Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Μεγάλη ικανοποίηση νοιώθουμε στο μπλόκ μας απο την στιγμή που διαβάσαμε ότι ξεκίνησαν ενέργειες δημιουργίας τράπεζας τροφίμων από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου!!!

Ηταν Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 όταν γράφαμε με θέμα :


"ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ  ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ &ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ"  και προτρέπαμε τον Δήμο μας για
πρωτοβουλίες με  πακέτο μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για τις ευρύτερες δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας.


δείτε ακριβώς τι γράφαμε:
"οι δυσκολίες που προβλέπονται να έρθουν από την οικονομική κρίση που περνούμε για  όλα αυτά τα μέτρα λιτότητας (μείωση μισθών και συντάξεων) που πήρε πρόσφατα η κυβέρνηση για να μπορέσει να αποφύγει τα χειρότερα, έδωσε το ερέθισμα σε κάποιους συγκεκριμένους δήμους  για τους πολίτες τους δειλά –δειλά να αρχίσουν  να εκδηλώνουν πρωτοβουλίες για  πακέτο μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για τις ευρύτερες δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες της πόλης τους. Επίσης για  την  δημιουργία Δικτύου Εθελοντών με  διεύρυνση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, για προσφορά αγαθών όπως τροφίμων, παιδικών τροφών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, φαρμάκων, σχολικών ειδών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, λευκών ειδών, κ.ά., καθώς και για διάθεση μεταφορικών μέσων, αποθηκευτικών χώρων κ.α. 
Είναι πρωτοβουλίες που πρέπει να επιβραβεύονται και να δίνουν και σε άλλους  το παράδειγμα  να τις υιοθετούν, με αποτέλεσμα να μπορούν να φέρουν χέρι βοήθειας σε όλους αυτούς  που τις χρειάζονται.
Για αυτό λοιπόν μέσα από αυτό το blog ευχόμαστε αυτές οι πρωτοβουλίες  να υιοθετηθούν από τους περισσότερους Δήμους μας και ιδιαίτερα απο τον Δήμο του Μοσχάτου." 

http://wwwjekinamekaliteromoschato.blogspot.com/2010/05/blog-post_5235.html



Σήμερα λοιπόν βλέποντας την ανάρτηση του  my-mosxato.blogspot.com με θέμα 

"Δημιουργία τράπεζας τροφίμων από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου!!!" νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που και εμείς βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι για να ξεκινήσει απο τον Δήμο μας αυτή η καλή προσπάθεια για τους  πολίτες μας



http://my-mosxato.blogspot.com/2011/04/blog-post_5800.html

Δημιουργία τράπεζας τροφίμων από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου!!!


Επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου προς τους διευθυντές των Σχολείων που τους καλεί να στηρίξουν τη δημιουργία μιας τράπεζας  τροφίμων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ
Μοσχάτο 06/4/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 183 45
Τηλ.: 213 2019600, FAX: 210 9416154
Πληροφορίες: κα Μ. Γαβαλά, τηλ. 210-9418655
 κα Ε. Σπυροπούλου, 210-3463116
Αρ. Πρωτ : 8219

Προς τους
Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων
 Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε, ο συνενούμενος Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προσπαθεί να σταθεί δίπλα σε δημότες που πραγματικά δοκιμάζονται. Οικογένειες και μοναχικά άτομα βιώνουν σκληρά την ανέχεια και την ανεργία.

Ο Δήμος μας, αναλογιζόμενος τις ευθύνες του καθώς και τις δυνατότητες παρέμβασης που του επιτρέπονται, απευθύνεται προς εσάς, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και σας καλεί να στηρίξετε τη δημιουργία μιας τράπεζας τροφίμων. Η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των συνανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν το ελάχιστο - ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο μακαρόνια - είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Μας αφορά όλους, ως κρίκους της κοινωνικής αλυσίδας που σ' αυτές τις δύσκολες εποχές οφείλει να παραμείνει γερή όσο ποτέ.

Με την ευθύνη και την εμπειρία των επιστημονικών στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, καθώς και τη δική σας συμμετοχή, πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με στόχο την κοινωνική συνοχή της πόλης.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας, η συνεργασία μας να ξεκινήσει με αφορμή τις Άγιες μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν, παροτρύνοντας τους μαθητές να συμμετέχουν στην συγκέντρωση τροφίμων.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνεργασία.

                                  Δήμαρχος   Μοσχάτου-Ταύρου

                                        Ανδρέας Γ.  Ευθυμίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου