Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Με λογισμό και μ’ όνειρο», η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία Προσφέρει ένα σεμινάριο Τέχνης Λόγου κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 12 ως τις 2 Στο σπίτι της Μεσοποταμίας Πλάτωνος 13 Μοσχάτο.http://mesopotamia-mosxato.blogspot.gr/2012/10/12-2.html
--
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Τέσσερις έκτακτες παραστάσεις απο το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου,

Ο Κουτρούλης συνεχίζει…

Σας ενημερώνουμε πως το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου   Μοσχάτου-Ταύρου, θα επαναλάβει το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος» (σε ελεύθερη διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου), σε τέσσερις έκτακτες παραστάσεις στη δημοτική κοινότητα Μοσχάτου.

Ο Κουτρούλης
στο πλαίσιο του 5ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ περιοδεύει:
Ώρα Έναρξης Παραστάσεων : 8:30 μ.μ. - Είσοδος Ελεύθερη


Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ! ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στις 20:30 -Η αμβροσία είναι Ελληνική εφεύρεση: Best food in the world – Η Ελληνική διατροφή

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
απαραίτητη η κράτηση θέσεων


Ø     Ίσως η μόνη κουζίνα στον κόσμο που δεν χρειάζεται διαφήμιση
Ø     Γεύσεις και προϊόντα φτιαγμένα από ήλιο, παράδοση, και μαστοριά
Ø     Το Greeks Can! μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη, και τους ανθρώπους που καλλιεργούν, παράγουν, τυποποιούν και διαθέτουν τα καλύτερα τρόφιμα στον κόσμο, μιλάνε για την Ελληνική διατροφή.


Γιατί η δημιουργία και η δουλειά είναι πολιτισμός
Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης, σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «οι Έλληνες μπορούν - GreeksCan!» παρουσιάζουν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, 20:30-22:30, στο Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην Ελληνική διατροφή.
·      Τι είναι η Ελληνική διατροφή; Τι είναι αυτό που τη χαρακτηρίζει και την κάνει ξεχωριστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει ο μοναδικός Ηλίας Μαμαλάκης με τη βοήθεια των καλεσμένων μας:
·      Φρέσκα προϊόντα από το χωράφι στο σπίτι μας χωρίς μεσολαβητές; O Δημήτρης Κουτσολιούτσος που εφταξε το Γίνε Αγρότης θα μας εξηγήσει πώς γίνεται,
·      Τα περίφημα βαζάκια Γιαμ βρίσκουν θέση στα καλύτερα ντελικατέσεν της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Η Αύρα Πανουσοπούλου θα μας μιλήσει για την αγάπη της στις παραδοσιακές συνταγές και το μεράκι που την έκαναν να παράγει αυτά τα προϊόντα,
·      Ανακαλύπτουν τους ρομαντικούς παραγωγούς και καλλιεργητές και συλλέγουν τα πιο αγνά τοπικά προϊόντα: Οι Γιώργος και Θωμάς Δούζης, θα μας πουν πως κατάφεραν να φτιάξουν τη σειρά Έργον και τις εξάγωγές.
·       Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αρωματικά βότανα. Ο Μιχάλης Σταματιάδης από το Mediterranean Herbs εξηγεί τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, την περισυλλογή τους και την χρησιμότητά τους στην μεσογειακή διατροφή,
·      Ο Γιάννης Μανδάλας από το Mastihashop θα μας ενημερώσει για τις ωφέλιμες ιδιότητες της μαστίχας της Χίου και τη μοναδικότητά της,
·       Πώς συνδέεται η Ελληνική διατροφή με τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα; Ο Δημήτρης Βασιλείου από το Authentic Peloponnese αναλύει τη σχέση δύο μεγάλων αναπτυξιακών πόλων της Ελλάδας: των προϊόντων και του τουρισμού.

Και φυσικά, ετοιμαστείτε να παίξετε μαζί μας και να μυρίσετε προϊόντα με κλειστά μάτια, να κερδίσετε δώρα που προσφέρουν οι παραγωγοί, και όπως πάντα, συζήτηση με το κοινό.

Ειδικά σε αυτή την εκδήλωση ..καλή όρεξη γιατί οι ομιλητές μας θα φροντίσουν να δοκιμάσετε τα προϊόντα  τους!!!
 
 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ!  - GREEKSCAN!
ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                                 Η αμβροσία είναι Ελληνική εφεύρεση:
Best food in the world – Η Ελληνική διατροφή

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου2012, στις 20:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια: 20:30- 22:30
 
Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων: 210 3418579, 11:00 - 14:00


Χορηγοί Επικοινωνίας GreeksCan!                         CityPress,
                                                                                    FREESUNDAY
                                                                                    Flash 96.1
                                                                                    EUROCHARITY,
                                                                                    Υποβρύχιο,
                                                                                    All4Greece,
                                                                                    Sunny Channel,
                                                                                    POINTBLANK,
Χορηγός Φωτογραφικής κάλυψης Greeks Can!   RedCarpet.gr


ΊδρυμαΜιχάληςΚακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
DogkasWines
Konstantinos
PlaygroundProductions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ                       METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84                 BHMAFM 99.5                        Ως 3
e-go.gr                                    ελculture.gr                clickatlife.gr
culturenow.gr            mediasoup.gr             monopoli.gr
in2life.gr                     camerastyloonline.wordpress.com
Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.

ΓραφείοΤύπουΙΜΚ:  ΧαράΠετρούνια
210 5244648, 6972 710991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ-- ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ- ΑΕΡΟΒΙΚΗ - ΠΙΛΑΤΕΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012-2013

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ

Πολύς λόγος γίνεται σχετικά ,με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας, Πολίτες Μπροστά, στο έκτακτο συμβούλιο της 17-10-2012 στο θέμα που αφορούσε την παραίτηση του προέδρου και αντιπροέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής.
- Πως είναι δυνατόν η παράταξη που ανέδειξε το θέμα να ψηφίζει  υπέρ της μη αποδοχής της παραίτησης των συγκεκριμένων και έτσι να  τους «αθωώνει» ;-
Και σαφώς για κάποιους που δεν  γνωρίζουν αρκετά καλά τους «Πολίτες Μπροστά» αυτό είναι ένα εύλογο ερώτημα και πιθανόν να βγαίνει αγόγγυστα από το στόμα τους. Αν όμως καθίσουμε και σκεφτούμε ήρεμα, δούμε το όλο θέμα της παραίτησης με πολιτική ματιά και κυρίως με την στρατηγική και το ήθος που πρέπει να έχει μια σοβαρή δημοτική αντιπολίτευση, τότε θα φανεί ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και για να γίνει κατανοητό αυτό:
1) Οι Πολίτες Μπροστά είναι μια παράταξη που δεν ήρθε για να κάνει μια στείρα και ιδιαίτερα μια προσωπική αντιπολίτευση αλλά να δράσει τόσο μέσα από το δημοτικό συμβούλιο αλλά και μέσα στην κοινωνία του δήμου μας με απώτερο σκοπό  το καλύτερο αύριο για την πόλη και τους δημότες, χωρίς να δημιουργεί εντάσεις και χωρίς να θίγει προσωπικά κανένα συνδημότη μας όπου και αν ανήκει αυτός. Σκοπός  της ήταν, είναι και θα είναι η τήρηση των διαδικασιών, ο σεβασμός των θεσμών και η κριτική προς την διαχείριση της δημοτικής αρχής.
2) Στο συγκεκριμένο θέμα  οι προσωπικές μας απόψεις αλλά ιδιαίτερα η ανοιχτή επιστολή του αρχηγού κ. Κρεμμύδα στοχοποιούσαν αποκλειστικά την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που τηρήθηκε και την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ εκ μέρους του προέδρου και αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής επιτροπής, και σε καμμία περίπτωση δεν ενέπλεξαν πρόσωπα, ονόματα και συγγενικές σχέσεις στην κριτική των. Κατά συνέπεια καμμία σημασία δεν είχε η αλλαγή προσώπων στις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου που η πλειοψηφία του κ. Ευθυμίου θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει και που σαφώς ήταν εσωτερικό της πρόβλημα.
3) Σκοπός μας ήταν να δειχθεί ότι η διαδικασία ήταν ελλιπής, διάτρητη και κυρίως να δείξουμε στην δημοτική αρχή ότι πρέπει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που ορίζει η λειτουργία του συγκεκριμένου ΝΠΔΔ χωρίς να διακατέχεται από αλαζονεία, αδιαφάνεια και έλλειψη σεβασμού στο διοικητικό συμβούλιο . Επίσης στόχος ήταν να καταλάβει η πλειοψηφία ότι δεν μπορεί να ενεργεί αυθαίρετα αλλά ότι υπάρχει και αντιπολίτευση η οποία παρακολουθεί τις πράξεις της και την ελέγχει άμεσα και τεκμηριωμένα. Και αυτό επετεύχθη, στη χθεσινή συνεδρίαση, αφού πολλές φορές από μέλη της πλειοψηφίας ακούσθηκαν οι παραδοχές «ε, έχει μια έλλειψη εμπειρίας ο κ. Βιβλιοδέτης», «ένα λάθος έγινε μωρέ στη διαδικασία σύγκλισης του ΔΣ», «μια μικρή παρατυπία που δεν πρέπει να ανάγεται σε τόσο μεγάλο θέμα» κλπ.   
4) Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πολίτες Μπροστά δεν κυνηγάνε τις εντυπώσεις και γι’ αυτό, αφού έλαβαν όλες τις διαβεβαιώσεις από θεσμικά όργανα όπως  ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Παιδείας ότι η επιλογή των γυναικών ήταν σωστή και ότι μπορούν να δουμε όλα τα στοιχεία από την επιλογή (πράγμα που θα γίνει άμεσα), δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ψηφίσουν υπέρ της παραίτησης των δύο προσώπων. Εξ άλλου στην περίπτωση που διαπιστωθεί από τον έλεγχο μας ότι δεν ήταν νόμιμη η επιλογή, τον λόγο θα έχουν άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και όχι το δημοτικό συμβούλιο μόνο. Οι Πολίτες Μπροστά δεν είναι κυνηγοί κεφαλών αλλά προσπαθούν και παλεύουν για να επανέλθει η εμπιστοσύνη των δημοτών στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς να υπολογίζουν πολιτικό κόστος και προσωπικά ψηφοθηρικά οφέλη των συμβούλων της με μεθόδους οξύτητας και αήθεις προσωπικές επιθέσεις,  σε αντίθεση με μικρό, ευτυχώς,  μέρος της  πλειοψηφίας που χτες τις χρησιμοποίησε. 
Κρεμμύδας Άρης - Μελίστας Θανάσης – Κοντεκάκης Δημήτρης – Τουφεξίδης Χάρης

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία προβάλει το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη "ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ"

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία προβάλει το ντοκιμαντέρ του
Ανδρέα Αποστολίδη "ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ" το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 8 μμ.
Θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης.
 

--
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Σημαντική εξέλιξη είχαμε στο θέμα σχετικά με τα σκυλιά που περιποιούνται κάτοικοι ....

Σημαντική εξέλιξη είχαμε στο θέμα σχετικά με τα σκυλιά που περιποιούνται κάτοικοι στην γειτονιά των οδών Φλέμινγκ, Πρεμετής, Πλάτωνος, Αγίου Κωνσταντίνου, Πάρου, Καποδιστρίου και Ιλισού στο Μοσχάτο.

Οι κάτοικοι μάζεψαν υπογραφές για να μην μαζέψει το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) τα σκυλιά, γιατί, όπως αναφέρουν, τα φροντίζουν οι κάτοικοι της γειτονιάς και προστατεύουν το σημείο από τους κλέφτες και τις κατέθεσαν στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Μετά από αυτό ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου απέστειλε έγγραφο στο ΔΙΚΕΠΑΖ από το οποίο ζητάει να μην γίνει καμία ενέργεια περισσυλογής των σκυλιών.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την απεργία της 18ης Οκτωβρίου

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα «Φροντί-ΖΩ» Προοπτικές εργασίας για 100 ανέργους

Πρόγραμμα «Φροντί-ΖΩ»

Προοπτικές εργασίας για 100 ανέργους


Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα
να υποβάλλουν την αίτηση τους

από 8 Οκτωβρίου 2012 έως 31 Οκτωβρίου 2012
στο γραφείο ενημέρωσης ανέργων
του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
(πλατεία ΗΣΑΠ Μοσχάτου)
και στη διεύθυνση του Κ.Ε.Κ.


pdf Πληροφορίες
http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου- Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου - Ώρα: 18.00, Πολιτιστικό Κέντρο

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ- Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για ενημέρωση και εγγραφές τις παρακάτω ημέρες και ώρες:ΜΟΣΧΑΤΟ
Δευτέρα 22/10/2012 και ώρα 18:00-19:00
Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου
(οδός Μιαούλη αρ. 60)

ΤΑΥΡΟΣ
Τρίτη 23/10/2012 και ώρα 19:00-20:00
Αίθουσα 3 - Σφαγεία
(οδός:  Επταλόφου & Πειραιώς)


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Δήμος Μοσχάτου&Ταύρου: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου .Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου


Ο Οκτώβριος έχει διεθνώς θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου υποστηρίζοντας την αξία της πρόληψης, διοργανώνει δωρεάν κλινική εξέταση μαστού για τις γυναίκες της πόλης μας.

pdf Δελτίο τύπου και ημερομηνίες


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ- Το Κέντρο Πρόληψης ΣΤΑΘΜΟΣ, οργανώνει πρωινά & απογευματινά Σεμινάρια για γονείς με θέματα:


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ-


Το Κέντρο Πρόληψης ΣΤΑΘΜΟΣ,
οργανώνει πρωινά & απογευματινά
Σεμινάρια για γονείς με θέματα:

την Επικοινωνία στην Οικογένεια,

την Πρόληψη των εξαρτήσεων και το
μεγάλωμα του παιδιού στις διάφορες φάσεις του.

Για γονείς παιδιών Δημοτικού,  Γυμνασίου, Λυκείου.


Δηλώσεις συμμετοχής έως 30/10/2012
http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201 

FASHION BAZAAR ΜΕ -65% ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ 19/10/2012

Το Fashion Bazaar ανοίγει αυτή την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και φιλοξενεί υπέροχα χειμερινά κομμάτια των αγαπημένων σας brands!

Επισκεφτείτε μας και κάντε δικά σας μοναδικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για άνδρες, γυνα

ίκες και παιδιά με -65%!!!!

Βρισκόμαστε και πάλι στον άνετο και μοντέρνο χώρο της οδού Πειραιώς 222, στον Ταύρο.


Ανοιχτά από Δευτέρα έως Σάββατο 10.00-20.00!
 
 
 
 
 

Η RSF Hellas συμμετείχε με εκπρόσωπο της στο "Second EVCPF Conference" που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2012.

Η RSF Hellas συμμετείχε με εκπρόσωπο της στο "Second EVCPF Conference" που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2012.
 

Οι αντιπροσωπίες έγιναν δεκτές και στο Ουγγρικό Υπουργείο Εσωτερικών.

https://www.facebook.com/RSFHellas.kentriko 

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Ταλαιπωρία την Πέμπτη για τους επιβάτες των Μ.Μ.Μ.

Με προβλήματα θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενόψει της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Οι αλλαγές στα δρομολόγια έχουν ως εξής:

- Τα μπλε λεωφορεία (πρώην ΕΘΕΛ) θα κυκλοφορήσουν από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.


- Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται μέχρι το Σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και δεν θα πηγαίνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


- Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.


- Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.


- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα.


- Στα αεροδρόμια δεν θα εκτελεστεί καμία πτήση από τις 10:00 έως τις 13:00. Ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις σε αρκετά αεροπορικά δρομολόγια εντός της ημέρας. Οι επιβάτες καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες.

Περισσότερα στο

http://www.zougla.gr/greece/article/taleporia-tin-pempti-gia-tous-epivates-ton-mmm 

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Φραντς Κάφκα Σημείο Μηδέν μετάφραση - σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως τo Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, στις 21:30 (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21:30) Πρεμιέρα: 26 Οκτωβρίου 2012, στις 21:30 (κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Πέμπτη 29/11)

Η ομάδα Σημείο Μηδέν επιστρέφει στο ΙΜΚ με την ξεχωριστή παράστασή της  - έρευνα  πάνω στο έργο του Φραντς Κάφκα- με τη  θεατροποιημένη μορφή του διηγήματος  Η Μεταμόρφωση.Η ομάδα Σημείο Μηδέν, μετά το ανέβασμα του έργου Οι Δίκαιοι, του Αλμπέρ Καμύ (παράσταση για την οποία κέρδισε τον Έπαινο Νέων Δημιουργών από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών), παρουσιάζει για 2ο κύκλο παραστάσεων, τη θεατρική της εκδοχή σε ένα από τα πιο γνωστά διηγήματα του Φραντς Κάφκα, τη  Μεταμόρφωση.
Ο εμπορικός αντιπρόσωπος Γκρέγκορ Σάμσα ζει σε ένα ασφυκτικό οικογενειακό-και-κοινωνικό περιβάλλον γεμάτο ενοχές και φόβους. Μετά από μια ανήσυχη νύχτα, βρίσκει τον εαυτό του μεταμορφωμένο σ’ ένα τεράστιο, απεχθές ζωύφιο. Όμως τι πραγματικά του συνέβη; Πόσο κυριολεκτικά μπορούμε να αντιληφθούμε τη μεταμόρφωσή του;
Ο Τσέχος συγγραφέας Φραντς Κάφκα, δημιουργός των εμβληματικών μυθιστορημάτων Η Δίκη,  Ο Πύργος, και  Αμερική , έγραψε τη Μεταμόρφωση το 1912. Εκατό χρόνια μετά, οι σύγχρονοι πλέον, μηχανισμοί από-ανθρωποποίησης, εξακολουθούν να παγιδεύουν τους ανθρώπους στα αναρίθμητα γρανάζια μιας καλοκουρδισμένης μηχανής οδύνης…


Σημειώνει ο μεταφραστής και σκηνοθέτης της παράστασης Σάββας Στρούμπος: "Τα ανήσυχα όνειρα μιας νύχτας προκαλούν τη μεταμόρφωση του εμπορικού αντιπροσώπου Γκρέγκορ Σάμσα σε τεράστιο απεχθές ζωύφιο… Όμως, τι πραγματικά του συνέβη; Τι σημαίνει για μας μεταμόρφωση και πόσο κυριολεκτικά μπορούμε να την αντιληφθούμε;
Τα πρόσωπα της Μεταμόρφωσης δρουν και αντιδρούν σα να είναι μπλεγμένα μεταξύ τους με χιλιάδες νήματα, σε έναν παράλογο λαβύρινθο θρυμματισμένων ειδώλων, όπου οι βασανιστικά παγιωμένες και επαναλαμβανόμενες κοινωνικές συμπεριφορές έρχονται να διαμορφώσουν μια παράλογη μηχανή ποικίλων ψυχοσωματικών παραμορφώσεων, χωρίς καμιά δυνατότητα διαφυγής. Λειτουργούν σε μια αέναη επαναληπτικότητα, χωρίς ίχνος επίγνωσης της κατάστασης τους. Η ίδια τους η άγνοια για τα αδιέξοδα που αναπαράγουν και το μηχανικά αέναο των πράξεων τους τα μεταμορφώνει, τελικά, σε όντα πάσχοντα, έγκλειστα στη φυλακή των δικών τους εικόνων για τον εαυτό-τους-και-τον-κόσμο. Η Μεταμόρφωση αποτελεί ακριβώς αυτήν την ατέλειωτη κραυγή αγωνίας ενάντια στον αυτόβουλο και υπαρξιακό εγκλεισμό των σύγχρονων ανθρώπων. Οι άνθρωποι, όμως, μπορούν να δράσουν και διαφορετικά. Έχουν πάντα τη δυνατότητα να σπάσουν τα δεσμά της κάθε φυλακής τους, να δημιουργήσουν ρήγματα στις παραστάσεις της καθημερινότητας τους, τη δυνατότητα να δώσουν ένα τέλος στον όποιον εφιάλτη κι επιτέλους, να δράσουν δημιουργικά προς τον εαυτό τους-και-τον-κόσμο." 
Η ομάδα Σημείο Μηδέν είναι εταιρικός θίασος του Ο.Ε.Θ. – Σ.Ε.Η. και ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον Κάφκα παρουσιάζοντας την παράσταση "Στη  Σωφρονιστική Αποικία" (Φεβρoυάριος 2009).

Συντελεστές
Μετάφραση: Σάββας Στρούμπος, Δανάη Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος

Παίζουν: Μαρία Αθηναίου, Ελεάνα Γεωργούλη, Θοδωρής Σκυφτούλης,
               Σάββας Στρούμπος, Μιλτιάδης Φιορέντζης.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΠΟΧΗ, ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ,
                                         Atlantis, 902fm, Radio Bubble,   
                                         Monopoli.gr, Culturenow.gr, Go Out.gr,
                                         ελculture.gr, Camera stylo on line, In Culture.gr,   
                                          E-go.gr, Mindradio.gr, Videatro.gr

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ του Φραντς Κάφκα
Σημείο Μηδέν
σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος
Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ως Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 
Πρεμιέρα: 26 Απριλίου 2012, στις 21:30
(κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Πέμπτη 29/11)
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 80'

Εισιτήρια:       15€, Κανονικό
                         10€, Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ
                         7€, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Νέοι έως 25 ετών/  Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού
ΥΠ.ΠΟ.Τ
Η παράσταση γίνεται με την αιγίδα της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας
Η μετάφραση του έργου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη.

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC  εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή.

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr