Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Προς το παρόν Δεν αυξάνουν την τιμή των τσιγάρων οι περιπτερούχοι της Μακεδονίας

Να μην προχωρήσουν προς το παρόν στην αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 10 λεπτά ανά πακέτο αποφάσισαν οι περιπτερούχοι και οι καπνοπώλες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, κατά τη γενική τους συνέλευση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Ψιλικών, Καπνοπωλών και Ενοικιαζόμενων Περιπτέρων Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου, οι Βορειοελλαδίτες επαγγελματίες του κλάδου θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρις ότου διαπιστώσουν αν θα «περάσει» η ρύθμιση για το κατώτατο όριο προμήθειας εμπόρων χονδρικής και λιανικής στα καπνικά προϊόντα, που προβλέπεται από το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Στο άρθρο 47 παράγραφος 6 του σχεδίου νόμου για τη φοροδιαφυγή, το κατώτατο όριο προμήθειας για τη λιανική πώληση ορίζεται στο 31,3% της τιμής λιανικής προ φόρων. Από αυτό, σε εμάς καταλήγει μόλις το 4,5% στην ανώτατη λιανική τιμή, δηλαδή ψίχουλα», υπογράμμισε ο κ. Ιακώβου.

Οι περιπτερούχοι διεκδικούν τη θεσμοθέτηση ποσοστού 37% στην αποφορολογημένη αξία, κάτι που σημαίνει ότι στο ταμείο τους θα μένει τελικά περίπου το 8% της ανώτατης λιανικής τιμής.

Η διοίκηση της Ένωσης απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι καπνοβιομηχανίες τρώνε με χρυσά κουτάλια το δικό μας ψωμί. Το 2009 και αρχές του 2010, οι καπνοβιομηχανίες κέρδιζαν το 57% στην αποφορολογημένη αξία, ενώ τώρα θα κερδίζουν το 60,40%».



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου