Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΥ ...ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΕΡΔΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ Α.Σ.Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ


Νέες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ


Νέα απεργία διαρκείας αναμένεται και από τους αυτοκινητιστές ταξί

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξεκινώντας από την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. 

Σημειώνεται ότι ακόμα η απόφαση δεν έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από τα επιμέρους διοικητικά συμβούλια των σωματείων.

Απεργία διαρκείας θα σηματοδοτήσει και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/248741/nees-kinitopoiiseis-sta-mmm/

Μακούν: Σαν το Καραϊσκάκη πουθενά!

Την άποψη πως ο Ολυμπακός μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Καμερουνέζος μέσος που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί στο “Γ. Καραϊσκάκης”.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ζαν Μακούν κατά την παρουσία του στο Red Store:
 
«Έχω γνωρίσει πολλά γήπεδα, αλλά ειλικρινά σαν και αυτό δεν έχω ξαναδεί. Μας έχουν δώσει πολλούς βαθμούς γιατί τραγουδούν για εμάς από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι κάτι το ανεπανάληπτο.
 

Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, για τη συμπαράσταση που μας δίνει ο κόσμος. Αν με βάζατε να υπογράψω όλο το Καραϊσκάκη κάθε φορά που παίζω θα το έκανα. Είναι σημαντικό για εμάς που έχουμε τέτοιο κόσμο.

Δεν ξεχωρίζω το πρωτάθλημα από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ξέρουμε ότι αν πάρουμε το πρωτάθλημα θα μπορούμε να παίζουμε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο στόχος μας πάντα είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε εμείς. Και να μην ασχοληθούμε με το παιχνίδι του αντιπάλου

Κάναμε ένα καλό παιχνίδι την Τετάρτη, ένα δυνατό come back. Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά με τη Μαρσέιγ, ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα στη διοργάνωση. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια».
 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102403&catid=1

Άσκηση της ισραηλινής ΠΑ στη Κύπρο - Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα


Ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος να δηλώνει στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ότι η η ΠΑ του Ισραήλ είναι έτοιμη να κάνει άσκηση στον εναέριο χώρο της Κύπρου.


Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι απολύτως “φυσιολογικό το Ισραήλ να εκτελεί αεροπορικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο συμμάχων του”.

Η εφημερίδα Haaretz, έχει πολύ καλή πληροφόρηση από το Ισραηλινό ΥΕΘΑ,συνεπώς η αξιοπιστία της δήλωσης που μεταφέρει πολύ δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί,όπως και το ηχηρό μήνυμα που στέλνει το Ισραήλ στη Τουρκία,η οποία εξακολουθεί να προκαλεί ένταση στη περιοχή.Αν και ο ίδιος ο αξιωματούχος νοιώθει την ανάγκη να διευκρινήσει ότι η άσκηση δεν έχει σχέση με τη Τουρκία.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Onalert.gr

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102415&catid=3

Μείωση τιμών ζητούν 32 βουλευτές του ΠαΣοΚ ...Επισημαίνουν τις ραγδαίες, αρνητικές αλλαγές στην καθημερινότητα του πολίτη


Νέα μαζική κίνηση 32 βουλευτών του ΠαΣοΚ προς τέσσερις υπουργούς οι οποίοι με κοινή ερώτηση που κατέθεσαν ζητούν δραστική μείωση των τιμών στο «καλάθι της αγοράς».

Η ερώτηση την οποία υπογράφoυν οι βουλευτές Πιερίας κυρία Μαρία Μίχου και Ηρακλείου κ. Μανόλης Στρατάκης απευθύνεται προς τους υπουργούς κκ. Ευ. Βενιζέλο, Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Γ. Παπακωνσταντίνου και Κ. Σκανδαλίδη και επισημαίνει τις ραγδαίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ζητούν την εφαρμογή μία ενιαίας πολιτικής μείωσης των τιμών σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες μιας ελληνικής οικογένειας.

Ρωτούν τους τέσσερις υπουργούς ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε «οι δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων μισθωτών, συνταξιούχων και χαμηλοεισοδηματιών να αντισταθμιστούν από τις αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές των προϊόντων που απαρτίζουν το καλάθι της νοικοκυράς».

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Αφρ. Παπαθανάση, Ελ. Τσιαούση, Αθ. Παπαδόπουλος , Μ. Κυριακοπούλου, Ε. Παναρίτη, Σπ. Μαργέλης, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Δημ. Παπουτσής, Ε. Κουρουπάκη, Μ. Θεοχάρη, Σπ. Μοσχόπουλος, Λ. Μίχος, Μ. Σκραφνάκη, Βασ. Τσόνογλου, Π. Στασινός, Φ. Παρασύρης, Χρ. Μαγκούφης, Γ. Μιχελογιαννάκης, Παν. Δημητρουλόπουλος, Γ. Κασσάρας, Ε. Δαμιανάκης, Χ. Κεφαλίδου, Π. Ζούνη, Ν. Γιαννακοπούλου, Σ. Κεδίκογλου, Θαν. Οικονόμου, Αλ. Αθανασιάδης, Β. Κεγκέρογλου, Γ. Αρβανιτίδηςκαι Αικ. Φαρμάκη-Γκέκη.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=426343

Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Η Μιμή Ντενίση και η Ευγενία Μανωλίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Η ηθοποιός και η παρουσιάστρια θα φωτογραφηθούν για τη νέα καμπάνια του μη κυβερνητικού οργανισμού κατά του καρκίνου του μαστού «Στόχος - Πρόληψη» με τίτλο «Γίνε οικοδέσποινα με στόχο»!

Οι δυο γυναίκες της showbiz, που είναι και πολύ καλές φίλες, δέχτηκαν πριν από λίγο καιρό πρόταση από την πρόεδρο του ΜΚΟ «Στόχος – Πρόληψη», Μαριλένα Στρατοπούλου να είναι οι πρωταγωνίστριες της καμπάνιας. Τόσο η Μιμή όσο και η Ευγενία είπαν αμέσως το «Ναι».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=403454&cid=11

Το Εθνικό Θέατρο στις Καλλιτεχνικές Δράσεις της Αθήνας με την Αντιγόνη!

Mε στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη στην Αθήνα αλλά και να αλλάξει η αρνητική εικόνα της πόλης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με τους εποπτευόμενους φορείς του και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιούν σειρά πολιτιστικών δράσεων σε δημόσιους χώρους: πλατείες, πεζόδρομους, πάρκα.

Το Εθνικό θέατρο συμμετέχει στις καλλιτεχνικές αυτές δράσεις στο κέντρο της πόλης με την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή που θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 17:00 στο Αρχαιολογικό Πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ο χώρος παραχωρείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που εντάσσεται στην πρωτοβουλία Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση, παρουσιάστηκε πέρυσι με τεράστια επιτυχία σε σχολεία της Αττικής και θα συνεχίσει και φέτος το μαγικό αυτό ταξίδι της σε σχολεία της Αττικής παρεμβαίνοντας με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό στην εκπαιδευτική διαδικασία

Ηθοποιοί με τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά μέσα και υλικά στη βαλίτσα τους, φέρνουν φέρουν λίγη από τη μαγεία του θεάτρου σε χώρους διαφορετικούς, καθώς το κείμενο του Σοφοκλή μετουσιώνεται από θεωρητική σχολική ύλη για τους εφήβους, σε ζωντανό θέατρο.

Οι παραστάσεις για σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για σχολεία: 2102588169 (Γκέλυ Καλαμπάκα)

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χριστίνα Μαξούρη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=403524&cid=13

Επιχείρηση... τσουνάμι στα Χανιά


Άσκηση στο πλαίσιο του προγράμματος EU POSEIDON

Η αντιμετώπιση τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό στη Μεσόγειο, θα είναι το σενάριο επιχειρησιακής άσκησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EU POSΕIDON, που θα εξελιχθεί σε πραγματικούς χρόνους την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου στα Χανιά.
Το πρόγραμμα EU POSEIDON -το οποίο συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας- πραγματοποιείται στον απόηχο της πρόσφατης τραγωδίας στην Ιαπωνία.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοκιμάσει τις διαδικασίες ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην περίπτωση μιας μείζονος κλίμακας φυσικής καταστροφής καθώς και τις διαδικασίες επιχειρησιακής αξιοποίησης της ευρωπαϊκής συνδρομής από τις εμπλεκόμενες Εθνικές και Περιφερειακές Αρχές Πολιτικής Προστασίας.

Eιδικότερα, το σενάριο της άσκησης εξομοιώνει τον καταστροφικό σεισμό του 365 μ.Χ. Στην άσκηση θα συμμετάσχει ο καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης, η ερευνητική ομάδα του οποίου προσομοίωσε με ιστορικά στοιχεία για πρώτη φορά διεθνώς τον σεισμό του 365 μ.Χ. 

Πρόγραμμα άσκησης «EU POSEIDON 2011» στα Χανιά

Τρίτη 25 Οκτωβρίου :
Ώρα 10:30 – 12:30 το πρωί στη θέση Κλαδισός, (σε πλήρη ανάπτυξη Εθνικές και Ευρωπαϊκές Δυνάμεις).
Ώρα 13:00 Συντονιστικό Όργανο στην έδρα Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Ώρα 14:30 – 17:00 στο παλιό Νοσοκομείο Χανίων, (σε πλήρη ανάπτυξη Εθνικές και Ευρωπαϊκές Δυνάμεις).
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/248611/epiheirisi-tsounami-sta-hania/

Ήττα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό


Έχασε από την Μπιλμπάο με 76-61

Με το... αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε στην Ισπανία από τη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη με 76-61 στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της διοργάνωσης. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάρκο Μπάνιτς με 22 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Γκετσεβίτσιους και Χάινς με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/248593/itta-stin-premiera-tis-euroliga-gia-ton-olubiako/

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Έρχονται μπάρες σε Μετρο και ΗΣΑΠ


Σταθερές πύλες εισόδου-εξόδου των επιβατών με ανοιγόμενες θύρες θα εγκατασταθούν στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού για να αποτρέψουν τους λαθρεπιβάτες.


Έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εφαρμογή του νέου συστήματος, το οποίο θα επεκταθεί και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ

Όλα αυτά προβλέπονται στο νέο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, από τον υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης.

"Με το νέο σύστημα, πέραν των σημαντικών δυνατοτήτων που παρέχονται για διαμόρφωση συνδυασμένης, ευέλικτης και αποδοτικής τιμολογιακής πολιτικής με σύνθετα και ελκυστικά προϊόντα για τον επιβάτη, προβλέπεται και η εγκατάσταση σταθερών πυλών εισόδου-εξόδου των επιβατών με ανοιγόμενες θύρες στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου" αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

"Ανάλογο σύστημα εξ αποστάσεως αναγνώρισης-επικύρωσης του εισιτηρίου προβλέπεται να εγκατασταθεί και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, με στόχο τον εύκολο εντοπισμό και την αποτροπή επιβίβασης ατόμων που δεν έχουν στην κατοχή τους νόμιμο κόμιστρο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης",  προσθέτει ο κ. Μαγκριώτης.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102294&catid=3

Το Fox News βρέθηκε για ρεπορτάζ στο Μοσχάτο (φωτό)

Το Αμερικάνικο Fox News, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη βρέθηκε στο Μοσχάτο για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο διεθνούς φήμης ανταποκριτής, Greg Palkot, ο οποίος έχει καλύψει, μεταξύ άλλων, τις ταραχές στην Αίγυπτο και την καταστροφή στην Ιαπωνία από τον πυρηνικό αντιδραστήρα, μίλησε με Μοσχατιώτες για την κρίση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Αρχικά, συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, Απόστολο Σιώκα. Ο κ. Σιώκας ρωτήθηκε πώς η κρίση έχει επηρεάσει τους νέους ανθρώπους, για την ανεργία, τις αιτίες που έφθασε η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση αλλά και για τις διαδηλώσεις που θα λάβουν χώρα ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στη συνέχεια, περπατώντας μαζί με το συνεργείο στο Μοσχάτο, βρήκε, σε τοπικό καφενείο, ηλικιωμένους τους οποίους ρώτησε για το πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα μετά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν υλοποιηθεί.

Αρκετά πλάνα τραβήχτηκαν από διάφορα σημεία της πόλης μας σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί στην Αμερική η καθημερινότητα των Ελλήνων ενώ στο τέλος ο κ.  Palkot δήλωσε ενθουσιασμένος από την ησυχία και την ομορφιά της πόλης μας μα πάνω απ’όλα από τον ελληνικό ήλιο.

Το video πρόκειται να παιχτεί αυτές τις ημέρες στο κεντρικό δελτίο του Fox News, που μαζί με το CNN είναι τα δύο μεγαλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια στην Αμερική, αλλά και στον κόσμο. Φυσικά, μόλις το βρούμε θα το αναρτήσουμε και στο blog μας, καθώς πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το Μοσχάτο.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος, κάντε κλικ επάνω σε αυτές.


 http://moschato-live.blogspot.com/2011/10/fox-news.html#ixzz1bQX4yly3
http://moschato-live.blogspot.com 

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.. Δελτίο Τύπου Σύγχρονος Χορός .. Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00 Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις. ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ της Μάχης Δημητριάδου Lindahl


Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2011





Το Σχήμα της Απουσίας ένα έργο αφιερωμένο στους αγνοούμενους, παρουσιάζει από την Κύπρο  η χορογράφος Μάχη Δημητριάδου-Lindahl με την ομάδα της Ασώματες Δυνάμεις, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, στις 21 και 22 του Οκτώβρη.

Το Σχήμα της Απουσίας αποτελείται από τα μέρη Σημαδεμένο πουκάμισο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πλατφόρμα Σύγχρονου χορού το 2010 στο Θέατρο Ριάλτο και  αργότερα μαζί με το δεύτερο μέρος, που φέρει τον τίτλο  Βαρύτητα, στο θέατρο Παλλάς της  Λευκωσίας το Δεκέμβρη  2010.

Σημειώνει η χορογράφος Μάχη Δημητριάδου-Lindahl: "Το έργο είναι αφιερωμένο τόσο σε αυτούς που χάθηκαν όσο και σε αυτούς που έμειναν πίσω, να θυμούνται, να ελπίζουν, να ονειρεύονται.   Η διαδικασία του πένθους είναι μια μακρά πορεία από το σκοτάδι στο φώς... μια απόπειρα συμφιλίωσης με τη ζωή και το θάνατο. Η επιθυμία είναι ικανή  ν΄ αναδημιουργεί τα αγαπημένα σχήματα  και να τα κρατά με τρυφερότητα στην αγκαλιά της μνήμης...  Όσοι αγαπούμε δεν χάνονται ποτέ...
Το χορογραφικό λεξιλόγιο είναι ρευστό, αλλού λυρικό κι αλλού δωρικό. Η αναπνοή,  η αίσθηση της βαρύτητας, η λιτή κίνηση, το ν΄ αφουγκράζεσαι τον άλλον, το να νοιώθεις το κενό του χώρου γεμάτο από μια παλλόμενη ...απουσία.
Το μουσικό όπως και το οπτικό μέρος της παράστασης έχει μεγάλη σημασία για μένα, το να συνθέσουμε εικόνες που μαζί με το χορό και τη μουσική δημιουργούν ή αποκαλύπτουν εσωτερικά τοπία του νου, της επιθυμίας, της μνήμης, των ονείρων.
Στο Σχήμα της Απουσίας προσπάθησα να συνδέσω τις προσωπικές μου μνήμες με το αίσθημα του τόπου, των ανθρώπων και της ιστορίας τους. Το να φτιάξω ένα τέτοιο έργο είναι σαν να αποδίδω φόρο τιμής στη χώρα που με φιλοξενεί.”


Χορογραφία/σκηνοθεσία:  Μάχη Δημητριάδου - Lindahl
Μουσική:   Γιώργος Κολιάς
Τραγούδι:  Κωνσταντίνος Μελίδης
Video art:  Χριστόφορος Λάρκου
Σκηνικά / κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Ξυλογραφίες: από το έργο του Τηλέμαχου Κάνθου Τα Σκληρά Χρόνια
Ποίηση:   Νεσσιέ Γιεσσίν  Το Φώς που γεννιότανε εντός  μου

Χορεύουν : Λοΐζος Κωνσταντίνου, Μαρίνα Πογιατζή,
                   Χριστίνα Πατσαλή, Αλίκη Ευγενίου, Πέτρος Κονναρής

Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00
Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις
ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ
Μάχης Δημητριάδου Lindahl
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια:  55'  
Εισιτήριο: 12€ ενιαίο
            10€ Μέλη Σωματείου Χορογράφων – Χορευτών (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ),
                    Μέλη Σωματείου Χορογράφων, Σπουδαστές Σχολών Χορού 


Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη: του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Σπιτιού της Κύπρου, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Χορηγοί:
Όμιλος Σιακόλα,
Τράπεζα Κύπρου,
Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη

Χορηγοί επικοινωνίας:
Culturenow,
Dancepress,
Go out,
Mediart,
Camera stylo οn line,
Forfree  

*****
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ                 Το Ποντίκι            METROPOLIS     
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr        in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Βραδιά Μιχάλη Κακογιάννη στη Θύρα Τέχνης Παιανίας


Μια βραδιά αφιερωμένη στον αξέχαστο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη διοργανώνει η Θύρα Τέχνης Παιανίας στο Θέατρο της Συνιδιοκτησίας, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Για τον σκηνοθέτη και το έργο του θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες Ανδρέας Θωμόπουλος και Τάσος Ψαράς, ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Νίκος Χύτας.

Τραγούδια σε στίχους του διάσημου έλληνα σκηνοθέτη θα ερμηνεύσουν μαθητές του Δημοσθενείου Λυκείου και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Στέλλα», με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Γιώργο Φούντα.

Είσοδος ελεύθερη.

*ΘΥΡΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Σπ. Αγγελή 14, Παιανία, τηλ. 210-6029508

___________________________
Michael Cacoyannis Foundation
206 Piraeus St, Tavros,
Athens 177 78, Greece
T +30 210 3418 550
F +30 210 3418 570

Website: www.mcf.gr

Οι ταινίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί τον επόμενο μήνα ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, καθώς η ταινία του «Οι Απόγονοι» με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ θα σηκώσει την αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον.

Ο Αλεξάντερ Πέιν, αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Κ.Χ.Χέμινγκς, ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα σε τραγωδία και κωμωδία. Κεντρική φιγούρα της ιστορίας είναι ένας πατέρας (που υποδύεται ο Κλούνεϊ) ο οποίος έπειτα από ένα ατύχημα που αφήνει τη σύζυγό του σε κώμα, καλείται να λάβει αποφάσεις ζωής για το μέλλον της οικογένειας.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον με την ταινία «Μάθρα Μάρσι Μέι Μάρλιν» του πρωτοεμφανιζόμενου Σον Ντέρκιν, που έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

http://www.star.gr/civilization/112450

Τα θέλει όλα ο Κασίγιας!


Δεν φάνηκε να περιορίζεται σε έναν τίτλο ο Ίκερ Κασίγιας, αφού ο έμπειρος τερματοφύλακας θέλει να κατακτήσει ότι… κυκλοφορεί.
Ο 30άχρονος άσος της Ρεάλ και της Ισπανίας έχει ήδη πάρει τα πάντα σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο, αλλά δεν νιώθει καλυμμένος. Άλλωστε, αν συνέβαινε αυτό, όπως αναφέρει ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα της «βασίλισσας», τότε θα είχε αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο:
«Θέλω να συνεχίσω να κατακτώ τίτλους. Θέλω ένα πέμπτο πρωτάθλημα, ένα δεύτερο κύπελλο και ένα ακόμα παγκόσμιο κύπελλο. Σε αυτά στοχεύω. Αν ποτέ αισθανθώ κούραση ή αν δεν θέλω τίτλους, τότε θα αφήσω άλλους να αναλάβουν τα καθήκοντα μου».
Και συνέχισε αποκαλύπτοντας τις συμβουλές του στα παιδιά, τις οποίες ακολουθεί ο ίδιος στην επαγγελματική του καριέρα:
«Τα κλειδιά στην κατάκτηση τίτλων είναι η φιλοδοξία, η αποφασιστικότητα και η ελπίδα. Ο καθένας είναι πρώτα απαιτητικός με τον εαυτό του και στην συνέχεια με τους υπόλοιπους. Αυτό λέω στα παιδιά, να κυνηγούν τα όνειρα τους. Σαν παιδί ήθελα να γίνω τερματοφύλακας της Ρεάλ και τα κατάφερα, επειδή ήμουν αποφασισμένος»
Πηγή: onsports.gr
http://www.newsbomb.gr/sports/story/86957/ta-thelei-ola-o-kasigias

Απαγόρευση του καπνίσματος στα στάδια του Euro 2012


Αλλά και της πώλησης και διαφήμισης προϊόντων καπνού

Την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος μέσα και περιμετρικά από τα γήπεδα σε Πολωνία και Ουκρανία, όπου θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι το Euro 2012 ανακοίνωσε η UEFA.

Μάλιστα, προκειμένου να διαφυλάξει τους φιλάθλους από τον πειρασμό, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απαγόρευσε εξίσου την πώληση και τη διαφήμιση προϊόντων καπνού στους ίδιους χώρους.

«Η απαγόρευση του καπνίσματος αφορά τον σεβασμό στην υγεία των θεατών και όλων όσων παίρνουν μέρος στη διοργάνωση», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/247756/apagoreusi-tou-kapnismatos-sta-stadia-tou-euro-2012/

Παντρεύεται ο Σωτήρης Καλυβάτσης;


Όλη η αλήθεια για το ευτυχισμένο ζευγάρι

Για το ενδιαφέρον τους να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μίλησαν ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Καλυβάτσης και η σύντροφός του Αντογόνη Ψυχράμη.

Το ζευγάρι πιο ερωτευμένο από ποτέ μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια ενώ ο Σωτήρης Καλυβάτσης δήλωσε πως δεν είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της συντρόφου του. Βέβαια ο γνωστός ηθοποιός αστειευόμενος δήλωσε πως τώρα με την οικονομική κρίση σκέφτονται να παντρευτούν όπου να ‘ναι. «Πρέπει να παντρευτούμε όλοι, να κάνουμε πολλά παιδιά, για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα πίσω».

Παράλληλα με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει συνέχισε να σχολιάζει για το συγκεκριμένο θέμα: «Πολιτικό δεν κάνω με τίποτα. Θρησκευτικό με ανατριχιάζει. Το στρατιωτικό έμεινε, αλλά δεν τα πάω καλά ούτε με αυτή την εξουσία».

Η Αντιγόνη Ψυχράμη από την άλλη μάλλον δεν είναι και πολύ θετική στο θέμα του γάμου αφού αναρωτιέται γιατί θα έπρεπε να παντρευτεί ενώ τονίζει πως είναι αρκετά μικρή για να κάνει κάτι τέτοιο.

«Μα, γιατί να παντρευτώ; Είμαι πολύ μικρή ακόμα για να παντρευτώ. Δεν θέλω γάμους», αποκαλύπτοντας πως είναι μόνο 24 χρόνων. «Εγώ κοιτάω το τώρα. Αυτή τη στιγμή είμαι ευτυχισμένη, περνάω μια χαρά. Δεν σκέφτομαι τώρα το μέλλον και τι θα γίνει».
http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/247628/padreuetai-o-sotiris-kaluvatsis/

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο Χ. Παπουτσής εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του διαδηλωτή


Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τον υπουργό

Με μια λιτή ανακοίνωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε τα συλληπητήριά του για το θάνατο του διαδηλωτή ενώ παράλληλα έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. 

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Ένας εργαζόμενος αγωνιστής που κατέβηκε σήμερα στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Κάνω έκκληση σε όλους για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση.»
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/247909/o-h-papoutsis-exefrase-ta-sullupitiria-tou-gia-to-thanato-tou-diadiloti-/

Θέλει μεγάλο ρεκόρ η Παπαχρήστου!

Μία επίδοση πάνω από τα 15 μέτρα θέλει να πετύχει τη νέα σεζόν η Βούλα Παπαχρήστου όπως σχολίασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν να ελπίζει με τέτοια επίδοση και σε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αρκετές είναι οι Ελληνίδες αθλήτριες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο χώρο του άλματος τριπλούν με τελευταία την παγκοσμίου επιπέδου, Πηγή Δεβετζή. Πλέον, στο προσκήνιο έχει περάσει η νεαρή Βούλα Παπαχρήσου η οποία μετά και τις εντυπωσιακές τις εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Νέων, ελπίζει πως μπορεί να γράψει με «χρυσά» γράμματα και το δικό της όνομα στη βίβλο του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.
«Η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει με αυξημένους ρυθμούς και θέλω φέτος να... γράψει 15 μέτρα»σχολίασε στην σελίδα της στο Facebook η Βούλα Παπαχρήστου η οποία με αυτό τον τρόπο δείχνει πως μπαίνει ορεξάτη ενόψει της νέας σεζόν και έχει μεγάλες βλέψεις για μία εξαιρετικά σημαντική χρονιά με ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά φυσικά και Ολυμπιακού Αγώνες το καλοκαίρι στο Λονδίνο.
http://www.gazzetta.gr/article/item/234014-thelei-megalo-rekor-e-papahrestou

Συνδικαλιστής πατέρας δύο κοριτσιών έπεσε νεκρός στο Σύνταγμα

20.10.2011


19:2
Πρώτη ανάρτηση:  20/10/2011  17.48

Κατέληξε ο 53χρονος συνδικαλιστής που είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο, λίγη ώρα αφότου προκλήθηκαν τα σοβαρά επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος μετά την επίθεση κουκουλοφόρων σε διαδηλωτές.

Πληροφορίες από τον Ευαγγελισμό λένε ότι αιτία του θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς. Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά ανεπισήμως από τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο νοσοκομείο και οι οποίοι είδαν σε απαρηγόρητη κατάσταση την σύζυγό του και λοιπούς συγγενείς. Κυβερνητικές πηγές αμέσως ενημέρωσαν ότι ο θάνατος του διαδηλωτή προέρχεται από παθολογικά αίτια και ότι ο συγκεκριμένος δεν έφερε κακώσεις ή χτυπήματα. Λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από τον Ευαγγελισμό, όπου αναφέρεται ότι "περί τις 16.45 προσεκομίσθη άνδρας ηλικίας 53 ετών από την Αίγλη Ζαππείου χωρίς σφυγμούς. Δεν έφερε κανένα τραύμα. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 50 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα".

Η είδηση ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου και σχετική συζήτηση έγινε και στην Βουλή.



Περισσότερα στο http://www.star.gr/ellada_kosmos/112398