Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Τιμητική εκδήλωση για τον ήρωα πιλότο

Μία ιδιαίτερη μέρα είναι η σημερινή για την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου, Σήφη Αναστασάκη αλλά και για όλη τη Γέργερη, καθώς από σήμερα προτομή του ηρωικού Ικάρου θα κοσμεί κεντρικό σημείο της Γέργερης.

Ο δήμος Γόρτυνας τιμά σήμερα τον ήρωα πιλότο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασε τη ζωή του στο καθήκον, πριν από ένα ακριβώς χρόνο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης νότια της Κρήτης.

Για την εκδήλωση, στην Κρήτη βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης, ο οποίος θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 πμ., με το ετήσιο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στην Εκκλησία του Χριστού, στη Γέργερη, ενώ στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι κι ο κόσμος θα μεταβούν στο σημείο όπου έχει στηθεί η προτομή, για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Τιμές στον αδικοχαμένο σμηναγό θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα, το οποίο θα συνοδεύει μπάντα.

Η μοιραία σύγκρουση

Ήταν μεσημέρι της 26ης Αυγούστου του 2010, όταν πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης, στην οποία συμμετείχαν 6 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, Ένας λάθος χειρισμός είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστούν στον αέρα ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16, της 115 Πτέρυγας Μάχης. Η μοιραία σύγκρουση μεταξύ των δυο αεροσκαφών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το μονοθέσιο F-16C με πιλότο τον άτυχο σμηναγό Τάσο Μπαλατσούκα 33 ετών, χτύπησε από κάτω προς τα πάνω, περίπου στη μέση το F-16D στο οποίο βρίσκονταν ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης και ο ανθυποσμηναγός Παύλος Μποτζάκης, 25 ετών. Από τη σύγκρουση ο Μπαλατσούλας βρίσκει ακαριαίο θάνατο, ενώ ο Σήφης Αναστασάκης μεταφέρετε και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με πολύ βαριά τραύματα και μετά από ηρωική αλλά άνιση μάχη, αφήνει την τελευταία του πνοή.
Πηγή: Cretalive

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου