Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Ολυμπιακός γύρισε το 2-0 σε 3-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό που έκανε ξανά... χαρακίρι, πέρασε από την Γλυφάδα και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος!
Αν τα παιχνίδια στο βόλεϊ τελείωναν στα δύο σετ, ο Παναθηναϊκός θα έκανε περίπατο στα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς όμως για τους «πράσινους» αυτό το άθλημα ολοκληρώνεται στα τρία νικηφόρα με τους «ερυθρόλευκους» να είναι τελικά αυτοί π[ου στο τέλος πανηγυρίζουν. Είναι κάτι σαν το ποδόσφαιρο, όπου παίζουν 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζει η Γερμανία!!!
Μετά τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ένα για την κανονική διάρκεια και ένα για τα πλέι οφ, όπου οΠαναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 και είδε τον Ολυμπιακό να κερδίζει, το σενάριο αυτό επαναλήφθηκε και στη Γλυφάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μία ακόμα ολική ανατροπή, επικράτησαν με 3-2 (25-18, 25-20, 17-25, 19-25, 14-16) και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος.

Ιδανικό «πράσινο» ξεκίνημα

Όχι ότι είναι κάτι καινούργιο, αλλά ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά και σε αυτό το παιχνίδι. Πήρε το πρώτο σετ με το άνετο 25-18 και το δεύτερο με 25-20, δείχνοντας πως αυτή την φορά μπορούσε να κάνει το 3-0 και να πάρει τη πρώτη του νίκη για φέτος. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακόςπου στο μεγαλύτερο διάστημα αγωνίστηκε χωρίς τον Ντεσπέιν δεν ήταν καλός, κάτι που ωστόσο συμβαίνει σχεδόν σε όλες του τις αναμετρήσεις με το «τριφύλλι».

Τους κόπηκαν τα πόδια και τέλος

Εκεί που ο κόσμος είχε ζεσταθεί και φαινόταν όπως προαναφέραμε πως οι παίκτες του Γιάννη Λάιου θα έκαναν το 3-0, ήρθε η απόλυτη και ανεξήγητη σε μεγάλο βαθμό, κατάρρευση. Και λέμε ανεξήγητη γιατί ουσιαστικά δεν υπήρξε κούραση, μιας και τα δύο σετ οι «πράσινοι» τα είχαν κερδίσει με άνεση. Από το τρίτο ήταν σαν να μπήκε στο γήπεδο άλλη ομάδα. Ο Σάκι από ασταμάτητος έγινε τραγικός, ενώ συνολικά όλων η απόδοση έπεσε κατακόρυφα. Σαν να τους έβαλαν στα πόδια 100 κιλά βαρίδια. Αυτό φυσικά το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός που πήρε με άνεση τα δύο σετ κάνοντας το 2-2.

Ντέρμπι με… ντόπες κόσμου

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» βλέποντας να επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο, πριν την έναρξη του πέμπτου σετ πήγε στον πάγκο και εμψύχωσε τους παίκτες. Στο τάι μπρέικ υπήρξε και το μοναδικό σετ που ήταν ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν μια σπουδαία νίκη με μπλοκ του Παπάζογλου στον Γιορντάνοφ.

Ομάδα με τα όλα της…

Στο προηγούμενο διάστημα, οι περισσότεροι έλεγαν πως ο Ολυμπιακός στηριζόταν σε τρεις παίκτες, κάτι που σήμερα φάνηκε πως δεν ισχύει. Ακόμα και χωρίς τον Ντεσπέιν οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Γιαμπλόνσκι, Τζούριτς, Φράγκο, Φιλίποφ και τους κεντρικούς Εστράδα και Παπάζογλου, πήραν μια αντρίκεια νίκη που τους έφερε στον τελικό για να διεκδικήσουν την 3η συνεχόμενη κούπα. 



http://www.gazzetta.gr/

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ



ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Στις 4/4/11 και κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μοσχάτου & Ταύρου, ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν να προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση 5% στα Ανταποδοτικά Τέλη. Και αυτό παρ’ όλες τις προσπάθειες του εκπροσώπου της Παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», που πάλεψε να τους πείσει για πάγωμα των Τελών, τουλάχιστον στις κατοικίες και στις μικρές επιχειρήσεις, προτείνοντας παράλληλα:
α) Δημιουργία μόνιμου και αξιόπιστου ελεγκτικού μηχανισμού των Δημοτικών Τελών,
β) Επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών των μεγάλων επιχειρήσεων,
γ) Περιορισμό των εξόδων Καθαριότητας με την εφαρμογή Οικονομίας Κλίμακος, ώστε να αυξηθεί ποσοτικά και ποιοτικά το αποτέλεσμα της καθαριότητας στον νέο Δήμο, μέσα από την ορθολογική συνένωση και αξιοποίηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και του εργατικού δυναμικού του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Εν μέσω μιάς δεινής Οικονομικής Κρίσης όπου το εισόδημα των κατοίκων του Ταύρου και του Μοσχάτου συρρικνώνεται, θεωρούμε αδιανόητη την οποιαδήποτε αύξηση των Δημοτικών Τελών, που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα ισχνά οικογενειακά βαλάντια.
Γι’ αυτόν τον λόγο, καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υπερψηφίσει την απαράδεκτη πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εμείς ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις δηλώνουμε κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή μας με κάθε είδους αύξηση των Δημοτικών Τελών στα Νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.
Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, την Δευτέρα 11/4/11 θα καταψηφίσουμε το χαράτσι του 5% και καλούμε όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας να πράξουν το ίδιο!

                                                                                                                                 ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
                                                                                                       9 Απριλίου 2011


http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2011/04/blog-post_09.html


ΑΞΙΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΕΤΑΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ (δείτε φώτο)






Συμμετείχαν  εθελοντές, δημότες, επισκέπτες, μαθητές για να καθαρίσουν  να ομορφήνουν και να κάνουν καλύτερη την πόλη του Ταύρου.



Περιοχές-Περιβάλλοντες χώρους:
1. Αγίου Γεωργίου, 2. Παναγίτσας, 3. Τέρμα 72



Ποιος νοιάζεται για το στιλιστικό της λάθος;


Η Carmen Electra εμφανίστηκε χθες στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων New Now Next Awards στο Λος Άντζελες, εντυπωσιάζοντας με την εμφάνισή της. Αρκετοί πάντως εστιάστηκαν στο φόρεμα που επέλεξε η 38χρονη ηθοποιός το οποίο ενώ αναδείκνυε τις καμπύλες της, το χρώμα του δεν επέτρεπε να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο η λάμψη και η γοητεία της λόγω της ύπαρξης του κόκκινου χαλιού στο φόντο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι και ειδικά οι εκπρόσωποι του αντρικού φύλου είχαν μόνο καλά σχόλια να πουν για την ηθοποιό, καθώς όπως φαίνεται το χρώμα του φορέματος ήταν το τελευταίο που τους απασχολούσε.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=290066&cid=11

Στόχος της και τα 1.500 μέτρα


Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 800 μέτρων, Caster Semenya, δήλωσε χθες ότι έχει σκοπό να τρέξει και στα 1500 μ. στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στην πόλη Νταεγκού, στη Νότια Κορέα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Και συμπλήρωσε ότι απώτερος στόχος της είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου όπου και επιθυμεί να τρέξει και στα δύο αγωνίσματα.
«Αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας μου είναι και η κάλυψη μεσαίων αποστάσεων. Είναι σημαντικό να πηγαίνω μακριά. Σκοπεύω να αγωνιστώ στα 1.500 μ. τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η Νοτιοαφρικάνα αθλήτρια έγινε πασίγνωστη όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στα 800 μ. τον Αύγουστο του 2009 στο Βερολίνο με αρκετούς φορείς να ζητούν από την IAAF να υποβάλλει την αθλήτρια σε γενετικά τεστ και γυναικολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι ερμαφρόδιτη.
περισσότερα http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=290031&cid=11

Έλληνας ο καλύτερος εκπαιδευτής- πιλότος του ΝΑΤΟ



Μία ακόμα μεγάλη διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου της, του επισμηναγού (Ι) Xαράλαμπου Εσκίογλου: Είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ που συμμετέχει στην ΤLP ως εκπαιδευτής, όπου εκλέχθηκε από τους συναδέλφους τους όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές αέρος-αέρος (αερομαχίες) και ταυτοχρόνως, ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους!

Αλλά το πραγματικά εξαιρετικό (έστω και αν είναι σπανιότατο να εκλέγεται κορυφαίος εκπαιδευτής και στις αποστολές air-to-air και air-to-ground) είναι ότι ο Έλληνας πιλότος κερδίζει αυτή την διάκριση για τρίτη σειρά εκπαιδευόμενων στην TLP. Αυτό, απλώς δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία των ΤLPs και καταδεικνύει την ποιότητα των Ελλήνων πιλότων, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα.

Το Tactical Leadership Programme είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Πρόκειται για αποστολές ιδιαίτερα δύσκολες που απαιτούν εκτός από πνεύμα πολεμιστή και υψηλές διοικητικές ικανότητες, στις οποίες ο Έλληνας αξιωματικός επίσης πρώτευσε.

Εκτελούνται αποστολές εναέριας απαγόρευσης (AI: Aerial Interdiction), OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, αποστολές καταστροφής εχθρικής αεράμυνας (DEAD: Destruction of Enemy Air Defence), επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσης (No Flying Zone), αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (CAS: Combat Air Support), PR και έρευνα και διάσωση μάχης (CSAR) σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.

Πηγή: defencenet

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=289993&cid=4

"Χάσαμε από τον "γίγαντα" Παναθηναϊκό"



Η αναγνώριση των αντιπάλων είναι το μεγαλύτερο παράσημο για μία ομάδα, πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης.

Έραζεμ Λόρμπεκ πλέκει το εγκώμιο των "πράσινων" και μιλάει για την επόμενη ημέρα της Μπαρτσελόνα.

Ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα ήταν ένα μεγάλο χτύπημα. Η “πληγή” είναι ακόμα ανοιχτή;



"Ήταν πολύ δύσκολο να “καταπιούμε” αυτόν τον αποκλεισμό, ο οποίος μας άφησε σημάδια, αλλά πρέπει να ανακάμψουμε και να παίξουμε όπως ξέρουμε. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο."
Όλο το επιτελείο της ομάδας στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρετε;
"Φυσικά. Ξέρουμε να παίζουμε μπάσκετ και η αλήθεια είναι ότι χάσαμε από μία εξαιρετική ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι τώρα η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και μας έδωσε ένα πάρα πολύ καλό μάθημα. Καταλαβαίνουμε ότι ήταν πάνω από εμάς, οπότε η αυτοπεποίθησή μας δεν χάνεται."
Σε κάθε περίπτωση, μία νίκη το Σάββατο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα βοηθήσει σίγουρα να ανέβει η ψυχολογία σας;


"Θα είμαστε πολύ, πολύ καλά. Οι τρεις σερί ήττες μας ανησύχησαν. Θέλουμε μία νίκη για να επανέλθουμε και αν την πετύχουμε στη Μαδρίτη θα είναι κάτι το ξεχωριστό. Πρέπει να τα δώσουμε όλα επειδή θα είναι μία νίκη θα είναι ένα μεγάλο πάρτι από κάθε άποψη."
Υποθέτω πως το πρωτάθλημα Ισπανίας έχει γίνει πλέον πιο αναγκαίο;


"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Είναι ό,τι μας έχει απομείνει και δεν γίνεται να τον χάσουμε."
Εξαιτίας του σερί των τριών ηττών, μερικοί έχουν αρχίσει και σκέφτονται ότι έχει κλείσει πλέον ο κύκλος αυτής της ομάδας.


"Όχι, δεν το βλέπω να συμβαίνει αυτό. Κάθε χρονιά υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, καλές περίοδοι και άλλες πολύ κακές, αλλά είμαστε συνηθισμένοι. Μιλώντας για κλείσιμο κύκλου στην ομάδα είναι υπερβολικό. Παίξαμε καλά και χάσαμε στην Ευρωλίγκα από έναν “γίγαντα” όπως ο Παναθηναϊκός, σε δύο ματς που κρίθηκαν στο καλάθι. Καταλαβαίνω την απογοήτευση πολλών ανθρώπων, αλλά δεν θα πρέπει να υπερβάλουν."

http://www.newsit.gr/

Δύο νέοι αρχαιολογικοί χώροι στον Πειραιά


Με χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πρόκειται να αναδειχθούν δύο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι.


Πρόκειται για τα έργο: «Διαμόρφωση και ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Ηετιώνειας Πύλης Πειραιά» προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ οι εργασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν σε τέσσερα χρόνια.

Επίσης το έργο «Αποκάλυψη και ανάδειξη της οχύρωσης της Αρχαίας Πόλης του Πειραιά» προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ, οι προγραμματικές συμβάσεις των οποίων είχαν υπογραφεί μεταξύ της Νομαρχίας Πειραιά και του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στα τέλη του 2010.

Οι εργασίες για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Απριλίου με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια.

O Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Στέφανος Χρήστου, απέστειλε επιστολή προς το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο, ζητώντας τη συνδρομή του για την υλοποίηση των δύο αυτών σημαντικότατων έργων για την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά.

http://www.newsit.gr/

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου


Στη μνήμη του δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη

Ο νεοσύστατος Ενιαίος Φορέας Αθλητισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας διοργανώνει την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που θα φέρει τιμητικά το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη. Μικροί και μεγάλοι θα διασχίσουν το κέντρο της νέας πόλης σε μια διαδρομή 1000μ και 5000μ αντίστοιχα. Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του νέου ενιαίου Δήμου φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών των δύο πόλεων και αθλητών από όλη την Ελλάδα. 

Οι διαδροµές του 1ου Λαϊκού Αγώνα Δρόµου

Α’ ∆ιαδροµή: 1.000µ.
❶ Πλ. Ελ. Βενιζέλου (πρώην Πατριάρχου)➜❷ Εθν. Αντιστάσεως➜❸ Σαλαµίνος ➜❹ ∆εκελείας➜❺ Πλ. Ελ. Βενιζέλου (Τερµατισµός).

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μαθητές και µαθήτριες Α’ - Β’ ∆ηµοτικού
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μαθητές και µαθήτριες Γ’ - ∆’ ∆ηµουικού
Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μαθητές και µαθήτριες Ε’ - ΣΤ’ ∆ηµοτικού
∆’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μαθητές και µαθήτριες Γυµνασίου.

Β’ ∆ιαδροµή: 5.000µ.
❶ Πλ. Ελ. Βενιζέλου (πρώην Πατριάρχου)➜❷ Εθν. Αντιστάσεως ➜❸ Κρήτης ➜❹ Μαραθώνος ➜❺ Σµύρνης➜❻ Φώκων➜❼ Καππαδοκίας➜❽ είσοδος Άλσους ➜❾ πεζόδροµος ∆εκελείας➜❿ πλ. Ελ. Βενιζέλου (Τερµατισµός).

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Άνδρες - Γυναίκες µε έτος γέννησης 1981 έως 1995.
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Άνδρες - Γυναίκες µε έτος γέννησης 1971 έως 1980.
Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Άνδρες - Γυναίκες µε έτος γέννησης 1961 έως 1970.
∆’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Άνδρες - Γυναίκες µε έτος γέννησης 1951 έως 1960.
Ε’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Άνδρες - Γυναίκες µε έτος γέννησης πρίν το 1951.

Έπαθλα - ∆ιπλώµατα

Στους τρεις πρώτους, κάθε κατηγορίας ανδρών & γυναικών, θα απονεµηθούν κύπελλα, µετάλλια & διπλώµατα. Σε όσους τερµατίσουν, θα δοθούν αναµνηστικά διπλώµατα. Θα απονεµηθεί ειδικό βραβείο στον µικρότερο και πρεσβύτερο σε ηλικία συµµετέχοντα. Σε όλους τους συµµετέχοντες θα µοιρασθούν αναµνηστικά T- Shirts. Η απονοµή θα γίνει αφού τερµατίσει και ο τελευταίος αθλητής.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις θα πρέπει να γίνουν µέχρι την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 και ώρα 9:00 π.µ.

Με τις δηλώσεις συµµετοχής θα παραλαµβάνετε ένα καρτελάκι, το οποίο θα παραδώσετε οπωσδήποτε στον τερµατισµό.
http://www.newsbeast.gr/

Όλο και πιο κοντά… στη χερσαία επέμβαση στη Λιβύη


Καθώς δυσχεραίνουν συνεχώς οι αεροπορικές επιδρομές

Η μηδενική απόσταση που χωρίζει τα στρατεύματα του Καντάφι, τους επαναστάτες και τον άμαχο πληθυσμό στην Λιβύη έχουν καταστήσει πολύ δύσκολες τις αεροπορικές επιδρομές των δυτικών.

Με αυτό το δεδομένο, ο επικεφαλής της αμερικανικής Διοίκησης Αφρικής, στρατηγός Κάρτερ Χαμ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης, δηλώνοντας ότι «οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ενδεχομένως να στείλουν χερσαία στρατεύματα για να βοηθήσουν τους επαναστάτες.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ τονίζουν ότι ο κακός καιρός και η απειλή από τα φορητά αντιαεροπορικά του Καντάφι δεν επέτρεψαν τη χρήση των AC-130 και των A-10 Thunderbolt για την υποστήριξη των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών, και έτσι οι κυβερνητικοί κατάφεραν να ανατρέψουν το πλεονέκτημα που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική επίθεση των πρώτων ημερών.

Η ιδέα της χερσαίας επέμβασης κάθε άλλο παρά είχε εγκαταλειφτεί από την αρχή. Τώρα συζητείται ότι μία δύναμη 5-7.000 πεζοναυτών θα μπορούσε να «τελειώσει» τον πόλεμο μέσα σε μία εβδομάδα...
http://www.newsbeast.gr/

Ιστορική αναδρομή στην τιμή του χρυσού


ΔΕΙΤΕ: Γράφημα του Reuters

Στον εικοστό αιώνα, οι δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και η ύφεση της δεκαετίας του 1930 είχαν σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Το 1944, η συμφωνία του Bretton-Woods θέσπισε κανονισμούς για τη διοίκηση των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών σχέσεων μεταξύ των κρατών.

Η Συμφωνία του Bretton-Woods

Η Συμφωνία του Bretton Woods υπεγράφη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με σκοπό τον έλεγχο και την ενδυνάμωση της διεθνούς αγοράς Forex. 

Οι συμμετέχουσες χώρες συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τις ισοτιμίες των νομισμάτων τους σταθερές (με μικρές μόνο αποκλίσεις) έναντι του δολαρίου και συνεπώς έμμεσα έναντι του χρυσού, μέσω καθορισμένης ισοτιμίας. Το δολάριο απέκτησε σημαντικότατη θέση ως νόμισμα και η οικονομική ισχύς μετακινήθηκε από την Ευρώπη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1971, η Συμφωνία του Bretton Woods τέθηκε εκτός ισχύος, όταν το δολάριο ΗΠΑ έπαψε να μπορεί να μετατραπεί σε χρυσό. Οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης άρχισαν τότε να ελέγχουν τη νομισματική αγορά και εμφανίστηκαν νέα χρηματοοικονομιά εργαλεία καθώς και το ελεύθερο εμπόριο.

Η παρούσα εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Από τη δεκαετία του 1980 και μετά, η χρήση των υπολογιστών και της τεχνολογίας επηρέασε την εξέλιξη της αγοράς Forex. 

Σε όλον τον κόσμο, οι επενδυτές και οι χρηματομεσίτες (brokers) έχουν σήμερα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναλλαγές νομισμάτων στην αγορά. Ο χρυσός θεωρείται νόμισμα και, όπως στην περίπτωση όλων των υπόλοιπων νομισμάτων, είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών σε χρυσό. Η αξία του ή η τιμή του εκφράζεται σε δολάρια ΗΠΑ, δηλαδή στην ποσότητα χρυσού που μπορεί να αγοραστεί ή να πωληθεί με ένα δολάριο ΗΠΑ.
http://www.newsbeast.gr/

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Naomi Campbell: Φιλανθρωπική επίδειξη μόδας για την Ιαπωνία


Η Naomi Campbell σχεδιάζει μία φιλανθρωπική επίδειξη μόδας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τους επιζώντες στην Ιαπωνία, μετά από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την ανατολική ακτή της χώρας.

Η Naomi είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, θυμίζοντας πως είχε κάνει κάτι αντίστοιχο και για τον λαό της Αιτή.

Αν όλα πάνε καλά, το show θα πραγματοποιηθεί στις Κάννες.

http://www.zougla.gr/




Σώθηκε «Ντάμα-Ντάμα» που κυοφορούσε


Μία πανέμορφη ελαφίνα της οικογένειας «Ντάμα-Ντάμα» που βρέθηκε εγκλωβισμένη σε συρματόπλεγμα της περιοχής Σαλάκου, κατάφεραν να σώσουν χθες κάτοικοι της περιοχής με τη βοήθεια του δασαρχείου της Ρόδου.

Το πανέμορφο και προστατευόμενο θηλαστικό κυοφορούσε και για καλή του τύχη απεγκλωβίστηκε χωρίς να τραυματιστεί.

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό που σημειώνεται το τελευταίο μήνα και σύμφωνα με τους ειδικούς, αιτία των συχνών εγκλωβισμών ελαφιών είναι ότι ο πληθυσμός τους αυξάνεται και σπεύδουν σε κατοικημένες περιοχές προς αναζήτηση τροφής.

Πηγή: Ροδιακή



http://www.zougla.gr/

Πήγαν για σύλληψη και κλείστηκαν στο ασανσέρ!


Έξι αστυνομικοί στη Βρετανία, μετέβησαν σε μια πολυκατοικία για να συλλάβουν έναν πιθανό ύποπτο, μετά από καταγγελίες, αντί όμως να το κατορθώσουν αυτό...κλείστηκαν στο ασανσέρ!

Οι αστυνομικοί, εκλήθησαν να μεταβούν σε μια πολυκατοικία με 13 ορόφους, στο Μπάσιλντον του Έσεξ της Βρετανίας, μετά από καταγγελίες για έντονη φασαρία.

Έκαναν όμως το λάθος να μπουν όλοι μαζί στο ασανσέρ, για να ανέβουν στον τελευταίο όροφο, αλλά το ασανσέρ σταμάτησε να λειτουργεί, καθώς υπερέβαιναν το ανώτατο όριο βάρους.

Αναγκάστηκαν να καλέσουν την πυροσβεστική η οποία τους απελευθέρωσε μετά από 17 λεπτά εγκλεισμού.

Μέχρι να τους απεγκλωβίσουν όμως, στην πολυκατοικία μετέβη άλλη ομάδα για να ερευνήσει τις καταγγελίες, ενώ οι άντρες που εγκλωβίστηκαν αποκαλούνται πλέον ομάδα βραδείας δράσης.



http://www.zougla.gr/

Καλωσόρισμα Οργανωτικής Επιτροπήςτου Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ



Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" σας καλωσορίζει στη νέα επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στη διαδρομή Πέλλα - Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου 5χλμ., 10χλμ. καθώς και 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς.



Θα περιμένουμε να σας υποδεχτούμε στους χώρους εκκίνησης του Μαραθωνίου Δρόμου καθώς και των Αγώνων Δρόμου των 5χλμ., 10χλμ. καθώς και τους Αγώνα των 1.000μ. για Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς την Κυριακή 10 Απριλίου 2011.








Περισσότερα http://www.atgm.gr/



Οι φλογερές κοκκινομάλλες του Hollywood



Τα κόκκινα μαλλιά μπορεί να θυμίζουν σε κάποιες τα rave των 90s, ενώ άλλες να φοβούνται να τα τολμήσουν επειδή είναι ένα πολύ τολμηρό χρώμα, αλλά η αλήθεια είναι πως τη περίοδο αυτή είναι η πιο hot επιλογή των γυναικών για τα μαλλιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κοκκινομάλλας είναι η Nicole Kidman, που μάλιστα γύρισε στη φυσική της απόχρωση μαλλιών και άφησε το ξανθό που χρόνια διατηρούσε εδώ και χρόνια. Το άλικο χρώμα μπορεί να δώσει ένταση στο γυναικείο βλέμμα, να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να προσφέρει ένα ενδιαφέρον twist ακόμα και στο πιο λιτό look.
Διαβάστε περισσότερα μόνο στο queen.gr



http://www.gossip-tv.gr/ 

Το υπεραιωνόβιο jean

Όχι, δεν είναι καθόλου άδικο το ότι ο Levi Strauss γεύεται όλη τη δόξα ενός από τα δημοφιλέστερα ενδύματα της ανδρικής και της γυναικείας γκαρνταρόμπας αφού σε εκείνον αποκλειστικά οφείλουμε όλη μας την ευγνωμοσύνη για το ευκολοφόρετο αυτό ρούχο. Δηλαδή σχεδόν αποκλειστικά. Ο εμπνευστής των παντελονιών τζιν όπως περίπου τα ξέρουμε σήμερα ήταν ένας ράφτης από τη Νεβάδα, ο Jacob Davis, ο οποίος ξεκίνησε να κατασκευάζει παντελόνια με μεταλλικές ενώσεις στις ραφές τους για μεγαλύτερη αντοχή ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της σκληρής δουλειάς των εργατών.
Διαβάστε περισσότερα μόνο στο queen.gr



http://www.gossip-tv.gr/

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο   8/4/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             Τ.Κ. 183.45
Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                        Προς:  τους Δημοτικούς Συμβούλους
 Fax: 210-9416154                                        Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

 

 8ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 8402

     Καλείσθε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 13 Απριλίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00  με το εξής θέμα:




1. Λήψη απόφασης για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2011.
                                                                              




                                                                                                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



                                                                                                                                ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ


Με Λάρισα η κόκκινη φιέστα


Για την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό

Στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τη Λάρισα στο Καραϊσκάκη θα γίνει η φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αρκετά χάπενινγκς, αλλά όχι κάτι το στομφώδες.

Η διοίκηση των Πειραιωτών -αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- θα προσπαθήσει με λιτό αλλά ουσιαστικό τρόπο να διοργανώσει μια γιορτή αντάξια της εξαιρετικής προσπάθειας των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε στη φετινή κούρσα της Σούπερ Λίγκας.
http://www.newsbeast.gr/sports

Φιλικός αγώνας Ράλι Ακρόπολις - Special Olympics


Με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο

Για τη Δευτέρα 11 Απριλίου η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις και τα Special Olympics Ελλάς αποφάσισαν τη διεξαγωγή της κοινής εκδήλωσής τους.

Πρόκειται για ένα φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου 5x5 μεταξύ των ομάδων Special Olympics Ελλάς και Ράλι Ακρόπολις 2011, στις οποίες θα συμμετάσχουν αθλητές της ελληνικής αποστολής ποδοσφαίρου των παγκόσμιων αγώνων Αθήνα 2011 καθώς και προσωπικότητες από τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο Galaxy Soccer club στη Μεταμόρφωση, στις 18:00.
http://www.newsbeast.gr/