Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Πρώτο περιβαλλοντικό φεστιβάλ στο Μοσχάτο μας σήμερα το απόγευμα στην κεντική πλατεία με περίπτερα, έντυπο και οπτικό υλικό απο μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον.(δείτε φώτο)






ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ .... ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΩΣΚΟΛΟΥ "ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΛΜΕ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΔΕΙΤΕ VIDEO KAI ΦΩΤΟ )










ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ....ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ ΤΕΤΟΙΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ










«Ασημένιος» ο Λ. Κοσμίδης στη Μόσχα



 Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους.
Με τον Λευτέρη Κοσμίδη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, αλλά και τους Λευτέρη Πετρούνια και Βάσω Μιλλούση να παίρνουν την 4η θέση στους κρίκους και τη δοκό ισορροπίας αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Μόσχας. Για τους Έλληνες πρωταθλητές, η διοργάνωση της ρωσικής πρωτεύουσας αποτέλεσε τον τελευταίο αγώνα τους για το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς.
Στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, ο Λευτέρης Κοσμίδης κατετάγη 2ος μεταξύ των τεσσάρων φιναλίστ με 14,500 βαθμούς, παρότι δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εκπληκτική εμφάνιση που είχε κάνει μία ημέρα νωρίτερα (ήταν κορυφαίος του προκριματικού με 15,700 β.). Ο 20χρονος πρωταθλητής υπέπεσε σε δύο σημαντικά λάθη, αφού βγήκε εκτός ορίων στην πρώτη διαδρομή και λίγο αργότερα είχε μία αστάθεια, αλλά παρόλα αυτά πρόσθεσε άλλη μια σπουδαία διάκριση στην συλλογή του. Νικητής στο αγώνισμα αναδείχθηκε ο Γάλλος Τομά Μπουέλ με 15,200 β., ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Ολλανδός Τζέφρεϊ Βάμες με 14,250 β..
«Μεγαλύτερη σημασία είχε ο προκριματικός, όπου όλα πήγαν όπως έπρεπε. Στον τελικό, που ήταν σαν σόου, η εμφάνισή μου δεν ήταν εξίσου καλή, αλλά πάντοτε είναι πολύ θετικό το να κατακτάς μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση», σχολίασε ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στις ασκήσεις εδάφους.
Αντίθετα, ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν τα κατάφερε στον τελικό των κρίκων, όπου κατετάγη 4ος με 15,250 βαθμούς, εξαιτίας ενός σφάλματος που έκανε προς το τέλος του προγράμματος. Στο βάθρο ανέβηκαν κατά σειρά ο Ρώσος Κονσταντίν Πλουζνίκοφ (15,775 β.), ο συμπατριώτης του Αλεξάντρ Μπαλάντιν (15,725 β.) και ο Ολλανδός Γιούρι Φαν Χέλντερ (15,450 β.).
«Στο τελευταίο δυναμικό στοιχείο του προγράμματος, δεν άντεξα όσο έπρεπε. Βιάστηκα και 'έφυγα' λίγο πιο νωρίς, με συνέπεια να λυγίσουν τα χέρια μου στο αιώρημα. Ήταν κάτι που συνέβη λόγω κούρασης, αλλά και λόγω επιπολαιότητας. Αν είχα αποφύγει αυτό το λάθος, θα ήμουν σίγουρα μέσα στα μετάλλια, γιατί κατά τα άλλα η εκτέλεσή μου ήταν καλή», εξήγησε ο 21χρονος πρωταθλητής των κρίκων.
Εκτός βάθρου έμεινε και η Βάσω Μιλλούση στον τελικό της δοκού ισορροπίας, όπου τερμάτισε στην 4η θέση με 14,075 βαθμούς, αν και φάνηκε να αξίζει κάτι καλύτερο. Την τριάδα των μεταλλίων αποτέλεσαν η Ρωσίδα Άννα Ντεμεντίεβα (15,100 β.), η συμπατριώτισσά της Ξένια Αφανάσιεβα (14,200 β.) και η Ουκρανή Γιάνα Ντέμιαντσουκ (14,100 β.), η οποία είχε μόλις 0,025 β. παραπάνω από την 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια.
«Αξίζαμε το μετάλλιο. Η Βάσω έκανε ένα βηματάκι στην έξοδο, αλλά οι κριτές αντιμετώπισαν με πολύ μεγαλύτερη επιείκεια κάποια σημαντικότερα λάθη των άλλων αθλητριών. Τουλάχιστον έχουμε την ικανοποίηση ότι έκανε συνολικά πολύ καλές εμφανίσεις σ' αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη διοργάνωση. Για το επόμενο δίμηνο θα επικεντρωθούμε στις προπονήσεις, αφού ο επόμενος αγώνας μας θα είναι στο Γκραν πρι της Κορέας, στις 9-10 Ιουλίου», δήλωσε ο προπονητής της Μιλλούση, Κώστας Σιούτης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ


http://www.kathimerini.gr/

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ







ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ





Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

1)ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22,05,2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00
ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ 7 (ΠΡΩΗΝ ΣΦΑΓΕΙΑ)ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΑΥΡΟΥ-ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΣΕΙ Ο Γ.ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ 


2)ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25.05.2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 


                                                                                        ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
                                                                                        ΤΟ Δ.Σ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                                                        ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΠΟΔΗΛΑΛΗ ΕΓΙΝΕ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ   ΓΙΑ ΤΟΝ  ΠΟΔΗΛΑΤΗ

Πυρκαγιά σε φορτηγό στο Μοσχάτο

Στις φλόγες παραδόθηκε στις 02:50 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένα φορτηγό που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Πεντέλης 4, στην περιοχή του Μοσχάτου.

Στο σημείο έσπευσαν 9 άνδρες της Πυροσβεστικής με 3 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Το φορτηγό υπέστη υλικές ζημιές.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=310263&cid=4

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον ΗΣΑΠ

Έως την Τετάρτη 8 Ιουνίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρο το δίκτυο του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι συρμοί θα εκτελούν δρομολόγια από τον Πειραιά έως την Κηφισιά, με μοναδική μετεπιβίβαση στην κεντρική αποβάθρα της Ομόνοιας.

Δηλαδή, οι συρμοί θα εκτελούν τα δρομολόγια Πειραιάς - Ομόνοια και Ομόνοια - Κηφισιά και το αντίστροφο.

Τονίζεται ότι η γραμμή Μοναστηράκι - Αττική παρέμενε κλειστή, λόγω έργων, για πολλούς μήνες.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=310208&cid=4

Έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ρωσίας χωρίς να βάλει ούτε ένα γκολ!

Μυθικό ρεκόρ από την Αλάνια Βλαντικαφκάζ που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ρωσίας χωρίς να έχει σημειώσει ούτε ένα γκολ, στην πορεία προς τον τελικό! Με τα 3 0-0 και προκρίσεις στα πέναλτι κι ένα ματς στα χαρτιά, έφτασε μέχρι τον τελικό του ρωσικού κυπέλλου και δικαιωματικά μπαίνει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες


Η τρελή πορεία της ομάδας από την Βόρεια Οσετία που μάλιστα αγωνίζεται στην 2η κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος:

*Στον πρώτο γύρο, πέρσι τον Ιούλιο απέκλεισε εκτός έδρας την Καμάζ Ναμπερέζνιε Τσέλνι. Μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ, υπερίσχυσε στα πέναλτι με 

4-2.

*Στη φάση των 16 πέταξε έξω την Γκορμιάκ Ουτσάλι: 0-0 και 5-4 στα πέναλτι.

*Στους 8, κληρώθηκε με την Σάτουρν Ομπλάστ και πέρασε άνευ αγώνα διότι χρεοκόπησε και διαλύθηκε η μοσχοβίτικη ομάδα.

*Και στον ημιτελικό της Τετάρτης, έφερε 0-0 με την Ροστόφ και νίκησε 6-5 στα πέναλτι! Μάλιστα μετά το ματς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Ροστόφ, ο Ολέγκ Προτάσοφ!

Οι “λεοπαρδάλεις του χιονιού” όπως είναι το παρατσούκλι της Αλάνια θα παίξουν στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 22 Μαΐου. Και μιας και η ΤΣΣΚΑ θα παίξει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, η Αλάνια εξασφάλισε τη συμμετοχή της, χωρίς να βάλει ούτε ένα γκολ, στο Γιουρόπα Λιγκ! Πρόεδρος της Αλάνια είναι ο Βαλερί Γκαζάεφ που ως προπονητής είχε οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του ρωσικού πρωταθλήματος το 1995, ενώ αργότερα ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ πήρε 3 πρωταθλήματα αλλά και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 1995.



http://www.enet.gr/

Γυμναστική: Προκρίθηκαν 3 Έλληνες αθλητές στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στους σαββατιάτικους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ενόργανης Γυμναστικής στη Μόσχα προκρίθηκαν ο Λευτέρης Κοσμίδης (πρώτος στις ασκήσεις εδάφους), ο Λευτέρης Πετρούνιας (τέταρτος στους κρίκους) και η Βάσω Μιλλούση (πρώτη στη δοκό ισορροπίας). Αντίθετα, η ατυχία «χτύπησε» τον Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο δίζυγο λόγω προβλήματος στην σπονδυλική στήλη
Στις ασκήσεις εδάφους, ο Λευτέρης Κοσμίδης επιβεβαίωσε την αξία του κατακτώντας την πρώτη θέση στον προκριματικό με 15,700 βαθμούς. "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα, στο παγκόσμιο κύπελλο του Παρισιού και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, ήθελα να κλείσουμε το πρώτο μισό της φετινής σεζόν με μια καλή εμφάνιση. Ήταν σημαντικό, για να ανέβει το ηθικό του Λευτέρη. Εκείνο που μας ενδιέφερε περισσότερο ήταν ο προκριματικός και όλα πήγαν μια χαρά. Ο τελικός είναι πιο πολύ σαν σόου. Θα προσπαθήσουμε, φυσικά, για το καλύτερο. Μπορεί να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το νέο πρόγραμμα με συντελεστή 6,80, προσθέτοντας άλλη μια πιρουέτα στην έξοδο", δήλωσε ο προπονητής του Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, πέρασε στον τελικό των κρίκων ως τέταρτος με 15,575 βαθμούς. "Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου, αφού υπάρχει και κάποια κούραση αυτή την περίοδο, μετά το ευρωπαϊκό. Σημασία είχε να περάσω στον τελικό και το κατάφερα. Στόχος μου από εδώ και πέρα θα είναι να κάνω όσο πιο 'καθαρή' εκτέλεση μπορώ και να μπω στην τριάδα των μεταλλίων" δήλωσε ο "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης.

Εντυπωσιακή εμφάνιση και από την Βάσω Μιλλούση, η οποία προκρίθηκε με την κορυφαία βαθμολογία στον τελικό της δοκού ισορροπίας, παίρνοντας 14,350 βαθμούς. "Η Βάσω έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή της στη δοκό. Πήγε τέλεια, σ' έναν πολύ δυνατό αγώνα. Το γεγονός ότι άφησε πίσω της τη Ρωσίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Άννα Ντεμεντίεβα, μέσα στη Μόσχα, λέει πολλά. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει εξίσου καλά και στον τελικό. Στους ασύμμετρους ζυγούς δοκιμάσαμε κάτι καινούργιο, που δεν μας βγήκε, αλλά αυτή η εμπειρία θα βοηθήσει ώστε να διορθώσουμε τα λάθη", επισήμανε ο προπονητής της Μιλλούση, Κώστας Σιούτης.



http://www.enet.gr/

Πανελλαδικών… συνέχεια με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία

Με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Ιστορίας συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8.30 το πρωί και η διάρκεια της εξέτασης του κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη μέρα της εξέτασης οι μαθητές διαγωνίστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα.







http://www.star.gr/

'Ετοιμο να κάνει το γύρο του κόσμου το ηλιακό αεροπλάνο - 13 ώρες στον αέρα χωρίς πρόβλημα!


Το αεροσκάφος του Ελβετού αεροπόρου και γιατρού Μπερτράν Πικάρ, με κυβερνήτη τον Αντρέ Μπόρσμπεργκ, είχε απογειωθεί στις 9:40 (ώρα Ελλάδας) από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Παγιέρν και προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα γύρω στις 22:40 στις Βρυξέλλες.



Ετσι, το πειραματικό ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse προσγειώθηκε τερματίζοντας την πρώτη του διεθνή πτήση 13 ώρες αφότου είχε απογειωθεί από την Ελβετία και ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία άλλη μία δοκιμή προτού επιχειρήσει να κάνει το γύρο του κόσμου, με ενδιάμεσους σταθμούς.

"Με την πτήση αυτή θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολιτικούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις να υιοθετήσουν πιο φιλόδοξη ενεργειακή πολιτική", είχε δηλώσει πριν από την απογείωση ο Πικάρ. "Είναι τρελό η ανθρωπότητα να ξοδέψει ένα δισεκατομμύριο τόννους πετρελαίου κάθε ώρα", πρόσθεσε.

Το αεροπλάνο του, με άνοιγμα φτερών 64 μέτρα -- όσο δηλαδή και οι "γίγαντες" των αιθέρων, όπως το Airbus A340 -- ζυγίζει μόλις 1,6 τόννο.

Το Solar Impulse έχει μπει ήδη στην ιστορία της αεροναυπηγικής αφού κατάφερε να κάνει μια πτήση 24 ωρών χρησιμοποιώντας μόνο τους ηλιακούς συλλέκτες του και τις μπαταρίες του, τον Ιούλιο του 2010. Τότε, πέταξε σε ύψος μεταξύ 150-300 μέτρων και με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων, πάνω από την Ελβετία. Σήμερα έφτασε στα 3.600 μέτρα και άγγιξε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Επόμενος στόχος του Πικάρ είναι να κατασκευάσει ένα δεύτερο, μεγαλύτερο και καλύτερο αεροπλάνο που θα διασχίσει αρχικά τον Ατλαντικό και κατόπιν, το 2013-14, θα επιχειρήσει το γύρο του κόσμου με πέντε ενδιάμεσους σταθμούς.

http://www.newsit.gr/

Φωτιά σε πολυκατοικία στην Καλλιθέα


Υλικές ζημιές σε μοτοσυκλέτα

Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε στις 03:25 τα ξημερώματα στην πιλοτή πολυκατοικίας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 318, στην Καλλιθέα. Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένη μοτοσυκλέτα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά η φωτιά είχε ήδη σβήσει.

http://www.newsbeast.gr/

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2011 ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ


Την Δευτέρα 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των σχολικών αγώνων μεταξύ των Δημοτικών σχολείων της δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου και της δημοτικής κοινότητας Ταύρου.
Τα αθλήματα που θα λάβουν μέρος οι μαθητές είναι το Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϋ και Χάντμπολ.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

http://nea-tavrou-moschatou.blogspot.com/

«Ένας άγγελος για τα ζώα!»

Της αρέσει να προκαλεί τον θαυμασμό και να τραβάει τα βλέμματα όλων, με τις sexy φωτογραφήσεις και τα καυτά ημίγυμνα εξώφυλλα.

Αυτή τη φορά, όμως, η Tamara Ecclestone γδύθηκε για καλό σκοπό.

Λάτρης των ζώων και «αφεντικό» πέντε γλυκών σκύλων, πόζαρε στο φακό για χάρη των τετράποδων φίλων μας και συγκεκριμένα για μια διαφημιστική καμπάνια της φιλοζωικής οργάνωσης PETA.

Είναι η τρίτη φορά που η 26χρονη σταρ φωτογραφίζεται για την PETA, αλλά η πρώτη που έχει συμπρωταγωνιστή το κουτάβι της Buster.





http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=309965&cid=11

Κυριακή 15 Μαΐου, Τρέχουμε για το Περιβάλλον

Ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου
Καλλιθέας στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων διοργανώνει για άλλη μια
χρονιά τον ετήσιο αγώνα δρόμου την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα
10.30, ένα θεσμό που με επιτυχία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στα
αθλητικά δρώμενα του Δήμου μας.





Ο αγώνας δρόμου 2011 θα διεξαχθεί στον χώρο του πρώην ιπποδρόμου και
της παραλίας. Η εκκίνηση θα γίνει 10.30 από το χώρο του πρώην ιπποδρόμου, η διαδρομή θα συνεχιστεί έως την παραλία, πάνω από την πεζογέφυρα (Εσπλανάδα) και επιστροφή για τερματισμό στον πρώην χώρο του ιπποδρόμου.







Περισσότερα http://www.kallitheaonline.gr/

1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Στο Μοσχάτο


στο Μοσχάτο, στην Πλατεία Μεταμορφώσεως, το Σάββατο 14 Μαϊου, 6μμ – 12μμ.
Συμμετέχουν (μεταξύ άλλων) οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις:
* ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
* ΑΡΧΈΛΩΝ
* Ε.Κ.Π.Α.Ζ.
* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
* GREENPEACE
* ΜΟΜ
* ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
* ΣΠΟΡΟΣ
Με οπτικό υλικό τους θα είναι μαζί μας οι: Ε.Λ.Α., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΠΕΛΑΓΟΣ, κ.α.
Με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τη δασοπροστασία και την καθαριότητα των ακτών, μέχρι την προστασία του ζωϊκού πλούτου, της θάλασσας και της διατροφής, οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις θα ενημερώσουν, θα διακινήσουν το υλικό τους και θα επιδιώξουν τη δραστηριοποίηση του κοινού για κάθε περιβαλλοντικό ζήτημα.
Παράλληλες δραστηριότητες:
– Προβολή οπτικού υλικού με τη δράση των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων
– Εργαστήριο κατασκευής κούκλας για παιδιά (με ανακυκλώσιμα υλικά)
– Καραγκιόζης
– Ομιλίες
– Κλασική κιθάρα
– Το μουσικό συγκρότημα “Past Perfect Genius”
– H ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών “Quilombo”
Σας περιμένουμε με χαρά, για να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το “μεγάλο μας σπίτι” που είναι το Περιβάλλον!
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
“ΔΡΑΣΗ ΤΏΡΑ!”

http://ecoanimallibrary.wordpress.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Με αφορμή την ενημέρωση από το ΥΠΕΚΑ των δημοτικών συμβουλίων Μοσχάτου- Ταύρου και Καλλιθέας, για το master plan Piano, που αφορά το Φαληρικό Όρμο, η Δημοτική κίνηση Μοσχάτου - Ταύρου εβγαλε την ανακοίνωση.


ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ της «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!» για την ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ


  1. Ο αιγιαλός και η παραλία του Φαληρικού Όρμου είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας κοινόχρηστος. Ο χαρακτήρας του κοινόχρηστου δεν μπορεί να αναιρεθεί ή παραβιαστεί με νόμο, διάταγμα ή κυβερνητική απόφαση. Ως κοινόχρηστος χώρος την διαχείριση του πρέπει να έχει Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι η Α.Ε. «Ολυμπιακά Ακίνητα». (γνωμάτευση 2008, κ. Δεκλερή, προέδρου Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος)
  2. Η πολιτεία πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίσει την ελεύθερη άνετη και απρόσκοπτη προσπέλαση των πολιτών στον αιγιαλό και την παραλία του Φαληρικού Όρμου. Κάθε αρχιτεκτονικό σχέδιο και από αυτό θα κριθεί.
  3. Κτίσματα, περιφράξεις κλπ δεν μπορούν να εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση διάνοιξης προσβάσεων δια μέσου των ιδιοκτησιών, που παρεμποδίζουν την προσπέλαση, είτε αυτές ανήκουν σε κάποιο φορέα του Δημοσίου , είτε σε Ν.Π.Ι.Δ.
  4. Να εφαρμοστεί άμεσα  και στην πράξη για το χώρο γύρω από το γραμμικό κτίριο η αρχή, ότι η παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του Φαληρικού Όρμου και δεν μπορεί να εμποδίζει την πρόσβαση των πολιτών.
  5. Στη νομοθετική ρύθμιση για τον Φαληρικό Όρμο επιβάλλεται να προβλεφθεί ότι κάθε σύμβαση παραχώρησης χρήσης  μέρους αιγιαλού θα πρέπει να διασφαλίζει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του παραχωρούμενου χώρου και η μη τήρηση του όρου αυτού να επιφέρει την ανάκληση της παραχώρησης.
  6. Στις παραχωρήσεις σε επαγγελματικά καταστήματα, αναψυκτήρια κλπ στο γραμμικό κτίριο θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε να μην δημιουργηθεί ενιαία επαγγελματική ζώνη, που θα υπερβαίνει τα 100 μέτρα. Στόχος η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών στον αιγιαλό.
  7.  Οι ακτές, δηλαδή ο αιγιαλός και η παραλία αποτελούν ευπαθή οικοσυστήματα, που απολαμβάνουν τη συνταγματική προστασία του άρθρου 24 του Συντάγματος.. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι «η διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων πρέπει να γίνεται κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση της μορφολογίας των ακτών, η ακεραιότητα της ακτογραμμής, η ανάδειξη της αισθητικής του τοπίου, η διατήρηση του φυσικού της προορισμού καθώς και η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.»
  8. Σε κάθε περίπτωση ο όγκος κτιρίων στον Φαληρικό Όρμο  είναι πολύς και η όποια επιπλέον προσθήκη νέων κτιρίων δεν εξασφαλίζει την διαχείριση του οικοσυστήματος, όπως επιβάλλουν το Σύνταγμα και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  9. Για να εξασφαλιστεί η ελεύθερη, ακώλυτη πρόσβαση και η ποιότητα ζωής των πολιτών στον Φαληρικό Όρμο, πρέπει αν όχι να προηγηθούν, τουλάχιστον να γίνουν ταυτόχρονα με τα έργα αποκατάστασης, τα έργα υποδομής, - πεζοδιαβάσεις, αντιπλημμυρικά,  βύθιση, υπογειοποίηση υπερυψωμένης παραλιακής λεωφόρου.
  10. Το οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό σχέδιο  ενταγμένο στις παραπάνω αρχές και μόνο, θα μπορούσε να γίνει η αρχή για θετικές εξελίξεις στο Φαληρικό Όρμο, δικαιώνοντας τους αγώνες των πολιτών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας και αφήνοντας για μια ακόμα φορά έκθετους αυτούς, που συμβιβάστηκαν με προηγούμενα σχέδια και καταστάσεις.
10-5-2011

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε χτές το βράδι η ενημερωτική συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ώπου το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) παρουσίασε το σχέδιο αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης του θαλάσσιου μετώπου Μοσχάτου-Καλλιθέας.(δείτε video και φώτο)



Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου για να ενημερωθεί για αυτό το μεγάλο σχέδιο που αφορά την ανάπλαση και πρόσβαση της   παραλία μας, ώπου ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα θα γίνει και πραγματικότητα.







Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Από μπάρμπεκιου πάρτυ... μοντέλο της Victoria Beckham!


ΔΕΙΤΕ: Η τύχη χαμογέλασε στην Alice Greczyn

Βγαλμένο από ταινία ήταν αυτό που συνέβη στην 25χρονη Alice Greczyn! Το όμορφο κορίτσι ήταν καλεσμένο σε μπάρμπεκιου πάρτι στην παραλία, όταν εκεί που καθόταν την εντώπισε η Victoria Beckham. «Λατρεύω τις φακίδες σου» ήταν το πρώτο πράγμα που της είπε η σχεδιάστρια μόδας πλέον Victoria, κάνοντας της πρόταση να γίνει το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας των ρούχων και των γυαλιών που λανσάρει.

«Κόλλησα αμέσως με το χαμόγελό της. Δεν την βλέπεις συχνά να χαμογελάει σε φωτογραφίες. Μετά φώναξε τον David και του έλεγε που να στηθεί για να με βγάλει φωτογραφίες. Περιέργως, δεν ήμουν καθόλου αγχωμένη», είπε η τυχερή Alice. Λίγο καιρό μετά, η κοπέλα πέταξε στη Νέα Υορκη κυνηγώντας το όνειρό της...
http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/168140/apo-barbekiou-partu-modelo-tis-victoria-beckham/

Ένταξη θεμάτων στην ημερήσια διάταξη επόμενου Δημ.Συμβουλίου




Δευτέρα 9 Μαΐου 2011
                                                                           Αρ.Πρωτ. 71



Προς: Πρόεδρο Δημ.Συμβουλίου κ.Ντερέκα


ΘΕΜΑ: Ένταξη θεμάτων στην ημερήσια διάταξη επόμενου Δημ.Συμβουλίου





Κύριε Πρόεδρε ,


εκ μέρους της δημοτικής κίνησης «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» επανέρχομαι και γραπτώς να επαναλάβω το αίτημα να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας τα παρακάτω θέματα:

  1. Στατική επάρκεια και λοιπές κτιριακές ανάγκες του συγκροτήματος των Γυμνασίων-Λυκείων του Δήμου Ταύρου.(Δημοτικό συμβούλιο 7/5/11)
  2. Έλεγχος και καθαίρεση παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις περιοχές Πλατάνας, Περιβολίων και Χαμοστέρνας της κοινότητας Ταύρου.
  3. Περίφραξη, συντήρηση και φύλαξη Παιδικών Χαρών Ταύρου.


Για τη «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»

ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ



http://www.facebook.com/profile.php?id=100001610407489


Πρόσκληση..Ο "Ενωτικός Ανοιχτός Συνδυασμός" και η "Παρέμβαση" Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας - Μοσχάτου σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα "Το νέο σχολείο ... σχολείο της αγοράς"


Που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στις 6.30 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καλλιθέας, Ματζαγριωτάκη 76.
Ομιλητές θα είναι
ο Γ. Γρόλιος Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. και
ο Β. Γούλας Σχολικός Σύμβουλος και συγγραφέας.
Επίσης θα προβληθεί το 20΄ντοκιμαντέρ της Νίνας Γεωργιάδου
"Το σχολείο στην εποχή του ΔΝΤ".
Σας περιμένουμε.




ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ..Παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης του θαλάσσιου μετώπου Μοσχάτου-Καλλιθέας. .


   Σας καλούμε στην ενημερωτική συνάντηση όπου το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) θα παρουσιάσει το σχέδιο αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης του θαλάσσιου μετώπου Μοσχάτου-Καλλιθέας. 

   Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011, στις 7.30 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού).

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Και οι πανελλαδικές θέλουν το... διαιτολόγιο τους

Οι εξετάσεις αρχίζουν και ξεκινάει μαζί μια δύσκολη διατροφικά περίοδος για τα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη από πληθώρα θρεπτικών συστατικών, προκειμένου να καλύψουν τις ενεργειακές τους απαιτήσεις.

Το άγχος, το stress και η ανησυχία για το πολυπόθητο αποτέλεσμα χτυπάει «κόκκινο» ενώ όλες οι ατασθαλίες στο φαγητό μοιάζουν να είναι δικαιολογημένες! Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές στατιστικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το σωματικό βάρος των παιδιών παρουσιάζεται αρκετά αυξημένο μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου.

Είναι ουσιώδες αυτήν τη δύσκολη περίοδο να λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες ποσότητες σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λίπος, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ώστε να βοηθήσουν τον οργανισμό να αποδώσει στο μέγιστο. Η απαίτηση σε απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες είναι δε μεγαλύτερη (ζάχαρη, ψωμί, σοκολάτα κ.α.), αφού το κυριότερο καύσιμο υλικό για τον οργανισμό αυτήν την περίοδο είναι η γλυκόζη, λόγω του αυξημένου μεταβολικού stress.

Επικεντρώστε την προσοχή σας στα ακόλουθα και οπλιστείτε με υπομονή δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες προσαρμογής στο δύσκολο πνευματικό αγώνα!

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό, το οποίο θα συμβάλλει στην πνευματική σας διαύγεια και την καλύτερη επίδοσή σας.

Ακολουθήστε αρκετά και συχνά γεύματα μέσα στη μέρα, τουλάχιστον 3 κυρίως γεύματα και 2 ενδιάμεσα, για την καλύτερη κατανομή της ενέργειας αλλά και για να αποφύγετε τα «τσιμπολογήματα».

Στα ενδιάμεσα μικρογεύματα (δεκατιανό και απογευματινό), επιλέξτε φρέσκα φρούτα, φυσικούς χυμούς και μπάρες δημητριακών ώστε να λάβετε τις κατάλληλες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, που επιπλέον καταπολεμούν το άγχος.

Λαμβάνετε 3-4 κομματάκια σοκολάτα υγείας την ημέρα! Η σοκολάτα περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο, ενισχύει τη μνήμη, αυξάνει τη συγκέντρωση, επιτείνει το χρόνο επίλυσης προβλημάτων ενώ λόγω των ενδορφινών που περιέχει, βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση.

Περιορίστε την κατανάλωση καφέ ειδικότερα τις βραδινές ώρες, διότι ναι μεν αυξάνει την εγρήγορση του οργανισμού και τις ώρες μελέτης, ωστόσο επηρεάζει το νευρικό σύστημα σε αυξημένη ποσότητα και μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, με αποτέλεσμα η επόμενη μέρα να είναι δυσκολότερη.

Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα καθώς και 1 ώρα το μεσημέρι, προκειμένου να έχετε «καθαρό» μυαλό και λιγότερη υπερένταση, ξεκουράζοντας έτσι τα εγκεφαλικά σας κύτταρα.

Καταναλώνετε άφθονη ποσότητα νερού, για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας αλλά και λόγω της κατανάλωσης καφεΐνης, που αυξάνει τις ανάγκες σε ύδωρ.

Αποφύγετε τα συμπληρώματα διατροφής, εκτός κι αν είναι βιοχημικά απαραίτητο (επιβεβαιώνεται από τις αιματολογικές-βιοχημικές εξετάσεις).

Τέλος, ολοκληρώστε την ημέρα σας με ένα ελαφρύ βραδινό, για λιγότερα πεπτικά ενοχλήματα και για έναν καλύτερο ύπνο.

Αν έχετε ανάγκη οπωσδήποτε ένα ρόφημα με το βραδινό σας διάβασμα, επιλέξτε ρόφηματα όπως π.χ χαμομήλι, τίλιο, γκουαρανά, δυόσμο, μέντα με προσθήκη 1 κουταλιάς μελιού, που θα σας τονώσει πριν την κατάκλιση.



περισσότερα  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=308195&cid=15

Λούκας Γιώρκας: "Έδωσα την ψυχή μου"

Η ελληνική αποστολή τα κατάφερε! Η χθεσινή εμφάνιση του Λούκα Γιώρκα και του Stereo Mike αποθεώθηκε από το κοινό και τώρα η Ελλάδα είναι έτοιμη για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου!

«Έδωσα όλη μου την ψυχή. Για μιάμιση ώρα περίπου, δεν ένιωθα τίποτα. Ήμουν κενός», δήλωσε συγκινημένος και χαρούμενος ταυτόχρονα ο Λούκας Γιώρκας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την πολύ επιτυχημένη του εμφάνιση στη σκηνή του Ντίσελντορφ.

«Η δύναμη της ψυχής μπορεί να υπερνικήσει όλους τους φόβους. Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσουμε κάτω, αλλά το να σηκωθούμε και να επιβιώσουμε», πρόσθεσε ο νεαρός τραγουδιστής που χθες βράδυ "μίλησε" στις ψυχές όλων μας.

Να σημειώσουμε ότι μετά από σχετική κλήρωση, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην ένατη θέση του μεγάλου τελικού.
 



http://www.protothema.gr/