλσι 44, Λίβερπουλ 39, Σάντερλαντ 37
Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής
Σάββατο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (41’ Νάνι, 78’ Ρούνεϊ – 65’ Σίλβα)
Άρσεναλ – Γουλβς 2-0 (16’, 56’ Φαν Πέρσι)
Μπέρμιγχαμ – Στόουκ 1-0 (90’ Ζίγκιτς)
Μπλάκμπερν – Νιούκαστλ 0-0
Μπλάκπουλ – Άστον Βίλα 1-1 (14’ Γκράντιν – 10’ Αγκμπολανχόρ)
Λίβερπουλ – Γουίγκαν 1-1 (24’ Μεϊρέλες – 65’ Γκοχούρι)
Γουέστ Μπρόμ. – Γουέστ Χαμ 3-3 (3’ Ντόρανς, 8’ Τόμας, 32’ αυτ. Ρέιντ – 51’, 83’ Μπα, 58’ Κόουλ)
Σάντερλαντ – Τότεναμ 1-2 (11’ Γκιάν - 44’ Ντόουσον, 57’ Κράνιτσαρ)

Κυριακή

Μπόλτον – Έβερτον (18:00)

Δευτέρα

Φούλαμ - Τσέλσι (22:00)

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου