Σάββατο 7 Μαΐου 2011

«Ολα μπορούν να συμβούν», λέει ο Μπλατ.Σύνθημα νίκης από Ομπράντοβιτς εν όψει τελικού...


Βαρκελώνη, Ισπανία
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν ήταν καλή στον ημιτελικό με τη Σιένα, αλλά στον κυριακάτικο τελικό (17:30) με τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός δεν έχει στόχο να παίξει καλύτερα, αλλά να πάρει το τρόπαιο με οποιονδήποτε τρόπο. «Όλα μπορούν να συμβούν σε έναν τελικό», είπε από την πλευρά του ο τεχνικός της Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι δύο προπονητές και οι Τσαρτσαρής - Εϊντσον εν όψει του τελικού:
«Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε σε ακόμη έναν τελικό. Υποφέραμε για να φτάσουμε ως εδώ, αλλά τα καταφέραμε. Για να πάρουμε τον τίτλο πρέπει σίγουρα να είμαστε καλύτεροι από χθες. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Η Μακάμπι έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι. Εμείς με την προπόνηση θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Για την απόδοση του Διαμαντίδη: «Ίσως θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του Διαμαντίδη. Αύριο θα έχει 30 πόντους, 15 ασίστ και 10 ριμπάουντ. (γέλια). Ο Διαμαντίδης είναι ένας παίκτης που κάθε στιγμή κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Ίσως να μην έβαλε πολλά καλάθια, αλλά κάθε στιγμή ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι αδύνατον να παίζεις στο Final Four και να είσαι πάντα καλός. Όλοι μιλούν για τον τελικό του 2007 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά δεν είναι έτσι.

Για το στυλ της Μακάμπι: «Είναι ομάδα με πολύ ταλέντο, με καλούς παίκτες, που παίζουν σκληρή άμυνα. Έχουν τον Σχορτσανίτη που είναι πολύ δυνατός στο inside game. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι καλή άμυνα και εμείς θα πρέπει να οργανώσουμε καλά την επίθεσή μας».

Για τον αρχικό στόχο του ΠΑΟ: «Στην αρχή της σεζόν η προπόνηση ήταν για να φτάσουμε στα προημιτελικά. Παίξαμε πολύ καλά εκεί και για μας ήταν πολύ σημαντικό γιατί όλοι έλεγαν πως η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που φτάσαμε στο Final 4. Όμως είχαμε πει ότι στόχος μας δεν ήταν να περάσουμε την Μπαρτσελόνα, αλλά να πάρουμε τον τίτλο».

Για τον Νικ Καλάθη: «Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί του, τόσο εγώ όσο και συμπαίκτες του όπως οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής, για να του πούμε τι θέλουμε από αυτόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που παίζει σε αυτό το επίπεδο. Χθες έπαιξε πολύ καλά κι ελπίζω να παίξει κι αύριο εξίσου καλά».

Για τους... ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Μακάμπι: «Θυμάμαι τον τελικό του 2001 κόντρα στη Μακάμπι και την ήττα μας. Οι αντίπαλοί μας είχαν παίξει πολύ καλά και μας είχαν κερδίσει δίκαια. Πρέπει, όμως, να θυμάστε κι άλλα παιχνίδια. Τον τελικό του 2000, τους ημιτελικούς του 2002 και 2005».

Για τις διαφορές του εφετινού Σχορτσανίτη: «Η πρώτη διαφορά είναι πως δεν παίζει με τα κόκκινα, αλλά με τα κίτρινα (γέλια). Είναι μία καλή ερώτηση για τους παίκτες. Τον ξέρουμε καλά, έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές. Θα επαναλάβουμε πράγματα που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια».

Για τον... έναν ακόμη τελικό στην καριέρα του: «Αισθάνομαι καλά. Διασκεδάζω τα πάντα κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».

Για την παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΟ επί 12 χρόνια: «Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η δουλειά, αλλά και πόσο μας αρέσει. Να δουλεύουμε, δηλαδή, για τον Παναθηναϊκό. Έχουμε παίξει 24 τελικούς κι έχουμε πάρει τους 20. Είναι δύσκολο να πεις κάτι εναντίον της ομάδος. Την πρώτη χρονιά μου, το 1999, πήραμε το τρόπαιο και κανείς δε μπορεί να γκρινιάξει. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου με εμπιστεύεται».

Για το θάνατο του παγκοσμίου φήμης Ισπανού γκολφερ, Σεβε Μπαγεστέρος: «Τα συλλυπητήριά μου. Ήταν μεγάλος αθλητής. Γνώριζα πως ήταν άρρωστος καιρό και λυπάμαι πολύ».



http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου