Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Εκθέσεις στο ΙΜΚ το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2011





ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
της Αλεξάνδρας Χατζηορδάνη
 Από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2011

Η φωτογράφος Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη εκθέτει το υλικό από την πολυετή συνεργασία της με τον θεατρικό οργανισμό "Πρώτες Ύλες" του σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρίστου Λύγκα. 

Διερευνώντας την εσωτερικότητα των ρόλων, αλλά και του εικαστικού χώρου, αποτυπώνει σε φωτογραφικά στιγμιότυπα καρέ καρέ, από επτά διαφορετικούς σταθμούς - έργα της σύγχρονης μεταμοντέρνας δημιουργίας στο θέατρο.

Με stop overs στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Καναδά και Αμερική, συγγραφείς και έργα τους πλάθονται από τις "Πρώτες Ύλες" και η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη φλερτάρει με την αύρα του φωτός και της σκιάς επί σκηνής.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τις παραστάσεις:

2004 "Τα Πουλιά" της Τζοάννα Λώρενς
2005 "Death Valley Junction" του Άλμπερτ Όστερμάιερ
2006 "Αθωότητα" της Ντέα Λόχερ
2007 "Σκληρά και Τρυφερά" του Μάρτιν Κριμπ
2008/9 "Το Γράφημα" του Ρόμπερτ Λεπάζ
2010 "Πισίνα Όχι Νερό" του Μαρκ Ράβενχιλ
2011 "Σκοτεινό Σπίτι" του Νηλ Λαμπιούτ

Η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1998.
Παρακολούθησε σεμινάρια των δήμων Βύρωνα και Ζωγράφου.
Εργάζεται ως freelancer και έχει εκθέσει έργα της ατομικά και ομαδικά.
Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις της, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το 2010 και στο Φεστιβάλ Σάνη το 2011.

Διάρκεια Έκθεσης:  28 Σεπτεμβρίου 2011 έως 6 Νοεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ από τις 19:00  (ώρες λειτουργίας του χώρου)
Χώρος: MCF Bar Restaurant (3ος όροφος)


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

Από Τετάρτη 28 έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο  με Λυκειακές τάξεις  - Γέρακα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του,  εγκαινιάζει τη νέα σχολική χρονιά  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με μία Έκθεση με ενδεικτικά έργα - κατασκευές των μαθητών του.

Στα έργα, εκτός από την "φρέσκια" - σύγχρονη οπτική των νέων καλλιτεχνών είναι εμφανής η επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών και η διερεύνηση τεχνικών, υλικών και μεθόδων διδασκαλίας της τέχνης.

Εγκαίνια:                    Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011,  στις 20:00
Διάρκεια:                    28, 29, 30 Σεπτεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 19:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*****


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Impressions
της Revati Kapoor
 Από Δευτέρα 3 έως Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Χρώματα και μυρωδιές από την Ινδία. Ανθρώπινες μορφές σε καθημερινές σκηνές,  άλογα που καλπάζουν γεμάτα ενέργεια και δύναμη, γαλήνια τοπία, σε απαλούς παστέλ τόνους, και την ομορφιά της φύσης  παρουσιάζει η ζωγράφος  Revati Kapoor στην  έκθεσή της Impressions, με λάδια και ακρυλικά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2011, με  Επίτιμο Προσκεκλημένο την Αυτού Εξοχότητα τον Πρέσβη της Ινδίας, κ. Tsewang Topden στα Εγκαίνια τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στις 19:00.
Η Revati Kapoor από πολύ μικρή και με την υποστήριξη της οικογένειάς της,  ασχολήθηκε με το μεγάλο της πάθος,  τη ζωγραφική. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Βομβάη, στο Sir JJ School of Art, καθώς επίσης στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και έχει κάνει πολλές επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ινδία, στο Λονδίνο στη Σαουδική Αραβία κ.α. Έργα της περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές όπως του Σουλτάνου του Brunei, της Air India, αλλά και πολλών Ινδών βιομηχάνων και ξένων Πρεσβειών. Ζωγραφίζει κυρίως σε λάδι, ακρυλικό και παστέλ, ώστε να της επιτρέπεται ο αυθορμητισμός και να επιτυγχάνεται κάθε φορά διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα.
Τα άλογα σε κίνηση αποτυπώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μεγάλους καμβάδες – και εντυπωσιάζουν με την αρμονία ενέργειας, δύναμης και κίνησης που τα χαρακτηρίζουν.  Τα τοπία της  ήρεμα και γαλήνια όπως και οι νεκρές της φύσεις  αντικατοπτρίζουν την εσωτερική γαλήνη της καλλιτέχνιδας αλλά και την επαφή της με τη φύση. Στα παραπάνω θέματα προστίθεται η ανθρώπινη μορφή  αποτυπωμένη με πλούσια χρώματα σε σκηνές της καθημερινής ζωής.

Εγκαίνια:                    Δευτέρα  3 Οκτωβρίου 2011, στις 19:00     
Διάρκεια:                    3 - 10  Οκτωβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χορηγός: Eurobank EFG
Υποστηρικτής: BOUTARI, Quality of Life
******

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

The corporate series
Τάκης Τσαντίλης

Τετάρτη 12 έως Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011
Συμμετοχή στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11
Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, με τίτλο The corporate series διοργανώνεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την Τετάρτη 12 έως το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11, σε επιμέλεια Δημήτρη Ξανθούλη.
Ο  Τάκης Τσαντίλης  ασχολείται για πολλά χρόνια με τη μόδα, είτε μπροστά είτε πίσω από το φακό. Συνιδρυτής και creative director μεταξύ πολλών άλλων του ανδρικού περιοδικού ΜΕΝ -του πρώτου ανδρικού περιοδικού μόδας στην Ελλάδα- και style director του περιοδικού “Life & Style”, τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογραφία.

Η Έκθεση  The corporate series  περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη - Manhattan όπου ο φωτογράφος περιφέρεται φωτογραφίζοντας τη νύχτα. Η πόλη λειτουργεί σαν ένα τεράστιο αστικό τοπίο - χωνευτήρι των πάντων. Ο φακός του εστιάζει στις προσόψεις κτηρίων, που στεγάζουν εμβληματικές εταιρίες, διαφημιστικά πανό και βιτρίνες «πολυεθνικών», κλειστών για τη νύχτα καταστημάτων μόδας - αναφορά στην παλαιότερη ενασχόληση του. Η ανθρώπινη παρουσία υπαινικτική μόνο. Φιγούρες ανθρώπων πίσω από παράθυρα, κάποιοι ελάχιστοι μοναχικοί διαβάτες, Ή ακόμη, κούκλες που υποδύονται τους ανθρώπους. Η ματιά του, ιμπρεσιονιστική σχεδόν, αποτυπώνει αυτά που βλέπει χωρίς κριτική διάθεση και με μια ελαφρά ειρωνική τρυφερότητα ενός ξεχωριστού νυχτερινού περιπατητή.  

Η διοργάνωση του Athens Photo Festival αποτελεί από το 2008 τη φυσική συνέχεια του Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα και ταυτόχρονα στα πέντε παλαιότερα φωτογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μαζί με τις Φωτογραφικές Συναντήσεις της Αρλ (1969), το Μήνα Φωτογραφίας στο Παρίσι (1980), τη Διεθνή Φωτογραφική Σκηνή της Κολωνίας (1984) και το Houston Fotofest (1986).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων με κριτήριο την ποιότητα και την ποικιλομορφία.  
Διαχρονική επιδίωξη της διοργάνωσης είναι να αποτελεί μια ανοιχτή πλατφόρμα παρουσίασης της καλλιτεχνικής παραγωγής από το χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών και η προώθησή τους στο διεθνή χώρο, με την ταυτόχρονη παρουσίαση των σύγχρονων διεθνών τάσεων. (photofestival.hcp.gr)


Εγκαίνια:                    Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, στις 19:00    
Διάρκεια:                    12 - 29  Οκτωβρίου 2011
Επιμέλεια Έκθεσης:   Δημήτρης Ξανθούλης
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


***

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr



Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη δελτίου εισόδου και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ                METROPOLIS
Αθήνα 9,84                 BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr                 clickatlife.gr              culturenow.gr
mediasoup.gr             monopoly.gr              in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου