Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
28/3/2013





        Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Δίκτυο “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS”, διοργάνωσε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολεία του Δήμου μας.
        Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για δύο πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση του νερού και την κλιματική αλλαγή, μέσω των προγραμμάτων “Watersave-Εξοικονόμηση Νερού στο Σχολείο” και “Δράση για το Κλίμα”. Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν σε 700 μαθητές, από το τέλος Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, στο 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου. 
        Τις προσαρμοσμένες στην ηλικία των μαθητών παρουσιάσεις επιμελήθηκαν εξειδικευμένοι συνεργάτες του Δικτύου “Μεσόγειος S.O.S.”, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εποπτικά μέσα. Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους, να συζητήσουν τις ιδέες τους και να ανακαλύψουν  πρακτικούς τρόπους έτσι ώστε να συμβάλλουν και οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, παραβρέθηκε στις παρεμβάσεις, συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές και προσπάθησε να τους επισημάνει τη σοβαρότητα των περιβαλλοντικών συνθηκών για την ποιότητα της ζωής μας, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και την προτεραιότητα που δίνει στα θέματα της μαθητικής και σχολικής κοινότητας.

                                                     
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου