Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Καρναβάλι στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου Έναρξη των εκδηλώσεων το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019612 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
22/2/2013


 

        Για 27η συνεχή χρονιά ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στολίζεται και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις απόκριες στηρίζοντας ένα θεσμό που προσφέρει ψυχαγωγία και ευκαιρίες διασκέδασης στους πολίτες, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή.
        Οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού ξεκινούν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 11.30 από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Ταύρου με κατάληξη την πλατεία Μακεδονίας και στις 13.00 από τον ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου με κατάληξη την πλατεία Μεταμορφώσεως, με τον προπομπό του καρναβαλιού σε λάτιν ρυθμούς. Χορεύτριες, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ταχυδακτυλουργοί θα παρελάσουν δίνοντας το έναυσμα του καρναβαλιού, ενώ οι μαζορέτες του Δήμου υπό τις οδηγίες της Ξένιας Παπανικολάου και τα πληρώματα του Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού θα ξεσηκώσουν τον κόσμο με το μπρίο και το κέφι τους!
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι 2013, δήλωσε: “Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, η θέληση και η ανάγκη των πολιτών για ψυχαγωγία και διασκέδαση  είναι αυτή τη χρονιά πιο επιτακτική από ποτέ. Γι΄ αυτό το λόγο η απόφαση όλων των φορέων της πόλης  είναι η συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις για το 2013 και η πραγματοποίηση της μεγάλης παρέλασης που έχει γίνει θεσμός στο Δήμο.
            Το φετινό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με γνώμονα τις ευκαιρίες διασκέδασης των πολιτών, στηρίζεται σε δυνάμεις της πόλης και το κόστος του για το Δήμο είναι χαμηλό. Μέρος των εκδηλώσεων αναμένεται να καλυφθεί από χορηγίες, ενώ ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων και η θέλησή τους για ψυχαγωγία είναι αυτές που “χρωματίζουν” όλες τις εκδηλώσεις και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Σημαντικός και αυτή τη χρονιά είναι ο ρόλος του Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού, μία ομάδα νέων που με την πολύχρονη παρουσία τους στα καρναβαλικά δρώμενα της πόλης στηρίζουν τη ζωντάνια αυτού του θεσμού.”  

                                                               
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:00 μία βραδιά για τον Δημήτρη Ποταμίτη, 10 χρόνια μετά- Ο Χρήστος Προσύλης σκηνοθέτης, συγγραφέας, θεατρολόγος, καλλιτέχνης νέων μέσων, εμπνευστής και διοργανωτής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου- παρουσιάζει: το ηλεκτρονικό του βιβλίο «Δημήτρης Ποταμίτης: 30 χρόνια από το όνειρο ενός Μύστη της θεατρικής τέχνης» & προβάλει το ντοκιμαντέρ του «Ο Ιδεοποιός» για τον Δημήτρη Ποταμίτη και το Θέατρο Έρευνας






Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων


Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 20:00, το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί μία βραδιά αφιερωμένη στον Δημήτρη Ποταμίτη και το Θέατρό του, δέκα χρονιά μετά το θάνατο του ηθοποιού-σκηνοθέτη (Φεβρουάριος 2003).
Ο Χρήστος Προσύλης σκηνοθέτης, συγγραφέας, θεατρολόγος,  καλλιτέχνης νέων μέσων, εμπνευστής και διοργανωτής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival), παρουσιάζει το σε ηλεκτρονική μορφή βιβλίο του (e-book):  «Δημήτρης Ποταμίτης: 30 χρόνια από το όνειρο ενός Μύστη της θεατρικής τέχνης» και προβάλλει το ντοκιμαντέρ του «Ο Ιδεοποιός» για τον Δημήτρη Ποταμίτη και το Θέατρο Έρευνας.


Το βιβλίο «Δημήτρης Ποταμίτης: 30 χρόνια από το όνειρο ενός Μύστη της θεατρικής τέχνης» περιλαμβάνει συνεντεύξεις από το ντοκιμαντέρ του συγγραφέα  «Ο Ιδεοποιός» (2001-2002) για το Δημήτρη Ποταμίτη και το Θέατρο Έρευνας, που θα προβληθεί αμέσως μετά, όπως και ανέκδοτα υλικά. Περιλαμβάνονται, ακόμα,  αναλύσεις αλλά και θεατρικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις του συγγραφέα στο έργο του Δημήτρη Ποταμίτη, με βάση τις συνεντεύξεις και την εμπειρία του από τη συνεργασία του με το Δημήτρη Ποταμίτη στο Θέατρο Έρευνας, τα τελευταία χρόνια πριν το θάνατό του.

Πληροφορίες για το βιβλίο και αναφορές για σημεία online διάθεσης (e-bookshops etc),
από την ημέρα της παρουσίασης και μετά στην ιστοσελίδα
www.greekwriter.com

Το ντοκιμαντέρ «Ιδεοποιός» γυρίστηκε ψηφιακά, το διάστημα 2001-2002, λίγο πριν και αμέσως μετά την απόφαση του Δημήτρη Ποταμίτη να αποσυρθεί και να κλείσει το ιστορικό Θέατρο Έρευνας,  με στοιχεία τεχνικών βιντεοτέχνης, και καταγράφει προσωπικές και καλλιτεχνικές στιγμές και σκέψεις του θεατράνθρωπου και συγγραφέα Δημήτρη Ποταμίτη λίγους μήνες πριν το θάνατό του. Είναι μια προσωπογραφία που επικεντρώνει στη φιλοσοφία του Ποταμίτη για την τέχνη και τη ζωή, τον τρόπο που προσέγγιζε  θεατρικά  τις παραστάσεις του και τον τρόπο σκέψης του στη θεατρική πρακτική και την ποίηση. Η κάμερα καταγράφει στιγμές από τη ζωή του, προσωπικές εξομολογήσεις και σκέψεις, απλά και άμεσα, διεισδύοντας στον προσωπικό του χώρο, με τη ματιά ενός φίλου και απλού θεατή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2002, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Καλαμάτας


Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Προσύλης
Παραγωγή: Χρήστος Προσύλης, 2001-2002
Διάρκεια ταινίας: 78'
Website: www.prossylis.com

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:00
μία βραδιά για τον Δημήτρη Ποταμίτη, 10 χρόνια μετά
Ο Χρήστος Προσύλης
σκηνοθέτης, συγγραφέας, θεατρολόγος,  καλλιτέχνης νέων μέσων, εμπνευστής και διοργανωτής  του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου
παρουσιάζει το ηλεκτρονικό του βιβλίο
«Δημήτρης Ποταμίτης: 30 χρόνια από το όνειρο ενός Μύστη της θεατρικής τέχνης»
&
προβάλει το ντοκιμαντέρ του για τον Δημήτρη Ποταμίτη και το Θέατρο Έρευνας
«Ο Ιδεοποιός»

Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια (παρουσίασης - προβολής): 110'
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 3418759, Δευ - Παρ 11:00 - 14:00,
θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
********


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr




ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Σε ετοιμότητα η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
22/2/2013




        Σε ετοιμότητα από νωρίς το πρωί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου  και οι υπηρεσίες του Δήμου για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που επήλθαν μετά τις πολύωρες καταρρακτώδεις βροχές.
        Προτεραιότητα δόθηκε στα σχολεία και ειδικά στις σχολικές μονάδες που γειτνιάζουν με τα δύο ποτάμια της περιοχής, τον Κηφισό και τον Ιλισό. Επικεφαλής της όλης προσπάθειας ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου με τους αντιδημάρχους, τον Γενικό Γραμματέα και τα στελέχη του Δήμου, για το καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας. Διαρκής ήταν και η επικοινωνία της Διοίκησης του Δήμου με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής, την Πυροσβεστική και την αστυνομία, προκειμένου να υπάρξει η όσο το δυνατόν πιο άμεση και έγκαιρη επέμβαση για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων.
        Με απόφαση Δημάρχου έκλεισαν σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μοσχάτο και τον Ταύρο, ύστερα κι από αίτημα των διευθυντών και επιτόπια αυτοψία της αιρετής και υπηρεσιακής διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα έκλεισαν τα σχολεία: 1ο, 2     ο, 3ο, 4ο και 5ο Νηπιαγωγείο, 1ο,2ο,4ο,5ο και 6ο Δημοτικό, 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο και 1ο, 2ο και εσπερινό Λύκειο στο Μοσχάτο και το 3ο Δημοτικό, 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο στον Ταύρο. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος έθεσε σε επιφυλακή τις υπηρεσίες του Δήμου μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων. Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου για να αναφέρουν τυχόν προβλήματα στα τηλέφωνα: 213 20 19 600, 213 20 19 630 και 213 20 19 631 στο Μοσχάτο και στα 213 20 36 200,  213 20 36 281 στον Ταύρο.
       
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου